Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Gyilkosságok árnya a makói házakon

Makó - A gyilkosságot látott egyik makói házat sikerült eladni, üzletté alakították át, a másik üresen áll, talán sosem lesz gazdája, a harmadikban ma is az áldozatok hozzátartozói élnek – mert emlékezni akarnak elveszített szeretteikre.
Lassan öt esztendeje, 2004 novemberében ölte meg valaki brutális módon a Szegedi utcában lakó özvegy Tóth-Kása Lászlónét és lányát, Igazné Tóth-Kása Évát. A ház, amely körül akkor nyomozók hada sürgölődött, ma üzlet. Özvegy Tóth-Kásáné fia, a Makón kereskedőként ismert Tóth-Kása László azt mondja, két évvel a tragédia után értékesítették az ingatlant. A rossz emlékek természetesen máig kísértik őket, de az eladás mögött nem elsősorban érzelmi okok álltak: így egyeztek meg az örökösök. Hogy nehéz volt-e eladni egy ilyen épületet? – Sok volt az érdeklődő, helybeliek is, de a legtöbben áron alul szerették volna megvenni. Mi viszont ragaszkodtunk az értékéhez – mondja Tóth-Kása László.

Ugyancsak üresen áll a Kossuth utcában az az udvari lakás, amelyben az ingatlan tulajdonosa, Kovács Béla egy átalakított puskával 2008 márciusában lelőtte élettársát, Losó Piroskát és egyik barátját, Gémes Pétert – aztán magával is végzett. Azóta sem költözött ide be senki. Azt, hogy az apró lakás ajtaja zárva, de még látszanak körülötte a mécsesek nyomai, a szomszédos lakásban lakó Juhász László mutatta meg nekünk; a ház valamikor az édesanyjáé volt, ő itt született. A drótkerítésre már a gyilkosság után nem sokkal nádszövetet húztak, mondván, nem akarják látni a baljóslatú épületet.

A Fűtő utcában maradt a Boros család – emlékezni. Fotó: Tésik Attila
A Fűtő utcában maradt a Boros család – emlékezni.
Fotó: Tésik Attila

Ma is lakott viszont az a Fűtő utcai ház, amelyben tavaly májusban Boros Noémi és nagymamája, Szűcs Pálné Galambos Erzsébet lelte halálát a lány korábbi barátjával, a 26 éves Siha Norberttel együtt. Az épületet a lány szülei lakják. A házat időközben lefestették, és a kaput kicserélték, komolyabb átalakításra viszont nem került sor. – Meg sem fordult a fejünkben, hogy eladjuk – mondta a továbbra is mélyen megtört édesanya, Boros Péterné abban a szobában, amelyben Noémi meghalt. – Így legalább egy picit úgy érezzük, mintha még mindig velünk lennének – sóhajt. A házban minden a fiatal lányra és a nagymamára emlékeztet: a falakon megszámlálhatatlan bekeretezett fotó őrzi az emléküket.

Olvasóink írták

  • 1. magdi1970 2009. július 17. 06:41
    „Erdek feszito ahogy Szabo ur ujabban az aldozatok magan eleteben vajkal,biztos sokan nagyon orulnek neki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha szlovák jön, hívják a rendszergazdát

Pitvaros - Akár 5000 euróra is megbüntethetik Szlovákiában azt, aki magyarul szólal meg hivatalos… Tovább olvasom