Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Fákat telepítenek a makói Makovecz térre

Makó - Nem a pénzüket követelő alvállalkozók bontják a fürdő előtti tér díszburkolatát, hanem a tér zöld területének rendezése miatt van erre szükség. A Makói Kommunális Nonprofit Kft. tavaszig dolgozik a területen.
Nem a pénzüket követelő alvállalkozók bontják a Makovecz tér díszburkolatát – cáfolta érdeklődésünkre a városháza az erről Makón keringő szóbeszédet. A helyszínen most azt lehet látni, hogy a tér egy része el van kerítve szalaggal, és a tér díszburkolatának egy részét már felszedték, másutt még folyik ez a munka.

Ezt sokan azért kapcsolták össze a ki nem fizetett alvállalkozókkal, mert egyikük a legutóbbi testületi ülésen kijelentette, ha nem kapják meg az elvégzett munka ellenértékét, tiltakozó akció szervezésére is készek, például a fürdő bejáratának eltorlaszolására. Megírtuk: a fővállalkozó Bükki Bánya Kft. annak ellenére nem fizette ki alvállalkozóit, hogy az önkormányzat átutalta a kincstárnak a szerződésben szereplő összeget – arra hivatkoznak, további követelésük van a várossal szemben.

Nem az alvállalkozók bontanak. A tér zöld telületének rendezése miatt van rá szükség. A szerző felvétele
Nem az alvállalkozók bontanak. A tér zöld telületének rendezése miatt van rá szükség.
A szerző felvétele

Mint megtudtuk, a díszburkolat részbeni ideiglenes megbontására a Makovecz tér felújításának végső szakasza, azaz a tér zöld területének rendezése miatt van szükség, és a munkát a Makói Kommunális Nonprofit Kft. végzi. A térre Török Péter tájkertész tervezett Makovecz Imréhez és a Hagymatikumhoz méltó megjelenést. A nonprofit kft. által elvállalt munka térburkolást, zöldfelület-rendezést és új, egészen különleges, előnevelt fák helyszínre telepítését jelenti.

Olvasóink írták

  • 3. WSS 2012. október 31. 07:19
    „De fürdővendéget ezzel se tudnak produkálni.”
  • 2. Egyolvasó 2012. október 31. 06:38
    „És ez a környezettudat miért nem az építés alatt valósult meg??? Vagy találtak egy cimborát akinek kell egy pár millió forint alamizsna az üres zsebébe??? Makón nincsen főkertész aki elkészítette volna ezt a zöldterület tervet???”
  • 1. nagysegűtündike 2012. október 31. 05:29
    „Hiszi a piszi. Ezzel a fürdővel kapcsolatban az se igaz amit kérdeznek nem hogy amit mondanak. A micsaládunk nagyon szeret pletykálni, sok érdekes dolgot tudunk erről a fürdőről! Mikor ismeri már el Buzás Péter hogy csődben van a fürdő?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novembertől termálvízzel fűtenek

Minimális késéssel, november második harmadában elkezdődhet a makói termálrendszer próbaüzeme. Tovább olvasom