Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Idén több iskolást támogatnak Makón

Idén a korábbinál is több iskolás gyermek családját segíti Makó városa. Most a második osztályosok is kapnak 2000-2000 forintot.
A képviselő-testület bővítette az ellátásban részesülők körét: ebben a tanévben az általános iskola második osztályos tanulói is kapnak kétezer forint támogatást. A rendelet értelmében most azoknak a szülőknek kell kérelmet benyújtaniuk a beiskolázási támogatásra, akiknek a gyermeke nem makói oktatási intézményben kezdi meg a 2005/2006-os tanévet.

Az önkormányzat egyébként még 2002-ben döntött arról, hogy megkülönböztetett figyelemmel segíti a gyermeket nevelő családokat, különösen a sokgyermekeseket. Az elmúlt évhez hasonlóan a képviselő-testület a makói gyermekek közül valamennyi általános iskola 1. osztályos tanulójának háromezer, 5. osztályos tanulójának négyezer, valamint középfokú oktatási intézmény 9. osztályos tanulójának ötezer forint beiskolázási támogatás nyújtott. Az idei lehetőségekkel kapcsolatban a polgármesteri hivatalban bővebb tájékoztatást nyújtanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunapok Pitvaroson

Szombaton és vasárnap tartják a falunapok idei programját Pitvaroson. Tovább olvasom