Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Hiába kérte, nem kapott tovább közmunkát Ferenc

Hiába kérte, nem kapott tovább közmunkát Ferenc
Makó - Nincs szó politikai diszkriminációról - állítja a makói városháza Mándoki Ferenc esete kapcsán, aki három évig volt közmunkás, de nem hosszabbítottak vele szerződést. A férfi úgy gondolja, azért, mert kritikusan szólalt fel lakossági fórumokon.
– A kollégáimtól korábban megkérdezték, szeretnének-e szerződést hosszabbítani, engem viszont most nem kérdeztek, február vége óta nem dolgozhatok – panaszolta a 61 esztendős makói Mándoki Ferenc.

Három évig volt az önkormányzat közmunkása, járdaépítő brigádban dolgozott. Más munkát kora és szívbetegsége miatt nem talál, a felesége és a fia munkanélküli, ezért lett volna fontos, hogy tovább dolgozhasson. Úgy gondolja, azért nem kapott lehetőséget, mert több lakossági fórumon kritikus véleményt fogalmazott meg a városvezetéssel szemben. Ezeknek olykor mi is tanúi voltunk. Hangsúlyozza: egyik pártnak sem tagja, de úgy érzi, a szocialista rendszer jobb volt, mert „most cseléd a munkás".
 
Mándoki Ferenc mostanában csak otthon dolgozik. Fotó: Szabó Imre
Mándoki Ferenc mostanában csak otthon dolgozik. Fotó: Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet polgármesternek levelet írt az ügyben, de elutasító választ kapott. Ezt követően a Demokratikus Koalíció helyi szervezetéhez fordult, amely az eset kapcsán közleményt adott ki.

– Szó sincs politikai diszkriminációról – reagált megkeresésünkre a városháza. Közleményükben idézik Farkas Éva Erzsébet Mándoki Ferencnek küldött válaszlevelét, amely szerint a közfoglalkoztatás a munkaviszony egy speciális, átmeneti formája, amelynek célja, hogy a közfoglalkoztatott sikeresen vissza-, illetve bekerüljön az elsődleges munkaerőpiacra. Ennek érdekében határozott idejű foglalkoztatásra van lehetősége az önkormányzatnak úgy, hogy a létszámkereten belül minél több embernek nyújtson segítséget. Mándoki Ferenc már 2013 áprilisa óta volt közmunkás.

A válaszlevél arra is rámutatott, munkaviszonyának mostani megszűnése nem jelenti azt, hogy a későbbiekben – a feltételek teljesülése esetén – ne foglalkoztathatná az önkormányzat újra. A polgármester megértést és türelmet kért Mándoki Ferenctől ahhoz, hogy az önkormányzat minden arra rászoruló embernek esélyt tudjon adni a közmunkaprogramban való részvételre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalan volt, most lemezt készített

Hajléktalan volt, most lemezt készített
Évekkel ezelőtt, hajléktalanként arról álmodozott, hogy egyszer újra lesz egy zenekara, dobolhat. Tovább olvasom