Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Két Fidesz-szervezet Makón

Makó - A városban jelenleg két Fidesz-szervezet is van, de az érintettek szerint a közelgő országgyűlési választásokon egységesen szállnak harcba a parlamenti mandátumokért.
A makói fideszesek a képviselő-testületben kisebbségben dolgoznak, ennek ellenére a párt helyi szervezetén belül nincs egység, két csoportra bomlottak. A közelgő országgyűlési választásokon való jó szereplés lehetősége azonban lehet, hogy újra összehozza a jobboldalt.

Márton Imre nem tagja a Fidesznek, de az előző helyhatósági választásokon ő volt a párt makói polgármesterjelöltje. Kérdésünkre elmondta: a jobboldalnak közös célja van, 2010-ben Makón leváltani Buzás Pétert, országos szinten pedig a jelenlegi kormányzó pártokat.

– Összefogásra van szükség, együtt kell meghozni azokat a döntéseket, amelyekkel sikert érhetünk el. Arról pedig még egyáltalán nem beszéltünk, ki lehetne a polgármesterjelöltünk – tette hozzá Márton Imre.

A Fidesz makói választókerületi elnöke, Mágori Józsefné már dolgozik a kampányon. Felállt az a 160 fős csapat, amely segíti a munkáját.

– Takarékos kampányban gondolkodunk, elsősorban személyes kapcsolatot akarunk kialakítani a választókkal, ezért idővel fórumokat szervezünk – folytatta az elnök.

A kettészakadt makói Fidesz-szervezettel kapcsolatban megkérdeztük Kerényi János véleményét is. A párt regionális igazgatójától megtudtuk: a makói csoport feloszlatásáról szóló kérelem már megérkezett az országos elnökséghez.

– Miután ez ügyben döntés születik, utána megalakulhat egy új csoport a Maros-parti településen, így a jobboldalnál ismét béke, és ami a legfontosabb, hogy a választásoknál összefogás lesz. A párt makói országgyűlési képviselőjelöltje pedig Mágori Józsefné lesz – nyilatkozta a pártigazgató.

Martonosi György volt korábban két ciklusban Makó fideszes országgyűlési képviselője, valamint ő volt a párt választókerületi elnöke is. Jelenleg a Fidesz makói városi elnöke, illetve Maroslele polgármestere. Addig nem nyilatkozik, amíg nincs hivatalos döntés a makói pártszervezet ügyében.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. SzaboImkác 2009. október 20. 19:05
  „Megkérnék mindenkit ne használjon az enyémhez hasonló,vagy közel álló nick nevet! Köszönöm szépen!”
 • 30. SzaboImre 2009. október 19. 11:06
  „28. nagyon vicces a nickválasztásod...”
 • 29. SzentGellért 2009. október 17. 10:44
  „Kedves mekgajver ! A politikában minden lehetséges. Gondoltad volna 1990-ben, hogy az SZDSZ koalicióra lép az MSZP.vel. Nem.
  Habár az elgondolkodtató, hogy Vonáéknak honnan van ennyi pénze? Egyenruhára, kampányra, plakátokra, bíróságra. Ugye nem a tagdíjjakból ? Valaki pénzeli Őket. Csakis az lehet akinek az az érdeke, hogy a FIDESZ ne tünjön szélsőjobboldali pártnak. Mert csak igy tudja az MDF mérsékeltebb jobboldali szavazóit magához vonni. No de lessz bőven az MDF nek igy is csalódott MSZP és SZDSZ-es szavazója elég. Met sokan vannak akik semmi képpen nem szavaznak Viktorra. Egyszer már Viktor kérte Dávidot, hogy legyen miniszterelnök jelölt. Akkor Dávid kiverte a Viktor orrából a taknyot. Most is ez lessz. Viktor kérni fogfa Bokrost a miniszterelnökségre. Mert népszerütlen intézkedések még bőven lessznek. Neki marad a jóságos köztársasági elnöki poszt. Barátom a látszat néha csal. Itt a társadalom manipulálása folyik.”
 • 28. SzaboImkác 2009. október 17. 08:18
  „És ha tényleg elkészül a korcsolya pálya, sok rasszista majd írja hogy a romák ellopták a jeget,meg tönkre tették!”
 • 27. dara 2009. október 17. 08:02
  „Nézzetek szét térben és időben! Kivel szemben és mikor is került be m.néni a testületbe Hogyan és mikor, kitől szerezte meg a mostani telephelyet? Na innen indítsátok az enciklopédiát!”
 • 26. VörösPimpernel 2009. október 17. 07:41
  „Ez nem újkeletű. Évekig szondázták a népet mire belevágtak. Én 2006-ban a kampányban már olvastam egy szórólapon, a Szent János téri parkolóba tervezték.”
 • 25. Kócos 2009. október 16. 20:55
  „Tényleg, kinek az ötlete volt a kori pálya?”
 • 24. citrom01 2009. október 16. 08:36
  „Fiuk! Ki kérte a korcsolya pályát ? Gyanús vagy Peti ,de te is Laci! Na mindegy MEGLESSZ!!!”
 • 23. napiszar 2009. október 15. 18:43
  „Jobboldali Két Fidesz-szervezet után baloldali ralicsapattal készülnek a képviselők Makón!
  Ellenkező irányban lesz hajlandó csak közlekedni a Kun Béla ralicsapat, amelyben kizárólag kommunista elkötelezettségű versenyzők ülnek a volán mögé, sőt az összes szerelő is hasonló érzelmeket táplál. Már az első csapatgyűlésen megkezdődtek a hatalmi harcok, és furcsa módon az alkatrészek nagy részének is lába kelt. A csapat vezetői között azon is vita robbant ki, hogy kft. vagy proletárdiktatúra formában működjenek-e. Egyelőre csak a csapat indulója biztos, ez pedig az Internacionálé lesz.”
 • 22. nagyi8 2009. október 15. 16:38
  „mekgajver:
  Csak az ideológiai szinten (be)írogatni, kevés szerintem.
  Én a Mágoriné szégyenteljes Buzás/Mágoriné- fürdő ügyben konkrét tényeket és számokkal érveltem.
  Ezekre pedig nem (tudtál) konkrét ellen érvet adni.
  Tehát így nem is találkozhatunk: ideológia a te szinteden, tények az én oldalamon.

  Kérdés:
  mi lenne ha tényekről beszélnél a fürdő ügyben???
  .”
 • 21. mekgajver 2009. október 15. 14:38
  „SzentGellért: Mindamellett, hogy elképesztően tájékozatlan vagy a makói és országos politikai életet illetően, azzal, hogy Fidesznek az MSZP-vel együttműködő MDF-et ajánlod , s miniszterelnöknek Bokrost, bebizonyítottad, hogy a pragmatista szocialista-liberálisokhoz tartozol.. Később majd sajnálkozhatsz, amikor a hozzád közelálló politikus elvtársaid rabláncon sétálnak a bíróságra, szépen sorban. Bokros persze nem, mert ő gyakorlatilag az elmúlt 3 hónap EU képviselőséget kivéve csak pofázik 14 éve, amit meg 1995-ben tett, sajnos elévült már. Pedig azért, mert a családtámogatások megkurtításával, elvételével bizonytalan helyzetbe hozta a szülőképes korú nőket 1995-től, és nem született meg éveken át több tízezer gyerek, nyugodtan börtönbe rohadhatna élete végéig.
  Kérdezz meg egy szociológust erről! Egyébként az MDF már senkit sem érdekel, úgy hogy árulhatja a régen volt tisztességét is az MSZP-nek, meg árulhat éntőlem kalapokat is.”
 • 20. SzentGellért 2009. október 15. 12:56
  „mekgajver figyelmébe! Az MDF most a szétbomlott SZDSZ szavazóira hajt azért vannnak a liberálisoknak tettsző nyilatkozataik. Mint ahogy a Fidesz is tessz a szélsőjobbosoknak tetsző nyilatkozatokat és amiért nem itéli el Molnár Oszit.
  Weszelit senki nem kérte fel. Meg kellene kersni. Szabó lehetne az MDF és a Fidesz közös jelöltje is. Csak beszélő viszonyba kellene kerülni. De ehhez igazmondásra lenne szükség. Mágoriné egyszer már nagyot hazudott az az becsapta az MDF-et. Ő tudja mikor!!!
  Egyébbként ha a FIdesz nem tud egyedül 51%-ot csinálni (amivel semmiere sem megy a 2/3 törvények miatt) az MDF lessz a koaliciós partnere. Erre mérget veszek. Akkor viszont Bokros lessz a miniszter elnö és Viktor fogja válltani Sólyom Lászlót. Barátkozz a gondolattal.
  Legalább Bokros a tökére lép a sok ingyenélőnek az állami és önkormányzati léhűtőknek. Az indokolatlan teljesítmény nélküli jutalmazásoknak és végkielégítéseknek.”
 • 19. mekgajver 2009. október 15. 11:13
  „citrom01: Na ebben 100 %-ig igazad van! Szétrobbanok az idegtől, hogy Herényi K. az MDF zsúrfiúja arról pofázik, hogy majd az MDF koalícióra lép a Fidesszel, és megakadályozzák a koncepciós pereket! Na majd akkor dumáljon, amikor Kolompár lesz a cellatársa, és közmondásosan az erősebb kutyus fog üzekedni!”
 • 18. citrom01 2009. október 15. 09:30
  „mekgajver.. Elég az igéretekből ,és amig nem lessz számonkérés addig nem is lesz jókedvem!!”
 • 17. mekgajver 2009. október 15. 09:23
  „SzentGellért : Weszely nem akart választókerületi elnök lenni. Szabó Sámuel választókerületi MDF elnök lett, most is az! Még egy! Mágoriné Andrea Fidesz jelöltje, nem önjelölt.

  nagyi8: a szociális népszavazás kampányát Mágoriné vitte a választókerületben, miről beszélsz? Egyébként Mágorinét összehasonlítani Búzással, az a tipikus MSZP-s taktika, hogy a jobboldal jelöltjét lehúzni a baloldal elkopott képviselője szintjére., azaz a másik sem jobb stb... Komcsi vagy.

  Citrom01: Azt tanácsolom neked, hogy köpd ki a citromot, és kapd be a narancsot. Hátha kicsit jobb kedved lesz. Nyugi!”
 • 16. nagyi8 2009. október 14. 21:08
  „bocsánat,
  3-5 millió helyett 3-500 millió évi veszteséget szerettem volna írni.
  .”
 • 15. nagyi8 2009. október 14. 21:06
  „Citrom01:
  ,,
  Mellesleg M-né volt aki a Búzás fürdőt támogatta a Fidesz nevében. Talán egyszemélyben képviseli a Fideszt ? Ebből nem kérek ."
  ,,
  Szó szerint ez a tény!!!

  Kedves Citrom01!
  Igen én is a tények mellett vagyok. A Mágoriné egy személyben a makói Fidesz erőszak, a teljes Fidesz tagság és főleg a jobboldal ellenében. Ez azért is, mert az összes makói Fidesz tag a Buzás giganomániás fürdője ellen szavazott, s valóban, a nagyszájú Mágoriné egyedül szavazta meg a jobboldalról a Buzás-betegséget.
  Fidesz erőszak van itt azért is a Mágoriné személyével, mert egy kisebbség - egyedül - a többség ellen fellép. Ez a volt diktatúra formája. S sajnos ma is él. A beszűkült gondoskodásmódját jelzi, hogy nem is törődik a többség - minimum 51% - véleményével. Ugye emlékszünk, a vizitdíj és TB ügyekben is 86%-ban a lakosság elzavarta az országgyűlési 14%-os kisebbséget. Érdekelte ez őket? Egyáltalán nem. Érdekelte a 86%-os többség a Buzás-féléket? Nem. A Mágorinét? Nem. Egy hajóban vannak.
  S még valami. Buzás Brüsszelben nem kapja meg az 1´600´000´000.- forintot a fürdőre a Mágoriné/Fidesz támogatása nélkül. Deutsch T./Fidesz a Pénzügyi Bizottság tagja. Hankiss Ágnes a Panasz Bizottság elnökhelyettese. Ha a mostani fürdő szabad utat kap, és utána az évi 3-5 milliós veszteségeket a város lakosságát terheli, akkor Mágoriné és a Buzás hallgatni fognak, majd utána megemelik a helyi adókat, hiszen valakiknek fizetniük kell a veszteségeket. Nem? A Mágorinén keresztül a Fidesz is eladósíthatja Makót 20 évre.

  A Buzásék/Mágoriék a minden napi 1´200 románnak építenék a fürdőt fejenkénti 2´500.- forintos belépővel. Ez nem hihető el semmi képpen. Még a szegediek is kevesebb látogatót terveztek maguknak! A fenti számnál kevesebb pedig veszteség nekünk.

  Kinek, hogyan érheti meg mégis a makói anyagi csőd?
  .”
 • 14. SzentGellért 2009. október 14. 19:49
  „Ha most Makón veszit a jobboldal azt Mágorinénak lehet majd megköszönni. Vita és tárgyalóképes, tanult, inteleigens, iskolázott fiatalokat kell mindkét posztra jelölni. Nem kell feltétlenül valamelyik pártnak tagjának lenni.A minap majdnem ködökön böktem magam Búzás Parlamenti mögszólalása hallatán. Igy már senki nem beszél Makón. Az ország röhögöt rajtunk. Weszeli Tamás és Szabó Sámuel lehetne a két poszt jelöltje. Mindkettőnek gazdasági jellegű végzetsége van. Valami sejtésük van a pénzel való gazdálkodáshoz. Sem orvos, tanár, de még csak jogász végzettségű sem lenne jó.”
 • 13. citrom01 2009. október 14. 17:57
  „mekgajver..... Szerintem ön is egy volt komcsi ezért támogatja annyira M-nét . Egyébként lapozza vissza a Délvilágot és megtalálja benne a pártfogoltját,hisz nemgyőztük nézni mikor, mit nyilatkozik a Makói fokhagymáról és ,közben miként csomagolták neki a Kínai cuccot. Mellesleg M-né volt aki a Búzás fürdőt támogatta a Fidesz nevében. Talán egyszemélyben képviseli a Fideszt ? Ebből nem kérek . Ez mellet a Jobboldaliak aláírást gyüjtöttek a fürdő ellen . Közel 6500-at.Ki a komcsi? A legutobbi polgármester választáson nagyon szegény volt a szavazatának száma nem kellene félreálni ?”
 • 12. M@M 2009. október 14. 16:40
  „A makói politika kulisszatitkairól könyvet lehetne írni! Nyilván egy-két embernek leesne az álla.
  Egy biztos, nagyon ráférne a városra egy alapos takarítás mind a két oldalról!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási kampányba szállt be az anyuka

Ambrózfalván beindult a választási kampány: valaki fizetett hirdetésben, Komikám megszólítással „gratulált" Tuska György polgármesternek. Tovább olvasom