Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Fogyasztóvédelem, rezsicsökkentés

Makó - Egyelőre nem zárult le az az eljárás, amelyet a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége indított a távhőszolgáltatást Makón biztosító kommunális nkft. ellen – mondta lapunknak Radnóti Zoltán, a felügyelőség vezető főtanácsosa.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Megírtuk: a határozat szerint az önkormányzati társaság bizonylatonként 10 ezer, összesen 15,9 milliós kötbért köteles fizetni fogyasztóinak azért, mert az áfa értékét nem tüntette fel a rezsicsökkentés hatását is bemutató júliusi számlán. A másodfokú hatóság 30 napon belül bírálja el a cég nemrégiben beérkezett fellebbezését; ha ennek döntése számukra kedvezőtlen lesz, bírói felülvizsgálatot is kérhetnek.

Mindez a Makói Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségén hangzott el, ahol a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tartott tegnap fogyasztóvédelmi képzést. Ennek célja a járási hivatalok munkatársainak felkészítése a fogyasztóvédelmi kérdések megválaszolására – így nemcsak a felügyelőség munkatársai, hanem a járási hivatalok ügyintézői is segítenek az ügyfeleknek a legfontosabb fogyasztóvédelmi szabályok ismertetésében. Mint kiderült, az utóbbi időszakban valóban a rezsicsökkentés miatt merül fel a legtöbb ilyen jellegű probléma.
Csütörtökön Kisteleken, jövő szerdán Szentesen, jövő csütörtökön pedig Csongrádon tartanak hasonló fórumot.

Olvasóink írták

 • 5. pog 2013. október 05. 08:34
  „4-es kedvezményt én nem kapok ha csak nem az a kedvezmény,hogy akik kaptak azok helyet többed magammal kifizetem a különbözetet..”
 • 4. vip007 2013. október 04. 14:14
  „Tehát, ha jól értem, nem azért büntették meg a kht.t, mert nem adott "rezsicsökkentést", hanem mert mindezt nem tüntette fel nemzeti színnel, kalocsai mintával jól kiemelve a számlákon?

  2. pog 2013.10.03. 09:09
  Szerintem te is akkor kaptál csekket, mint én is (a múltkor kiderült), akkor volt mellette egy másik levél is. Lehet benne van a válasz, miért nem kaptál még kedvezményt. Nem kell mindenért a polgármestert elővenni, csak lassú az adategyeztetés a szemeteseknél.”
 • 3. makovaros 2013. október 03. 11:53
  „2. én nem tudom nekünk olcsóbb lett, pedig kedvezmény se jár.”
 • 2. pog 2013. október 03. 09:09
  „a szemétdíj jóval magasabb mint korábban ez a rezsi csökkentés....köszönjük polgármesterr úr...”
 • 1. makovaros 2013. október 02. 18:43
  „http://www.makohirado.hu/varos-es-videk/ne-hagyjuk-atverni-magunkat-szolitja-fel-a-makoiakat-a-fidesz-helyi-alelnoke
  Ja hatalmas rezsi csökkentés csak a ház adóból vissza kellet pótolni (akkor hogy is csökkent), meg elszállt a szemét díj kedvezmény miatt a járda alap, Köszönjük Bakos Úr de így ebből nem kérünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó jól gazdálkodott, gyarapította vagyonát, de...

Öt év alatt, 2007 és 2011 között 30 százalékkal nőtt Makó vagyona, az önkormányzat a jogszabályoknak megfelelően gazdálkodott – állapította meg az Állami Számvevőszék. Tovább olvasom