Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Gyerekek a szökőkútban

Makó - Önfeledten pancsoló gyerekek lepték el az új makói szökőkutat, ami úgy tűnik, hogy a megújult városközpont egyik igen izgalmas eleme lett.
Ez a látvány és a hozzá tartozó zsivaj töltötte meg hétfő késő délután a makói Csanád vezér teret. Élettel telt meg a tér. A nagyobbak profin irányítgatták a kezükkel vagy a lábukkal a földből időközönként újra és újra előtörő vízsugarakat, a kicsik ráültek, csapkodták, harapták. Láthatóan rettentően élvezték a játékot, élettel telt meg a tér.

Gyerekek a szökőkútban - GALÉRIA

Nem először, a kút nagyjából két hete üzemel - a városközpont rehabilitáció egyik részeként készült el, megújultak a környező utcák és a Makovecz tér is - azóta mindennapos ez a fajta strand party. Így lett sokoldalú közösségi színtér a város szíve: gyermeki találékonysággal, játékkal, élettel teli.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Racoon 2012. június 28. 13:40
  „Búzás jelszava: Mindent a nyugdíjasokért! Le a büdös kis kölkökkel! Legyen csönd és hullaszag!”
 • 26. Egyolvasó 2012. június 24. 14:02
  „Makón a városvezetés a fiatalok ellen van, ezért is zárták le a kutat, nehogy már a gyerekek jól érezzék magukat még ha csak pár percre is. Én a városvezetés helyében az összes fellelhető szökőkút, vízkifolyó köré három méter magas kerítést emelnék, hogy csak nézni lehessen és annak a közelébe se menjen senki.”
 • 25. ingalil 2012. június 23. 15:38
  „Lajos bácsi!
  Nekem évekkel ezelőtt amikor Makóra költöztem,egy ismerősöm azt mondta,hogy erre sok az irigy és rosszindulatú ember.Tisztelet a kivételnek,mert azért vannak kivételek.Sajnos ezt már az évek múlásával én is megtapasztaltam.Ahogy nehezedik a mindennapi életünk úgy leszünk egyre rosszindulatúbbak?(az írásomban nem lajosbácsit akartam feltüntetni rosszindulatúnak hanem a 4 osztályos nénit jellemeztem)”
 • 24. lajosbácsi 2012. június 22. 07:14
  „NEM MEGY A KÚT! már több napja lezárták, a fene tudja miért... viszont szeretném felhívni a figyelmet a túliskolázott "szökőkút őrre", aki még az előtt elhajtja a gyerekeket az ivókúttól, mielőtt azok szerencsétlenek innának. GOROMBÁN, OTROMBÁN RÁFÖRMED ha egy gyerek közelít, és inni akar.. és ez a nem működő szökőkút mellett. azt mondom le a négyosztályos utca nénivel, aki azt hiszi uralja a teret, mert havi X forintért egész nap a hűvösben ül, és azt hiszi az a saját kis birodalma!”
 • 23. makovaros 2012. június 20. 19:49
  „Már sajnos kikapcsolták azt a kutat :( ami szomorú, pedig nagyon szép volt. remélem hogy az ivókutakat nem zárják el mert pancsolnak.”
 • 22. szilencium 2012. június 20. 08:45
  „Momentán, én nem is értem,hogy mi a célja az ilyen ,úgy nevezett szökőkutaknak?A szökőkutaknak az a szerepe,hogy díszítsék környezetüket.A régmúlt óta úgy tervezték,hogy a vízkitörés és a víztárolás is kreatívan megtervezett,látványos építészetben valósuljon meg!Még a régi,szoci szökőkút is megfelelt ennek a kritériumnak a maga nemében,hiszen a medence kialakítása a színekkel és peremmel,alakjával azért az egyszerűség mellett elviselhető látványelem volt.A Főtér felújítás után az új,hagymás szökőkút,a kollégium előtti szökőkút,de még a fürdő előtti is beleesik ebbe a kategóriába.A képen látható hűsítő,viszont nem hagyományos szökőkút!Ezt a megoldást a mediterrán térségben fedezték fel, a nagy tömegrendezvények tömegének frissítésére.A franciáknál,már a vízpermet is megjelent a foci vb idején.Egyszerűen a gyerekek tudják,hogy mire való,és használják!Ilyen berendezés magyarországi fürdőkben is üzemel.Az meg más téma,hogy a csilli-villi plázákban,rájöttek arra,hogy ez a megoldás olcsó és helytakarékos,ezért esett a választás reá,de ettől még az alapfunkciója nem változott!Jó lenne tudni azt,hogy aki rábólintott erre a megoldásra,az tisztában volt-e ezzel és éppen felfrissítés volt a célja,vagy egyszerűen csak megvezették?”
 • 21. aquarius 2012. június 19. 22:46
  „Bár élőben a makóit nem láttam, de a kép alapján hasonlít a vásárhelyi ginko szálloda előttihez. Az már vagy 2 éve üzemel, ilyenkor állandóan kölkök rohangálnak benne/alatta, és semmi baja nincsen. Nem kell pánikolni emberek; kívánom, ez legyen Makó legnagyobb gondja...”
 • 20. babalala2 2012. június 19. 22:23
  „Ha figyelmesebben megnézik a képet, feltünhetne mindenkinek, hogy az egyik "fiúcska" éppen pisil !!!

  Talán ezen kellene elgondolkodni!”
 • 19. CsImre 2012. június 19. 21:41
  „Hogyan lehet egy szökőkutat tönkretenni? Megjegyzem, az ilyen medence nélküli szökőkutaknál teljesen általános, és bevett a világon mindenhol, hogy gyerekek szaladgálnak a vízsugarak közt.”
 • 18. papika56 2012. június 19. 21:00
  „T. 15. Hívdd fel a Makó -zöldszámát , és jelentsd be ki engedi a szennyvizet az utcára. A közterületfelügyelő --kimegy. lefényképezi --olyan bírságot kap --hogy megemlegeti !
  Az én szomszédom is ezt tette, 40 fokos hőségben vasárnap déli fél egykor engedte ki --de már NEM ! bünti !”
 • 17. Racoon 2012. június 19. 20:46
  „Én úgy tudom, hogy a csapadék vizet sem szabad belevezetni a szennyvízcsatornába. Ezért a vízmű rendszeresen füstöt enged a csatornába és figyelik, hol füstöl az ereszcsatorna. Érdekes módon a polgármesteri hivatal az összes csapadékvizet beleengedi a csatornába. A szabályok valószínűleg rájuk nem vonatkoznak.”
 • 16. makovaros 2012. június 19. 19:35
  „Engem a szennyvizes dolog jobban zavar mint a gördeszka vagy ez nem tom ki hogy van vele.”
 • 15. makovaros 2012. június 19. 19:30
  „10. lehet hogy szabálysértés ez is de az is hogy az utcára egyes lakók kiengedik a szennyvizet mégse csinálnak vele semmit. vagy érdekes módon azért senki nem emeli fel a szavát?? Nem is krivivóan közösségellenes. engedik ki a szennyviezt másnap ott játszanak a gyerekek annál a az ároknál (víz nem folyik le csak áll benne) bele esik a labda vagy bármi kapják a fertőzést kinek a felsősége?

  Mellesleg nem minden szülő engedheti meg magának hogy elküldje a gyerekit a fürdőbe ha a gyerek naponta ott pancsol akkor tegyük fel hogy a fürdőben is pancsolna naponta napi majdnem 1000 ft az a 90 napos szünetben 90 000 ft. és ez a makó kártyás.

  Másik jövőre már nem lesz ilyen Hoffmann intézi a nyári szünetet is hogy rövidebb legyen.

  14. ma már a kútse üzemelt”
 • 14. Atkusz 2012. június 19. 19:09
  „Csak addig csinálják, amíg az önkormányzat kirívóan közellenséges magatartásnak nem minősíti, mint a gördeszkázást.”
 • 13. NoComment- 2012. június 19. 17:16
  „Igen olvastam a Fb én is azt,és egyet értek vele , de nem én vagyok az . Örülök hogy vannak ilyen figyelmes emberkék . :D”
 • 12. Silvio_Dante 2012. június 19. 17:01
  „Kedves FaithNoMore!
  Kérem ha a videót linkeli, mellékelje a kapcsolódó cikket is. Mivel Ön ezt nem tette meg, én mellékelem, s kérem olvassa el figyelmesen!
  http://www.pecsiujsag.hu/helyi-hireink/a-szokokut-nem-kozfurdo-video”
 • 11. timike27 2012. június 19. 17:00
  „Nocomment!Költözz inkább tanyára,ne rontsd itt a levegőt!Begyöpösödött agyú ember vagy!!!!”
 • 10. Silvio_Dante 2012. június 19. 16:58
  „Kedves feci37
  "Mivel ez a kút ilyen célra épült" El kell keserítsem, sajnos nem ilyen céllal épült és egyébként is érvényben van a
  218/1999. Kormányrendelet 17. paragrafusa melynek értelmében "a közterületen történő fürdőzés szabálysértésnek minősül és 20 ezer forintos bírsággal is büntethető".
  Ebből az okból kifolyólag az önkormányzat őrséget állított a Makovecz térre, a Szent János térre és a Kalász étterem előtt található szökőkúthoz is akik figyelmeztetik a tilos helyen fürdőzőket, s ha a szabálysértés tovább folytatódik, értesíthetik a közterület felügyeletet, akik a bírságot kiszabhatják.
  Mellesleg nem ez a legnagyobb probléma, hanem az mikor a gyerekek szülői felügyelet nélkül a Szent János téren található "csobogó" szökőkútba nekifutásból ugranak bele, s csak a szerencsének köszönhető, hogy eddig senkinek nem esett komolyabb baja. Hogy miért írom ezt, mert tudom azt is, hogy van már olyan kislány aki a cikkben szereplő helyen pancsolt, elesett és a karja eltört (biztosan megérte).
  A szülőknek kellene felelős magatartást mutatniuk, nem pedig szabálysértésre buzdítani gyermekeiket.”
 • 9. FaithNoMore 2012. június 19. 15:40
  „NoComment, már FB-on is elmondta "okosságát" I ? Makó fényképénél. Idősödő menopauzás hölgy.... nem szabad rá haragudni: inkább mutatni neki 1-2 példát.... gondolom törli onnan a hsz-t, de aki olvasta tudja kiről van szó ;)
  http://www.youtube.com/watch?v=MKM2PwPr8_A&feature=player_embedded#!

  http://room101.freeblog.hu/files/2010/07/szek-blog/szek14.jpg

  ... gondolom törli onnan a hsz-t, de aki olvasta tudja kiről van szó ;)”
 • 8. makovaros 2012. június 19. 13:03
  „7. hát ja legalább van élet, engem nem zavarnak ott azok a pancsolók xdxd
  Ellenben este 22:30-kor kihal a város szökőkutak terin egyse működik...”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benépesül a bezárt tejgyár Makón

Fél évvel a tulajdonosváltás után már elégedett Juhász László, aki a Sole-Mizo Zrt.-től átvette a bezárt makói tejgyárat: már 7 épületre van bérlője. Tovább olvasom