Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Hagymafesztivál a Hagymaház mögött

Makó - Bár a hagymapucoló versenyt már csütörtökön megrendezték, a makói hagymafesztivál programja igazából ma kezdődik. A szokásosnál szerényebb rendezvény helyszíne ezúttal nem az Aradi utcai kiállítóterület, hanem a Hagymaház mögötti tér lesz.
El-eleredő esőben kezdték el építeni a makói hagymafesztivál pavilonjait tegnap a Hagymaház mögötti téren, ahol a nyári szabadtéri rendezvények idején a 3000 férőhelyes nézőtér szokott állni. Ezúttal itt rendezik meg a fesztivált. De nemcsak a helyszín változott, a program is szerényebb lesz a szokásosnál. Megírtuk: idén Makón a hagymával kapcsolatban nincs sok ok az ünneplésre, az emlékezetes nyári ítéletidő ugyanis lényegében mindent elpusztított a földeken.

Az egyik szervező, a makói Tourinform-iroda vezetője, Scheitzner Beáta lapunknak elmondta: a szokásos 80–100 standdal szemben idén mindössze 15 szakmai kiállító és 20 árus lesz jelen. Jelentkezők természetesen most is lettek volna bőségesen, de a szűkös hely miatt sokat el kellett közülük utasítani. Arra törekedtek, hogy elsősorban a helyi és mezőgazdasághoz kötődő vállalkozások mutatkozhassanak be. Kevesebb, ugyanakkor a szervezők szerint tartalmas lesz a szakmai program és a szórakoztató rendezvény is.

A fesztivál nyitányát jelentő hagymapucoló versenyt tegnap már megtartották, a győztes Petrovics Józsefné lett. Ma a testvérvárosok gasztronómiai bemutatója lesz a legfőbb látványosság délelőtt 10-től estig, majd délután 2-től rendezik a pódiumteremben a hagyományos szakmai konferenciát, amely most a hagymaértékesítés új lehetőségeiről, az uniós eredetvédelemről szól. A szakmai megnyitót szombaton tartják. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára mond köszöntőt, ami után a belvízhelyzet végleges megoldási lehetőségeiről beszélnek egy fórumon. A rendezvényen fellép többek között a BNF fiúcsapat, Somogyi András parodista és Nótár Mary.

Olvasóink írták

 • 4. Tanú 2010. szeptember 12. 11:03
  „Igazad van kgb 696 tényleg csak páran érezték jól magukat :-))))) .
  Meg ha a személyes szükségleteiket nem az ajtóban meg a fa tövében végezte volna a nagyérdemű közönség talán még kultúráltan is lehetne szórakozni.
  Persze tisztelet a kivételnek ,volt olyan is aki a cigeretta csikket nem elpöckölte hanem a helyére tette .”
 • 3. kgb666 2010. szeptember 12. 10:09
  „Tünci most melyik néven írsz be legközelebb? Léna, kgb696, esetleg magyarok stb......... Igaza van Tanúnak én még otthon a Hosszú utcán is halottam este!”
 • 2. kgb696 2010. szeptember 12. 09:47
  „Ki bírtad túl élted egy évben egyszer nem szakadsz bele...
  Néha szórakozni is kell, nem mindig csak savanyodni, már pedig jó páran jól érezték magukat... :)”
 • 1. Tanú 2010. szeptember 12. 09:05
  „Megszeretném köszöni a Posta utcán lakók nevében is a tegnap esti fergeteges és fantasztikus Retro Partyt B.Tóth Laci bácsinak.
  A szervezőknek is megköszöném a lehetőséget ,hogy végig hallgathattam akaratom ellenére a partyt !
  Tényleg fantasztikus volt, ez kell a népnek !
  Remélem jövőre nem ugyan itt !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szovjetunió a Felszabadulás utcában

Királyhegyes - Különös hobbija van a királyhegyesi Felszabadulás utcában élő Dávid Józsefnek: az… Tovább olvasom