Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Járható a bökényi elkerülő út

Bökény-Magyarcsanád – Közel 7 millió forintos beruházással elkészíttette a Körös–Maros Nemzeti Park azt az elkerülő utat, amely a Magyarcsanádhoz tartozó Bökény lakóit mentesíti az erdőgazdálkodással és a hullámtéri földműveléssel együtt járó teherforgalomtól.
Idén kora tavasszal számoltunk be egy olvasónk, Bogdán Zoltán panasza nyomán arról, hogy az emlékezetes esőzések idején sártengerré változtatták a Magyarcsanádhoz tartozó Bökény egyetlen földútját a Körös–Maros Nemzeti Park igazgatósága által megbízott, fakitermeléssel foglalkozó vállalkozók munkagépei, teherautói. A probléma ugyan kevés embert érintett, mert a falu központjától jó 4 kilométerre lévő külterületi lakóhelyen mindössze egy, a töltéssel párhuzamosan futó utca és kéttucatnyi ház van, és ezek közül sem mindegyikben laknak állandóan, de tény: több portán okozott közlekedési gondokat. Olvasónkat akkor összehoztuk az igazgatóság őrszolgálat-vezetőjével, Parczen Balázzsal és munkatársaival, aki ígéretet tett: tavasszal elkészül egy új bekötőút, amely Magyarcsanád felől rövidebb úton, Bökényt nem érintve visz a művelt kiskertek és az erdő felé. Így a bökényieknek a továbbiakban nem kell tartaniuk nagy forgalomtól.

Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.
A nemzeti park állta a szavát, ez az út épül. Csáki Imrétől, a helyi természetvédelmi őrkerület-vezetőtől megtudtuk: a 43-as főutat és a hullámtéri töltést összekötő egyik, 250 méteres dűlőút stabil altalajt kapott, azaz az időjárástól függetlenül lehet rajta közlekedni. A közel 7 millió forintos beruházáshoz a magyarcsanádi önkormányzat is segítséget nyújtott, közmunkásokat adott. Az építkezésből már csak a zúzottköves kopóréteg leterítése van hátra, de Csáki Imre reményei szerint augusztus végére ez is meglesz – az út azonban már most is járható, használják is. Az igazgatóság gondot fordít a hullámtéri utak karbantartására, és arra is, hogy a töltésen átvezető szakaszt megerősítse.

Olvasóink írták

  • 1. Bogdán_Zoltán 2013. augusztus 02. 16:06
    „Micsoda öröm és megnyugvás ez nekünk! Most már csak az az apró gondolat motoszkál a fejemben, hogy miért a szomszédom végezte el a kátyúzást saját erejéből, holott le volt téve a főeskü a helyreállítással kapcsolatban! Lehet türelmetlenek vagyunk, vagy csak unalmas negyedévente a kocsink futóművét javíttatni!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Anna-napok, családias hangulatban

Szent Anna-napok néven tartott családias hangulatú falunapot a hétvégén Apátfalva. Tovább olvasom