Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyalog jött a világjáró zarándok

Makó - Makón töltötte csütörtöki napját a szegedi születésű világjáró zarándok, Fodor Krisztián. A szerzetes a máriapócsi búcsúra szeretne eljutni gyalogosan – Pécsről indult.
A kórházban betegeknek olvasott a Bibliából, a Pápay-iskola tanulásban akadályozott diákjainak pedig előadást tartott tegnap Makón Fodor Krisztián világjáró szerzetes. Mostani zarándokútja során a máriapócsi kegyhelyre szeretne eljutni, a pünkösdi búcsúra, gyalog. Pécsről indult április 15-én.

Az egyébként szegedi születésű, 50 esztendős férfi 1998-ban lett Teréz anya missziósa annak hatására, hogy látott egy filmet róla. Ez olyannyira megragadta, hogy úgy gondolta, maga is a betegek, haldoklók ápolásával tehet a legtöbbet. Azóta járt Indiában, Dél-Afrikában, a Fülöp-szigeteken, Haitin és Új-Zélandon – mindenütt leprások, maláriások, végstádiumban lévő AIDS-betegek ápolásával foglalkozott. Volt, hogy maga is sárgalázat kapott, de szerencsére rövid idő alatt meggyógyult.

Vigaszt nyújt az elesetteknek Fodor Krisztián szerzetes. A szerző felvétele
Vigaszt nyújt az elesetteknek Fodor Krisztián szerzetes.
A szerző felvétele

Mostani zarándokútja során sokan ajánlják fel, hogy felveszik, és továbbviszik kocsival, ő azonban ezt köszönettel mindig visszautasítja. Örömmel fogadja viszont, ha vendégül látják, szállást kínálnak neki. Ahol megfordul, mindenütt ugyanazt teszi, mint Makón: felkeresi a kórházakat, és a legelesettebb betegeknek igyekszik vigaszt nyújtani, akiket többnyire már senki sem látogat. Készül következő missziós útjára is – Chilébe. Azt mondja, bár korábban volt olyan álma, hogy családot alapít, mostanra rájött, hogy Isten más feladatot adott számára, és ez kitölti az életét.

Olvasóink írták

 • 9. wallemberg 2010. május 09. 02:19
  „mért nem az autópályán jött gyalog? :D az nagyobb hír lett volna - "A zarándok megcsodálta a készülő M43 ast és azon zarándokolt mÁkHóig "”
 • 8. 3évesférfi 2010. május 02. 18:01
  „1: Ja, szerinted hogy nézne ki az a kép, ha oda lenne téve Photoshoppal a piktogram? Ne viccelj már. Amőgy sikerült a cikk leglényegét megragadnod.”
 • 7. vidéki09 2010. május 02. 14:28
  „Racoon ! tanulni szeretnék fényképezni vehetnék külön órákat???”
 • 6. mj52, 2010. május 02. 12:04
  „Legalább nem lopni megy, mint a szintén az adófizetők által eltartottak közül sokan.”
 • 5. lacipapa68 2010. május 02. 00:04
  „Tiszteletem ezé az emberé.Ketteske:a papság elenyésző része a bűnnel fertőzőtt.Ez ügyben talán értekezz a pápával a cölibátus intézményéről.”
 • 4. kislevi 2010. május 01. 07:25
  „Én nem vagyok vallásos, de minden tiszteletem az Övé!”
 • 3. 3évesférfi 2010. április 30. 21:12
  „2: Gratulálok a kommentárodhoz, szerencsétlen.”
 • 2. Atkusz 2010. április 30. 20:45
  „Kisköcsög! Indulj el, hogy odaérj időben!”
 • 1. Racoon 2010. április 30. 15:04
  „Hihetetlen, hogy ez a szerző még mindig nem tanult meg fotózni. Alap: tűző napon nem fotózunk, vagy használjunk derítő vakut, különben az árnyékok miatt semmi sem látszik az arcból. Tudom, a gyalogos piktogram miatt készült a napon a kép, de erre van a photoshop.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német veteránjárművek tárlata Makón

Makó - Működőképes állapotban lévő, restaurált autók és motorok is kiállításra kerülnek a makói… Tovább olvasom