Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Ismét csarnokokat épít Újvároson a Váll-Ker Kft.

Makó - Két új csarnokot épít újvárosi telephelyére a Presztízs díjas makói Váll-Ker Kft. A kandallókat Európa sok országába szállító, magyar tulajdonú cég beruházása 160 millióba kerül.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Nemrégiben megírtuk: néhány szomszéd aláírásgyűjtésbe kezdett amiatt, hogy hangosnak találta a makói Váll-Ker Kft. belvárosi, Návay Lajos téri telepén folyó munkát. A szakhatóságok időközben megmérték itt a zajszintet, mindent ellenőriztek és rendben találtak. Ugyanakkor a környék lakói számára jó hír, hogy egy lépéssel közelebb kerülhetnek ahhoz, amit kértek, nevezetesen, hogy a termelést költöztessék a város szélére. Megtudtuk: újvárosi telephelyén két új, egyenként 600 négyzetméteres szerelőcsarnok építésébe fogott a társaság összesen 160 millió forintból, 60 milliós pályázati támogatással. Mint a helyszínen meggyőződtünk róla, az egyik már tető alatt van, állnak a falai, de a másik fémváza is napokon belül a helyére kerül.

Épülnek az újvárosi csarnokok – a belvárosi telephelyen még kevesebb kandalló készül majd. A szerző felvétele
Épülnek az újvárosi csarnokok – a belvárosi telephelyen még kevesebb kandalló készül majd. A szerző felvétele

A Presztízs díjjal nemrégiben kitüntetett, a beszállítókat, partnereket is beleszámítva ezer embernek munkát adó cég nem most és nem a lakók panaszai miatt kezdte meg az áttelepülést Újvárosra. Tóth István ügyvezető lapunknak elmondta: a külső telepen az elmúlt évek során eddig 5 hasonló, korszerű csarnokot építettek, s ha a két új elkészül – reményeik szerint tavasszal már termelni fognak –, az évi 30 ezer kandalló közül mindössze 6000 készül majd a belvárosban. Itt ráadásul csak összeszerelés folyik, a nagy zajjal, egyéb kellemetlenségekkel járó munkafolyamatokat már korábban áttelepítették. A makói kandallók iránt egyébként továbbra is óriási a kereslet: a válság idején is prosperáló gyár német, dán, angol és svéd partnereknek szállít.

Hogy mikor számolják fel teljesen a belvárosban az ipari tevékenységet, az többek között a jövőbeni pályázati lehetőségeken múlik, illetve azon, tudnak-e további területeket vásárolni két újabb csarnoknak. Tóth István szerint ez a következő 5 évben várható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Glorius lesz a makói hotel

Hotel Glorius – ezt a nevet választották ki az új makói szállodának több mint félszáz javaslat közül a novemberben kiírt ötletpályázat szervezői, illetve a tulajdonosok. Tovább olvasom