Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Fürdőorvosa is van a Hagymatikumnak

Makó - Hétfőtől saját fürdőorvosi szakrendelése lesz a makói Hagymatikumnak. Azok kereshetik fel a megfelelő beutalók felírása érdekében, akik már rendelkeznek előzetes szakorvosi dokumentációval a betegségükről.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A fürdő szakrendelése a Hagymatikum főbejáratával szemben lévő épületszárnyban nyílt meg – Buzás Péter polgármester és Scheitzner Beáta igazgató avatta fel csütörtök délután sajtótájékoztatóval. A rendelő munkanapokon délután 1-től este 7-ig fogadja a pácienseket; két tapasztalt, kiváló szakorvos, Széll Sára reumatológus és Péley Péter mozgásszervi és rehabilitációs főorvos áll itt az érkezők rendelkezésére felváltva. Azok vehetik – akár háziorvosi beutaló nélkül is – igénybe, akiknek már van orvosi dokumentációjuk a problémájukról. Az érdeklődők a fürdő 62/511-220-as telefonszámának 230-as mellékén jelentkezhetnek be. Várólista egyelőre nincs, és ígérik: ha a vártnál nagyobb lesz az igény, bővítik a szolgáltatást. A rendelő kialakítása, felszerelése a legmodernebb műszerekkel 1 millióba került, a pénzt saját forrásaiból állta a Hagymatikum – tudtuk meg az igazgatótól.


Széll Sára reaumatológus is bejárta az új rendelőt. Fotó: Szabó Imre
Széll Sára reaumatológus is bejárta az új rendelőt.
Fotó: Szabó Imre
A sajtótájékoztatón elhangzott: a makói és a járás falvaiban élő betegek számára a gyógykezelések ingyenesek, mert az egészségbiztosítás által előírt önrészt az önkormányzat finanszírozza – mi több, a vidékiek útiköltség-térítést is kapnak. Ugyanakkor a rendelő és a fürdő várja az ország más részeiről, illetve a külföldről érkező vendégeket is, akiknek térítést kell fizetniük a kezelésekért. A gyógyászati szolgáltatások palettáján szerepel víz alatti sugármasszázs, szénsavfürdő, gyógymasszázs, iszapkezelés, amelyet a méltán híres marosi gyógyiszappal végeznek, valamint még jó néhány elektroterápiás és vizes kezelés. A Hagymatikum Fürdő egyébként várhatóan hamarosan megkapja az országos hatáskörű gyógyfürdő minősítést, az ezt célzó egyeztetések már folynak.

Olvasóink írták

 • 15. triatlonos 2013. szeptember 27. 05:28
  „Tisztelt 11!
  Sajnálattal vettem tudomásul, hogy egy "nemesen egyszerű" modorú fiatalt nem ismerhettem meg személyesen, de erre számítottam, mivel tudom, hogy a stílus maga az ember.
  Viszont örömhírről számolhatok be Önnek, mert a tegnapi napon - két napos előjegyzés után - a megnyílt új rendelőben a főorvos asszony készségesen felírta a fürdőjegyet, sőt sok egyéb praktikus tanáccsal is ellátott. Ez az eset megerősítette bennem a korábbi véleményemet, hogy az orvosokat jobban meg kellene fizetni, és ezzel párhuzamosan a munkájukat jobban megkövetelni! Ez a véleményem nem konkrétan erre a történetre vonatkozik, hanem csak úgy általában, de különösen....”
 • 14. igazmondo40 2013. szeptember 23. 07:06
  „Látom Francios jól ismered a doktor úrat biztos állandó betege vagy már a születésed óta,de annyi hülyeséget hordasz itt össze hogy további kezelésre szorulsz”
 • 13. mátka 2013. szeptember 14. 15:10
  „az utolsó 2 bejegyzéshez.Inkább azonnal derítessék ki, megérie ez bárkinek is .....mennyibe kerül. stb...ne egymást szapulják. A köznek pépnze.”
 • 12. triatlonos 2013. szeptember 14. 12:54
  „Tisztelt 11!
  Szept. 05-én jutottam előzetes egyeztetés után beutalóhoz a szakrendelésre, amivel azonnal elmentem a Rendelőintézetbe, és ott a legkorábbi időpont okt. 07-e volt. Mivel másnap is megkiséreltem, szintén azt az időpontot ajánlották. A háziorvosom jelezte, hogy a fürdőben megindul a rendelés, és sokkal korábban lesz lehetőség a fürdőjegy felíratására. Mielőtt sértegetne -alaptalanul- javaslom, hogy menjünk el együtt a kartonozóba az eset tisztázására. Az időpontot Ön határozhatja meg, én alkalmazkodom. Igy legalább lesz lehetőségem megismerni egy "nemesen egyszerű" modorú fiatalt, mivel a tizezernél több tanítványom közül alig akadt ilyen.”
 • 11. Cillit_bang 2013. szeptember 14. 12:09
  „triatlonos!
  Csak az igazat írd, merd a hazugság és a félrevezetés, ferdítés csúnya dolog!!!
  Ha valamit nem tudsz arról pláne ne írj semmit, pláne sértő dolgokat!
  Végül is én is leírhatom, hogy sötét p@r@..t vagy....”
 • 10. Qllancs 2013. szeptember 14. 10:29
  „Ehhez a kedves drnőhöz szerintem már SENKI sem jár ! De a másik reumatológus is hasonlóan " kedves " . Olyan a modoruk, mintha vasvillával vették volna el az anyjuktól !”
 • 9. Homo100 2013. szeptember 14. 08:54
  „A röntgent szemű doktornő,a székéről szokott vizsgálni.”
 • 8. Francois 2013. szeptember 13. 17:02
  „4. pog 2013.09.13. 09:44 Sose fogod megtudni! Mellékesen szétnéztem a fürdőben, itt ott válok mállik süllyed , fán nincs festék ezeket miből hozzák rendbe?! Engem momentán ez is aggaszt! :9 Egyébként lelkiismeretes a gyógytornászuk, gondolom majd télen tele lesz nyugdíjasokkal amit a tb fizet, mert különben egy vendég sincs! :P”
 • 7. mátka 2013. szeptember 13. 15:32
  „4 az igazság nálad van ! meg kellene kérdezni, hogy mikorra gazdálkodja vissza ezt az összeget a fürdő ill mekkora nyereséggel. Mert beruházni az tud ,aki termel is.”
 • 6. Francois 2013. szeptember 13. 14:09
  „5. aplikation 2013.09.13. 13:31 Csak úgy halkan Péley Peti biztos nem élvezi a pogi kiváltságát, mellékesen jó orvos és nem az anyagiak dominálnak nála! Én őt ajánlom mindenkinek, lelkiismeretes orvos!”
 • 5. aplikation 2013. szeptember 13. 13:31
  „Itt nem az a lényeg , hogy beteg orientált legyen hanem hogy élvezze a polgármester támogatását, az meg évek óta meg van ő a sztár Sz.S legyen vele szerencséje aki még nem járt hozzá - köszönöm én kihagyom nem szeretem ha velem törlik fel a követ”
 • 4. pog 2013. szeptember 13. 09:44
  „megjegyzem milyen saját forrásból amikor veszteséges..ez is csak az adó fizetők pénzéből kerül kifizetésre..tudja -e valaki,hogy mennyi hozzá vetőleges mennyi a törlesztő összeg a fürdőnek, és mikor esedékes ?”
 • 3. pog 2013. szeptember 13. 09:40
  „legalább szimpatikusabb beteg orientált orvosnőt alkalmazott volna a fürdő, mert akár/ személy szerinti tapasztalatból/ mondom igen magas "lóról" beszélt az átlag betegekkel../itt is a színfalak mögé kell nézni és minden világos lesz/”
 • 2. triatlonos 2013. szeptember 13. 09:34
  „Erre már a nyitás óta szükség volt, csak a "fürdőzseni" -Kovacsics - nem tudta. Az mégis csak tarthatatlan állapot volt napjainkig, hogy amikor az üzemeltető százezer gyógyászati beteggel számol évente, akkor a makói szakrendelésen 32 nap az előjegyzési idő! A jelenlegi ügymenet szerint: 1. telefonon bejelentkezés a házi orvoshoz 2. az ott kapott beutalóval bejelentkezés a szakrendelésre 3. az előjegyzési idő -jelenleg 32 nap - után egyeztetés a fürdővel - sokszor itt sincs időpont minden kezelésre. Közben meg ilyen uborka szezonos időben üres a fürdő. Eddig az volt az érzésem, hogy a rendszerben szereplő valamennyi résztvevő azt gondolta, ha Ő nem volna, akkor megállna az élet. Reményeim szerint ez varázsütésre megváltozik.”
 • 1. grafika88 2013. szeptember 13. 09:14
  „Sz S, nincs elég betege?? A kedves drnő hozzáálása a betegekhez háááát ........ moderálom magam !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MNKSE: Két hét múlva kezdődik a bajnoki szezon

Hamarosan véget ér az alapozási időszak a makói kézis lányoknál. A csapat a 2013/14-es bajnokság nyitómérkőzését szeptember 22-én, Túrkevén játssza. Tovább olvasom