Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Heni szülei beszéltek Muki anyjával

Makó - Szembenézett és hosszasan beszélgetett egymással tegnap délután a két éve szörnyű bűncselekmény áldozatául esett Pénzes Henrietta édesanyja és édesapja a lányuk kirablása, megerőszakolása, megölése miatt 15 év börtönre ítélt Muki édesanyjával, Kurai Andrásnéval.
A találkozót a lányuk elvesztésébe belenyugodni nem tudó Pénzesék kezdeményezték, lapunk segített a lebonyolításban.

– Szeretnénk találkozni Muki édesanyjával, segítsen ebben – fordult hozzánk tegnap ezzel a meglepőnek mondható kéréssel Pénzes Sándorné. – Kíváncsiak vagyunk arra, hogy ő mit tud, mi meg szeretnénk elmondani neki, hogy mi mit hallottunk. Tudja, továbbra sem vagyunk képesek belenyugodni a kislányunk elvesztésébe, az ítélet nem oszlatta el a kételyeinket, sőt! Nem hisszük el, hogy más nem volt ott, amikor lányunkat leöntötték benzinnel és meggyújtották.

Pénzes Sándor szerint valaki csak tudhat valamit! Sok mindent hallottak, egy asszony azt javasolta, ezeket mondják el Muki anyjának, hátha... Ezért szerettek volna vele találkozni.

Négy nap híján két éve, 2006. július 19-éről 20-ára virradó éjjel történt az utóbbi évek egyik legszörnyűbb, legkegyetlenebb bűncselekménye: a magyarcsanádi Pénzes Henriettát Makótól néhány kilométerre, a királyhegyesi úton megerőszakolták, kirabolták, majd leöntötték benzinnel és felgyújtották. A 18 éves lány olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy három héttel később meghalt.

Első fokon a Csongrád Megyei Főügyészség, másodfokon a Fellebbviteli Főügyészség is a bűncselekmény elkövetésekor még csak 15 éves, makói K. Andrást vádolta meg a közvéleményt is sokkoló, a vádirat szerint különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel. A Muki néven is ismert vádlottat 2007. július 16-án első fokon a Csongrád Megyei Bíróság 14, tavaly november 7-én másodfokon a Szegedi Ítélőtábla a maximálisan kiszabható 15 év szabadságvesztésre ítélte.

Muki édesanyja, Kurai Andrásné, Pénzes Sándor, egy Kurai-rokon és az áldozat édesanyja a drámai beszélgetés közben. furcsának tŰnhet, ám akadt olyan dolog, amiben egyetértettek. Fotó: Segesvári Csaba
Muki édesanyja, Kurai Andrásné, Pénzes Sándor, egy Kurai-rokon és az áldozat édesanyja a drámai beszélgetés közben. furcsának tŰnhet, ám akadt olyan dolog, amiben egyetértettek.
Fotó: Segesvári Csaba

Az áldozat szülei, Pénzes Sándor és Pénzes Sándorné, valamint az elítélt Muki édesanyja, Kurai Andrásné, Juca mama a büntetőeljárás kezdete óta, sőt még befejezése után is azt mondta, az alacsony termetű, vékony testalkatú fiú egyedül nem követhette el a bűncselekményt. A rendőrség, az ügyészség, a bíróság szerint azonban csak egyetlen tettes van: akit elítéltek.

Pénzes Sándor és Pénzes Sándorné tegnap délután két órakor találkozott Kurai Andrásnéval Kuraiék makói házában. Előtte még soha nem néztek egymás szemébe, nem fogtak kezet, nem beszéltek. Pénzesék nem akartak nyilvános helyen beszélni lányuk tragédiájáról, közbenjárásunkra Juca ajánlotta fel, hogy akkor találkozzanak náluk.

– Csak azt kérem, őszintén mondja el, hogy mit tud, mit hallott! – kérte Pénzes Sándorné Juca mamát, miután a kölcsönös bemutatkozás után beléptek az asszony házába, és leültek.

Az áldozat és a gyilkosság miatt elítélt fiú anyja hosszasan nézte egymást, Pénzes Henrietta édesapja tőlük kissé távolabb ült le. A két nő egymás szemébe nézett. Egyikük sem kapta el a tekintetét. Kurainé gyorsan egymásután többször is elismételte, hogy higgyék el neki, Henit nem a fia öntötte le benzinnel, és nem ő gyújtotta fel.

– Az én fiam bűnös, mert ott volt, mert megvette a benzint! De nem gyilkos! Megfenyegették! Ő csak egy kerékpártolvaj – kezdte Juca mama.
A gyilkosság miatt elítélt Muki édesanyja, Kurai Andrásné (jobbról) és az áldozat édesanyja, Pénzes Sándorné kezet fognak, és bemutatkoznak egymásnak. A háttérben Pénzes Sándor. Fotó: Segesvári Csaba
A gyilkosság miatt elítélt Muki édesanyja, Kurai Andrásné (jobbról) és az áldozat édesanyja, Pénzes Sándorné kezet fognak, és bemutatkoznak egymásnak. A háttérben Pénzes Sándor.
Fotó: Segesvári Csaba

Kurainé ezután kíméletlen őszinteséggel, részletesen elmondta, hogy 2006. július 19-én este vagy inkább éjjel pontosan mikor jött el hozzájuk Pénzes Henrietta a barátjával, S. Norberttel, ki volt még ott rajtuk kívül, mit akartak, mit beszéltek egymással, mikor ért haza a fia, és Muki mit mesélt neki később a 19-éről 20-ára virradó éjszakáról.

Makó Honvéd városrészében villámgyorsan elterjedhetett, hogy a magyarcsanádi Pénzes Henrietta szülei Kuraiéknál vannak, ugyanis egyre több rokon, szomszéd, ismerős jelent meg a házban. Szinte mindenki mondott valamit.

Kurai Andrásné megkérte unokatestvérét, hogy főzzön kávét, és kínálja meg Pénzeséket.

Ezután ugyancsak kíméletlen őszinteséggel Pénzesék kérdezgették Juca mamát. Főleg Heni édesanyja. Pénzes Sándorné egy férfi becenevét említve elmondta, azt is hallotta, hogy az említett férfinak és 18 éves fiának köze lehet Henrietta halálához. Megkérdezte, ismerik-e a férfit. Mindenki bólogatott. Kiderült, a férfi Kuraiék rokona, és nincs 18 éves fia.

– Valami hajtott bennünket, muszáj volt beszélnünk Muki anyjával – mondta már kinn az utcán Pénzesné.

A házaspár azzal köszönt el az őket kikísérő Kurainétól, hogy talán egyszer ki fog derülni az igazság, megtudják, hogy pontosan mi és miért történt a lányukkal, és hogy kik voltak a tettesek.

– Mert addig nem lesz egyetlen nyugodt napunk sem! – mondta Pénzes Sándor.

Magán- és családi nyomozás

Pénzesék néhány hónapja magánnyomozóhoz fordultak. Egy neves, már nyugdíjas szegedi rendőrtiszt, dr. Kószó Zoltán segítségét kérték, aki semmit nem ígért nekik, illetve csak annyit, hogy minden információt megoszt velük. A volt nyomozó még nem fejezte be a kutatást, például szeretne találkozni a büntetését a kecskeméti börtönben töltő K. Andrással. Tőle függetlenül Pénzes Sándorék is kérdezősködtek, hozzájuk hasonlóan Juca mama is. Az áldozat és a gyilkosság miatt elítélt fiú szülei is találkoztak olyan emberekkel, akik azt mondták nekik, tudják, hogy nem Muki öntötte le Pénzes Henriettát benzinnel, és nem ő gyújtotta fel a lányt.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. sebestyentundi@hotmail.com 2010. január 01. 22:25
  „Azjólenne ha kiderűrne kivagy kik a gyilkos,de ez már nem válltoztat semmit.”
 • 52. zs 2008. július 24. 16:08
  „szerintem egy fiatal nővel eggy fiucska nem bir el vagy a lány nem volt magánál (pl drog vagy alkohol)mert ezt egyedül nem tudta megcsinálni”
 • 51. nyomozzunk 2008. július 22. 21:26
  „és akkor mi van?
  Ki tud még valamit a gyilkosságról, a körülményekről. a tettesekről?”
 • 50. SS 2008. július 22. 16:39
  „JUCA MAMA!!!!!!!!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ OKÁDOK!SZÉP VOLT DÉLMADÁR!”
 • 49. exe 2008. július 21. 20:18
  „7-800ezer cigolilló tartja sakkba a magyarokat!
  Meddig hadjuk,gyilkolják szüleinket, gyermekeinket,nagy szüleinket lopnak rabolnak,házainkat ki fosszák ,ellopnak mindent ami mozdítható,besurrannak házakhoz,Undorító nép!!!
  36-ez így igaz!
  Még ezt látják,hogy fehér gallérosok kilopják a szemünket fényes nappal biztos nem lessz rend!Ott kellene először is tisztogatni,és ha síbolyozott teljes elkobzás!!!
  Majd volna lejjebb is rend-addig biztos nem -
  még kell a szavazatuk!
  De a jobbiknak nem kell!”
 • 48. oláhz 2008. július 19. 20:51
  „Kedves Lutetia, és akit még esetleg érdekel!
  Bizony! Jól sejtette(d)!
  Köszönöm, üdv. Oláh Zoltán

  (Amit néhányan Szabó Imire írtak, azokat örömmel magamra veszem!)”
 • 47. csak úgy általánosságban 2008. július 19. 01:10
  „békében meglenni!persze a dolgokért tenni kell valamit, mert nem mehetnek így tovább a dolgok...hogy a gyerekek ebben a szennyben nőjenek fel...de kérdezem:ha a gyerek ezt látja, hogy a felnőtt emberek gyűlölködnek, akkor ő mit fog tenni?mihez fog hozzászokni?ahhoz hogy csak így lehet élni...hát sok sikert...és jó politizálást, meg statisztika készítést...

  Nyugodj Békében Heni!”
 • 46. csak úgy általánosságban 2008. július 19. 01:07
  „hehe:Dvicces emberek, vicces emberek:Dsikerült felidegesíteni egy olyan embert, aki soha életében nem politizált, mert LESZAROM AZ ÖSSZES FENTI EMBERT meg azkat is akik ráérnek politizálni!A hozzászólásommal arra akartam rámutati, hogy annyira de anniyra ráérnek egyesek avval foglalkozni a hatalmas munka mellett hogy ki hogy cigány meg hogy nem, sőőőt még a zsidók is előkerültek!tiszta röhejjjjj!Milenne ha elgondolkodnánk egy kicsit ilyen fogalmakon hogy együttérzés Heni családjával????Vagy esetleg:szolidaritás!Ahelyett hogy egy kinyomozatlan gyilkosság kapcsán is politizálni kezdünk, inkább foglalkoznátok avval hogy esetleg egy kétszavas mondatot bebiggyesszetek, ami a következő volna:ŐSZÍNTE RÉSZVÉTEM!De sok sikert a cigányozáshoz, ez az , csak így tovább, így menni fog az összetartáés!Így biztos lesz valami az országból!!!!véletlenül se gondolj arra hogy eheklyett a kedves és egyáltalán nem gyüűlölködő és okoskodó hozzászólásod helyett ötleteket adhatnál ahhoz hogy hogyan tegyük szebbé ezt a szátcseszett országot!!!!neeeeeeeeeee!eszedbe se jusson!inkább fikázz csak tovább egy olyan emebrt, aki csak azt nem tudja elfogadni hogy nem lehet békében elmenni egymá mellett vagy esetleg”
 • 45. satakera 2008. július 18. 22:13
  „Mi van 41-es? savanyú a szőlő? 35-is megírta az igazságot és talán fáj? Ugyan mire lenne irígy? gondolkozz mán! Erre mocskos hazug, korrupt országra és annak vezetőire, őket istenítő, majmoló újságra? Ugyan már! Szabó Imrének Bocs. tévedtem.”
 • 44. Lutetia 2008. július 18. 14:32
  „Szerintem az az Oláh vezetéknevű újságíró írta (elnézést, hogy nem jut eszembe a keresztneve). A megfogalmazás, a stílus egyes elemei kifejezetten őrá emlékeztetnek, bár mintha visszafogottabbá vált az előző cikkeihez képest.”
 • 43. Szabó imre 2008. július 18. 12:20
  „Kedves satakera, tévedsz, nem én írtam a cikket. Üdvözlettel: Szabó Imre”
 • 42. Kun György 2008. július 17. 11:48
  „Képtelenség,hogy a fiú,egyedül volt.”
 • 41. A bunkó, primitív 35-ösnek 2008. július 17. 10:59
  „35-ös! Én meg attól hányok, hogy ilyen bunkó vagy, kiderül a primitív hozzászólásodból, hogy sem olvasni, sem írni nem tudsz, ráadásul süt belőled az irígység!”
 • 40. mike 2008. július 16. 22:09
  „"csak úgy általánosságban":

  Igazi vadliberális maszatolás amit művelsz. Tudom, hogy nehezen megy a matek, de azért próbáljuk meg: van az országban kb 9 millió magyar, meg úgy 700e cigány. A magyarok bűnözői hányada százalékban kifejezve eltörpül a cigányoké mellett. Velük vannak tele a börtönök, a kocsmák, az előzetesek és sajnos az utcák is egyre inkább. Van börtönőr barátom nem is egy, úgyhogy már most el is felejtheted a tipikus vadlibsis "nincs is ilyen statisztika" süketelést! A zsidó kormány cigánytenyésztő politikája oda vezet, hogy egyre inkább elpofátlanodnak, egyre több és komolyabb bűncselekményt követnek el. A -dolgozó- magyaroknak egyre inkább szúrja a szemét, hogy a nehezen megkeresett pénzükből ezeket a semmirekellő, koszos, vérfertőzött bűnbandát hízlalják. Évi 1080 milliárdot költenek bevalottan erre a koszos putrisnépségre. Szép összeg nem? 500 km autópálya, vagy egy gatyába rázott egészségügy ára. Esetleg arról is beszélhetnénk, hogy a nyugdíjakat is rendezhetnék ebből a pénzből. Jajj elnézést, a nyugdíjasoknak csak a betörő gyilkos cigányok járnak. Ez az ő jussuk.
  Mostanában egyre inkább felhúzom magam a centrum melletti tömb előtt egész nap szotyolázó meg tökvakargató életerős kancigányokon. Mind rokkant gondolom.
  Na nem lesz itt gond, hamarosan tényleg jönni fog egy karizmatikus egyéniség. (nem a hokedlis orbánra gondolok). A zsidók semmiből nem tanulnak. Pontosan ilyen politikát folytattak az egyel korábbi nagy szereplésül előtt is.
  A Jobbik támogatottsága most 7%. Aszongyahogy van még úgy másfél év a választásokig, a jelenlegi vezetés ezt fel fogja tornászni a nagy buzi és cigánysajnáltatással 10-re is. Mekkora móka lesz! Én biztos a jobbikra szavazok így az SZDSZ után hoppá! E L É G V O L T.”
 • 39. satakera 2008. július 16. 22:07
  „Igaza van nemmuki írójának, csak azt felejtette el, vagy nem tudja, hogy a cikk írója valószínüleg Szabó Imre akinek szintén cigány felesége van, így Ő igen jól érzi magát köztük és nyugodtan mukizhat, meg jucáz-hat hisz "családba" marad!”
 • 38. 105 2008. július 16. 21:57
  „jaj nem tudom most mit kell ezt csinálni hogy magyar ,cigány. nem mind1 , a magyar származású is ölt brutálisan nem csak a romák... itt egyik sem külömb... csak a származás más amugy mind egy kutya...!”
 • 37. VALAKI A SOK KÖZÜL 2008. július 16. 21:24
  „Értellek dodó.CSak nem akarok durva lenni.Igazad van.Meg tapasztalok is dolgokat sajna.Van 1 vágyam,ami reméle a abba időben amikor kell ott leszek.Remélem nem következik el,mer az a gén hulladék örökre ott marad,de ha nem:akkor eljön az időm.”
 • 36. dodó 2008. július 16. 20:57
  „31. hozzászólás csak úgy általánosságban..

  -Azok a fránya arányok! A 80-as években, amikor még létezett "cigánybűnözés" és erre szakosodott nyomozócsoportok dolgoztak, a közbiztonság nagyságrendekkel jobb volt hivatalos statisztika szerint a cigányoknak 26-szoros volt a bűnözési rátájuk, mint a magyaroknak! ugye nem hiszed, hogy azóta javult a helyzet? Az arányokról még egyszer: az elmúlt 17 évben 3 (három!) cigányt ölt meg magyar elkövető! Az idén volt a negyedik. Aljas indokot egy esetben sem lehetett megállapítani! Összehasonlításul: csak az idén (2008) 35-40 magyart öltek meg cigányok, minden esetben aljas szándékból, többnyire csoportosan és különös kegyetlenséggel legtöbb esetben védtelen idősek ellen!!! Hivatkozhatsz itt jó libsiként Mórra meg egyebekre, de az arányokat ne felejtsd! Azt is elismerheted, hogy szegíny romákokat kivételes bánásmódban részesítik a bűnüldöző hatóságok (nehéz gyermekkor, csökkent értelmi képesség, sok "eltartott" gyerek meg általában a pozitív diszkrimináció) mégis a börtönlakók 80%-a (Borsodban 96%) cigány, pedig ha azonos bűnözési rátájuk lenne velünk max. 6-8 % lehetne!”
 • 35. Délmagyar a szennylap 2008. július 16. 20:34
  „Muki! Egy kis mocskos szarházi volt, de jól kihízlalják a börtönbe!
  Kötelet a nyakába!
  A cigányok, az MSZP, meg az SZDSZ hazánk lépfenéje meg az ilyen szennylapok mint a Délmagyar ami ezek érdekeit szolgálja ki!
  Undorító egy társaság! Néha bele olvasok, hogy miket hazudosztok és hánynom kell!”
 • 34. VALAKI A SOK KÖZÜL 2008. július 16. 19:59
  „Még 1 vélemény. Szerintem nem az a lényeg ,hogy milyen származású ember tete a dolgot,hanem hogy meg tette.Ez a borzasztó.JA meg 1 vélemény :ha be is csíptek akkor is mi van. Akkor sem érdemel ilyet senki,de senki sem.”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdák és multik csatája a dinnyeháborúban

Makó - Az Auchan Áruházlánc tegnap meghajolt a dinnyeborogató és -osztogató gazdák előtt: 49 helyett… Tovább olvasom