Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Feltúrják Földeákot és Kiszombort

Kiszombor, Földeák - A nyár közepén Kiszomboron és Földeákon is elkezdik a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését. A beruházás a két faluban összesen 2,3 milliárd forintba kerül.
Újabb két településen, Földeákon és Kiszomboron indulnak el a Makó térségi szennyvízberuházással kapcsolatos munkák a nyáron – jelentették be tegnap a kiszombori községházán. Az ünnepségen jelen lévő polgármesterek – a házigazda Szegvári Ernőné, a földeáki Vass Imre és a makói Buzás Péter, egyben a társulás elnöke – egyaránt arról beszélt, hogy az önkormányzatok kölcsönösen előnyös összefogása, a lakók áldozatvállalása bő egy évtizedes munka és várakozás után most végre meghozza gyümölcsét.

Ami a számokat illeti: Földeákon 1,4 milliárdból 20 kilométernyi hálózat épül ki, és 155 ingatlant kötnek be, Kiszomboron pedig 900 millióból fektetnek le 25 kilométernyit, a bekötések száma 261 lesz. Mindkét településen a Keviép Kft. végzi el a munkát, amely Szermen Péter termelési igazgató szerint helyi alvállalkozók munkájára is számít majd. A kivitelezés befejezése 2014 második felében várható.

Megírtuk: a beruházásban ugyancsak érintett Apátfalván, Magyarcsanádon és Makón már megkezdődött a munka. A közbeszerzési eljárás legutóbb Maroslelén is sikeres volt, itt a közeljövőben írják alá a kivitelezői szerződést. A hat település közös projektje együttesen 14 milliárdba kerül, amiből 11,5 milliárd az uniós támogatás.

4 négyzetkilométeren, 3 méter magasan Medgyesi Pál, a hálózatot elkészülte után üzemeltető Makó Térségi Víziközmű Kft. vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet: a Maros-parti városban és környékén majdnem pontosan 50 éve van vezetékes ivóvíz, a keletkező szennyvíznek azonban eddig csupán kis hányadát ártalmatlanították. Azóta annyi szennyvíz gyülemlett fel, hogy egy négy négyzetkilométeres területet három méter magasan tudna elborítani.

Olvasóink írták

 • 5. szentmiki 2012. április 25. 09:26
  „ez nem jó válasz”
 • 4. makovaros 2012. április 22. 20:22
  „3. Pl hogy a sok agyilag korlátolt lakó utána nem az utcai belvízelvezetőbe engedi a szennyvizet már akkor jobb lesz”
 • 3. szentmiki 2012. április 20. 20:43
  „ha valaki egy intelligens okot is tudna mondani...”
 • 2. chmanor 2012. április 20. 20:17
  „Már nagyon-nagyon ideje volt.”
 • 1. karaly 2012. április 20. 09:24
  „Na végre! Már nagyon vártuk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkötötte a makói buszt - elakadt vele a sárban

Csak egy körre szerette volna kipróbálni a 20 éves férfi azt a menetrend szerinti buszt, amelyet szerdán vitt el a makói buszállomásról. Tovább olvasom