Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Házasságreklám a földeáki falunapon

Földeák - Nem gazdagságra, hanem jó házasságokra van szüksége ennek az országnak a boldoguláshoz; mégpedig minél többre – hallhatták a megilletődött rózsamenyasszonyok és rózsavőlegények a hívekkel együtt szombaton délután, a földeáki Szent László király templomban.
A családalapítást népszerűsítő jelképes, kettős esküvő a falunap fő látványossága évek óta, a filmező, fotózó tömegben német szót is lehetett hallani. A két pár - Kurunczi Rebeka és Csányi Árpád, illetve Bárdos Edina és Szalma Tamás – lassú menetben, lakodalmi fúvószenekar, rózsaszirmokat szóró kislányok, népi táncosok kíséretében ballagott át a művelődési házból a templomba, nagyon lassan, hogy jó felvételek készülhessenek mindegyikükről.

Katona Pál plébános és a hazahívott, Dombóváron szolgáló káplán, Cseh Péter Mihály egyszerű, keresetlen szavakkal magyarázta el a fiataloknak – akik nem járnak együtt, csak erre az alkalomra hozta őket össze a sors -, miért fontos, hogy a házastársak mindig őszinték legyenek egymáshoz. Megeskették őket arra, hogy ők is majd ilyen házasságot kötnek, ha majd igazi választottjukkal állnak oltár elé. Amikor az eskü végén meg kellett csókolniuk a feszületet, a népviseletben ülő kislányok közül többen fölugrottak, hogy jobban lássák az eseményeket. A rózsapárok a plébániától ajándékba kaptak egy-egy Bibliát, amelyről Péter atya azt mondta, ez a világ legnagyobb példányszámban eladott könyve, amely a világ legnépszerűbb emberének üzenetét hirdeti.

Házasságreklám a földeáki falunapon - KÉPGALÉRIA

A dedikáció szerint a plébánia gratulál nekik és családjaiknak ahhoz, hogy a falu vezetése 2010-ben őket választotta rózsamenyasszonynak, illetve -vőlegénynek. Ez megtiszteltetés, amire példamutató életvitelükkel szolgáltak rá.

A fiatalok a templomkapun kilépve cukrot dobáltak a tömegbe, majd újabb lassú menet után egy fogat közel egy órán keresztül vitte körbe őket a falun. A vásárnál, ahol nagy asztalra szerelt, kenyérlángos-sütő kemencétől CD-lemezeket és hagyományos vásárfiát is áruló sátrakig mindent lehetett látni, megkérdeztük tőlük, hogy a templomban hallottakon túl min múlik a jó házasság.

- Az elhatározáson és jó szándékon – mondta Árpád, aki a mezőtúri főiskola hallgatója. Rebeka, a szegedi Ságvári gimnázium érettségizője hozzátette: - Nagyon sok türelem kell hozzá.

Olvasóink írták

 • 4. bakosandras 2010. május 24. 16:57
  „Nem vagyok katolikus, de a dolgok szerintem is úgy függnek össze, hogy a jó házasság a jó család alapja, jó családban pedig nagyobb eséllyel nevelődnek hasznos, dolgos, értelmes, egészséges érzelmi intelligenciával bíró gyerekek.”
 • 3. Léni 2010. május 24. 09:25
  „Az egyházak egyre furább módon próbálják az emberek gondolkozását irányítgatni.
  A jó házasság szerintem is nagyon fontos, de azért egy fillér nélkül csak a szeretetből
  SAJNOS nem lehet megélni.
  Az ország boldogulásához a gazdasági feltételek szerintem nagyon is meghatározóak.”
 • 2. N.P. 2010. május 24. 05:34
  „Erről a témáról aztán pont a papok tartanak kiselőadást. Próbálják ki!”
 • 1. suzukirobi 2010. május 24. 00:22
  „a fotósnak nem jutott eszébe a templomról kívülről is csinálni egy képet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos mazsorettbajnokság Makón

Makó - Sokan meglepődtek Makó belvárosában szombaton, amikor azt látták, hogy díszes ruhába öltözött… Tovább olvasom