Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Futottak a Mikulás kedvéért

A Hagymaház előtti téren zenés gyermekműsorral és a hagyományos Mikulás-futással kezdődött meg a téli városi ünnepek sorozata Makón. Az Aranykapu-vásár ugyanitt fog nyílni vasárnap – ezúttal adománygyűjtő sátor is lesz.
A makói gyerekek Mikulás-sapkát is kaptak. Fotó: Gyenes Kálmán
Több mint ezerkétszáz óvodás és iskolás futásával kezdődött meg tegnap a téli ünnepségek sorozata Makón. A gyerekek a rajt előtt megnézhették-meghallgathatták Tücsök Peti és Hangya Levi vidám, zenés műsorát, akikhez ezúttal az ajándékokat hozó Mikulás is csatlakozott – sőt a polgármester, Buzás Péter is köszöntötte a fiatalokat. A jó hangulatot garantálta, hogy minden induló kapott egy mókás Mikulás-sapkát. Kedden délelőtt tizenegytől újra találkozhatnak a Hagymaházban a gyerekek a nagyszakállúval, sőt fényképezkedhetnek is vele egészen délután ötig, s közben játszóház is várja őket.

A karácsonyig tartó programokat a napokban egyébként sajtótájékoztató keretében ismertették a városházán. A hatósági osztály vezetője, Csomor Ágnes, illetve Buzás Péter polgármester többek között elmondta: a város Mikulása felkeresi a kórház gyermekosztályának kis betegeit, ellátogat a nyugdíjasklubokba, a civil szervezetek házába és a képviselői választókörzetekbe is. Ismét kisorsolnak tíz nagycsaládot – mindegyiket ötvenezer forint értékben ajándékozza meg az önkormányzat. Emellett ajándékcsomaggal kedveskedik a város a szociális gondoskodásban részesülő időseknek és megvendégeli, megajándékozza a hajlék nélkül maradt makóiakat is. A szociális gondozók az ajándékok mellett hét fenyőfát is ajándékoznak rászoruló családoknak. Hét helyszínen pedig karácsonyi ünnepséget tartanak – alkalmanként száz meghívott vendég részvételével – a választókerületek lakóinak.


Nyitva lesz az Aranykapu

Az Aranykapu-vásár idén december 11-én nyílik meg a Hagymaház előtti dísztéren. A hagyományos ünnepi sátrakban ezúttal tizenöt kereskedő fogja kínálni portékáit – többségük
kézművestermékeket és dísztárgyakat. Rózsa Istvánné, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője lapunknak elmondta: idén először munkatársai is ott lesznek a vásárban egy adománygyűjtő sátorban, és azoknak, akik a rászorulók számára adományokat hoznak, ajándékkal kedveskednek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötet József Attila makói éveiről

József Attila Makón töltött éveit dolgozza fel az a kötet, amelyet a napokban a József… Tovább olvasom