Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Két brigád épít biciklutat Makón

Makó - 68,8 millió forintból, 75 százalékos hazai pályázati támogatással bicikliút-építés kezdődött hétfőn Makón, az Aradi utcán, a Wekerle utcai kereszteződéstől a FÉG telephelyéig.
A Tri-Gon Invest Kft. egyszerre két brigáddal kezdte a munkát, amely várhatóan április 15-éig készül el. A bicikliutat – egy védőszigettel – átvezetik a 43-as úton, a vasúti átjárónál pedig fény- és félsorompó készül. Szintén nyert az a makói pályázat, amely a Szép, a Királyhegyesi és a Megyeház utca kerékpárútjának megépítéséről szól, 84 millió forintból, 90 százalékos uniós támogatással. Ez az út decemberre készül el.

Olvasóink írták

 • 15. szabály 2010. március 12. 16:48
  „Lehet,hogy ez már az Apátfalva-Szeged kerékpárút része?
  Most kell fejleszteni,mert a következő kormányzás alatt nem kell arra számítani,hogy dől a lé Makóra!”
 • 14. CsImre 2010. március 09. 00:17
  „Csak így tovább a makói kerékpározás tönkretételének dicstelen útján! Drága, de legalább használhatatlan bicikliutakkal a biciklizők szegregálásáért. :(”
 • 13. egyszerűvállalkozó 2010. március 04. 20:55
  „11. Félreértettél.A dolgok előtte is meg utána is éppoly szarul mentek.Én arra próbáltam utalni, hogy a Fidesz simán nyerhetett volna megfelelő frontemberrel.Szerintem Viktor nem a megfelelő ember.”
 • 12. janoka 2010. március 04. 20:19
  „Kerékpár út a féghez?
  Az biztos kell hisz naponta elmenek ott vagy tízen!
  Nem kevés pénzből , talán sima lessz ebből az összegből?
  Esetleg a hosszú utcára kellene inkább mivel ott van kerékpáros nem kevés reggel fél hattól kivilágítatlanul.
  Gondolgkodni kellene és rájönnek hol lenne rá szügség és nem azt nézni hol mutat jobb képet.
  Egyébként felesleges mivel nincs rákényszerítve a használatra ott közlekednek ahol jónak látják ,hála az új
  szabályoknak. Normális ember már nem tudja követni mi folyik az országban.”
 • 11. Dinoso 2010. március 04. 11:53
  „10 és King Viktor előtt meg után ? Marha jól mentek a dolgok, vagy nem ?”
 • 10. egyszerűvállalkozó 2010. március 03. 22:20
  „7.Az országosra gondoltam.Egyfolytában kopasztják a verebet, ami még repül.Már két választáson bebizonyosodott, hogy King Viktor valamit nem jól csinál.Nem értem, miért nem állítják hátrébb.Helyi kommunikáció alatt Andrea képeinek a kihelyezését érted? Én másról nemigen tudok, de lehet ez az én hibám.”
 • 9. greencat 2010. március 03. 21:30
  „A Megyeház utca melyik oldalán lesz a kerékpárút? A páros vagy a páratlan oldalon?
  Az idős emberek megint felkészülhetnek a betöréses lopások ellen!”
 • 8. sunyifigyelő 2010. március 03. 19:37
  „Somodi@Somodi a fővállalkozó, természetesen az alvállalkozók színes bőrű állampolgárok, mint ahogy azt már megszokhattuk !Egyébként minek oda bicikliút!:) Annak a pár embernek aki lejár gyökeret pucolni a volt fég telephelyére , vagy esetleg a horgászoknak, ne adj Isten de ebbe belese merek gondolni zsebre vándorol a pénz egy része?! De hát tudjuk itt tisztességes vezetők vannak!:):):):)”
 • 7. Mc_Mi 2010. március 03. 15:57
  „5. egyszerűvállalkozo
  Érdekelne, hogy mire gondolsz. Helyi, vagy országos kommunikációról van szó?”
 • 6. Dog 2010. március 03. 11:53
  „Gondolom ezen a projekten se dolgoznak makói illetőségűek,mintahogy a az iskolán meg a fürdőn se.”
 • 5. egyszerűvállalkozó 2010. március 03. 07:38
  „3. 4. Én annak szurkolok, hogy a Ti verziótok jöjjön be, de nagyon félek, nincs ez még lefutva. A Fidesz a kommunikációjával egyre több kárt okoz önmagának.”
 • 4. mar_ci 2010. március 03. 03:39
  „1. Laci
  Nagyon ritkásan szedted a szöveget. Talán azért, hogy többnek látszon. DE ez így is ugyanannyi.
  Amúgy meg a kutyás sem érdekli, hogy merre jár kampányolni. Késő. Az elmúlt 4 évben kellett volna eredményesebbnek lenni.”
 • 3. mekgajver 2010. március 03. 00:18
  „Az új kerékpárutak átadásának legeredetibb módja az lenne, ha maga Búzás polgármester úr pattanna nyeregbe, s a friss utakon végig biciklizne frissen, dinamikusan, MSZP-sen kivörösödött arccal. Sok ezer makói kedvére tenne, ha bizonyságát adná annak, hogy hasonlóan hozzánk, a polgármester urunk is virtuóz módjára tereli a drótszamarat.
  39 nap, és a tolvajbanda eltekeri a biciklit!”
 • 2. lajosbácsi 2010. március 02. 20:49
  „HA marad ki egy kis beton, ugyan öntsék már rá a Deák Ferenc utcai járdára, a skálától a parkoló túlsó sarkáig . KÖSZI BRIGÁD!!!!”
 • 1. mszp2009 2010. március 02. 18:09
  „Dr. Buzás Péter 2010. február 13 - február 19. közötti munkájáról szóló beszámolója  Dr. Buzás Péter 2010. február 13 - február 19. közötti munkájáról szóló beszámolója

  2010. február 13. (szombat)  A Polgárőrök Közgyűlésén köszöntöttem a megjelenteket a Rákosi Ifjúsági Házban.  Este a Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Erdei Ferenc Tagintézmény szalagavató ünnepségén vettem részt.  2010. február 15. (hétfő)  Budapesten, Jauernik Istvánnal az Önkormányzati Minisztérium államtitkárával az idei EU Önerő Alap támogatási rendszerről és annak feltételeiről tájékozódtam.

  2010. február 16. (kedd)  A Búza utcai bölcsőde támogatási szerződését Szűts László (a VÁTI Nonprofit Kft. szegedi irodavezetője) látta el kézjegyével az irányító hatóság részéről, magam pedig a város részéről. Az unió a projektet összesen 200 millió forinttal támogatja, ehhez még tízszázaléknyi önerőt biztosít Makó város költségvetése. Kiemeltem, hogy az autópálya, az ipari parkba érkező befektetők és a fürdő teremtette munkahelyek nyomán hamarosan szükség lesz arra, hogy a város a munkahelyekhez kötődő közösségi ellátásokra gondot fordítson. Ezt a két újvárosi templom közötti, kiemelten szép területen a tőle megszokott igényességgel, a Makovecz-iroda munkájának igénybevételével és az Európai Unió támogatása segítségével valósítja meg. A Búza utcai telephely 801 négyzetméter alapterületű, négy gyerekcsoport számára ideális, azaz 40 férőhelyes lesz. Makón jelenleg két bölcsődét működtet az Egyesített Népjóléti Intézményen keresztül az önkormányzat. A két épület összesen 70 férőhellyel rendelkezik - ez csak szűken elegendő, az épületek 140%- os kihasználtsággal működnek. Az elmúlt években egyre emelkedik az igény a 0-3 éves gyerekek napközbeni felügyeletére. Az Újvárosi telephely szerencsére rendelkezik egy olyan telekkel, amelyen jelenleg egy olyan épület áll, amely nem alkalmas bölcsődének  Ezt követően sikeres kerékpárút-pályázatunkról tájékoztattam a sajtó képviselőit, amellyel további városrészeket kapcsolhatunk be a kerékpárút-hálózatba.  A Vertán-telepi Nyugdíjas klub tagjaival találkoztam, akikkel a ciklus fejlesztéseiről, az őket érintő kérdésekről beszéltem.  2010. február 18. (csütörtök)  Szegeden a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnökségi ülésén vettem részt, ahol a DARFT ülés napirendjeit készítettük elő és az Elnökség véleményét alakítottuk ki. Ezt követően a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács ülésén döntöttünk a turisztikai célú fejlesztések akciótervi módosításáról, 2010. évi Baross Gábor program pályázati stratégiájáról és a rendelkezésre álló források felosztásáról, a DARFT 2009. évi költségvetésének teljesítéséről, a 2010-es költségvetésének elfogadásáról.  A Belvárosi Nyugdíjas klub foglalkozásán tájékoztattam a tagokat a Biztonságos Makó programunk részleteiről.  Este a Makó Városi Televízióban Molnár László PEB elnökhelyettesel, Baranyi Sándor VÜF elnökkel, Kiss Imrénével a Szociális Bizottság elnöke elnökével közösen adtam tájékoztatást a Makó város Önkormányzatának 2010. évi költségvetéséről.

  2010. február 19. (péntek)  A Tudorka Tanoda ,,Sok-szoros összefogás Program II.." projektnyitó rendezvényét nyitottam meg. Köszöntőmben kiemeltem azt, hogy bízni kell a Közösség erejében és szükség van a Hangsúlyosabb civil tartalmaknak a közéletben. A Gyerekeink híre messze földre eljut, kulturális-, sport- és tanulmányi sikereik meggyőzőek. Táncolnak, zenélnek, fociznak, aerobicoznak. A hátrányosabb gyerekek képzésére a pályázattal a Tudorka Tanoda most 20,4 Millió forintot fordíthat. Ezek a sikeres civil pályázatok, a közösség erejéből megvalósult alkotások adják majd a város és a térség igazi erejét, valódi arculatát.Üdv:Laci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szabadulunk saját szennyünktől

Egyelőre kérdéses, hová lehet vinni júliustól a makói szennyvíztisztítónál keletkező iszapot, ami évente 2000 tonna, de hamarosan 5000 lesz. Tovább olvasom