Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Fotókiállítás nyílt a Varga testvérek életéből

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk az apátfalvi Varga testvérek lovas életéről. Most róluk szól az a fotókiállítás, amelyet péntek délután nyitottak meg a helyi faluházban. A képek nagy részét Miklai Péter készítette.
„Ló és lovasa" címmel nyílt fotókiállítás tegnap délután Apátfalván. A képeken a gyerekkoruk óta lovas életet élő Varga László, valamint testvérei Tamás és Réka szerepelnek. A kiállított képeket, Miklai Péter, Tehetséges diák rovatunk egyik korábbi alanya készítette melyek tavaly nyáron a bogárzói tanyavilágban születtek, hagyományőrző betyárruhákban. A tehetséges fotós egy pályázatra is beküldte munkáit, reméli, a kiállítás közönségén túl a zsűri is megdicséri alkotásait.

A Varga testvérek. A szerző felvétele
A Varga testvérek. A szerző felvétele

A kiállított képeket Czibolya Kálmán, a Makói Videóműhely vezetője ajánlotta a résztvevők figyelmébe, de a megnyitót a három testvérről készült videófelvétel tette még különlegesebbé. A kiállításon köszönetet mondtak a szülőknek, hisz az ő támogatásuk nélkül a gyerekek nem érhetnének el szép sikereket a lovassportokban. Felkészülésüket a családon kívül a makói Silver Lovassport Egyesület is támogatja.

A képek hangulata mindent elárul a fiúk lovak iránti szeretetéről. – László és Tamás az állatok tartását nem munkának, hanem hobbinak, életformának tekintik s ez ilyen fiatal korban különösen dicsérendő manapság – vélekedett Czibolya Kálmán. László, a legidősebb testvér a későbbiekben lovak tartásával szeretne foglalkozni, de testvérei; Tamás és Réka is a nyomdokaiba lépnének.

A kiállítás április 12-ig tekinthető meg az apátfalvi Művelődési Házban, hétköznap 9-től 18 óráig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei fuvolaverseny a Magán Zeneiskolában

A növendékek hat kategóriában mérettették meg magukat neves fuvolaművészek előtt.
Tovább olvasom