Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Kicserélték az életveszélyes villanykarót

Apátfalva - Már csak rossz emlék az apátfalvi Kossuth utcában az életveszélyes dupla villanykaró.
Már csak rossz emlék az apátfalvi Kossuth utcában az életveszélyes dupla villanykaró, amelyet pár nappal ezelőtt örökítettünk meg. A mellette lakó Szigeti Ferencné a hosszú hétvége előtt kereste meg lapunkat. Elmondta, két hónappal ezelőtt vették észre, hogy csaknem kidőlt az oszlop. Amikor mi megnéztük, úgy tűnt, már csak a vezeték tartja: a két törzs ijesztően ferdén állt, az alján a fa szétrepedt. Szigetiné könnyen be tudta dugni a tenyerét az egyik résbe.

Félő volt, hogy a karó a járdára és a kerítésre dől – ezért szóltak az áramszolgáltatónak. A szakemberek kijöttek, felvették a jegyzőkönyvet, megállapították, hogy életveszélyes – aztán nem történt semmi. Ez még a télen, a nagy havazás idején volt. Szigetiné szomszédjaival együtt türelmesen várt egy darabig, de amikor a napokban erősebb szél támadt, a repedezett faoszlopok vészjóslóan nyikorogtak. Ismét bejelentést tettek, a szakemberek ismét kiszálltak, jegyzőkönyvben rögzítették az életveszélyt, és ismét nem történt semmi.

Szigetiné ezt követően lapunk makói szerkesztőségét hívta fel. Miután megnéztük, és laikusszemmel mi is veszélyesnek találtuk a helyzetet, megkerestük a cég kommunikációs csoportját, akik intézkedést ígértek. Így is történt: Szigeti Ferencné tegnap kora délután örömmel újságolta nekünk, hogy az EDF DÉMÁSZ Zrt. elvégezte a cserét, ő pedig – szomszédjaival együtt – végre megnyugodott.

Olvasóink írták

  • 2. bo 2012. március 20. 22:43
    „1. Mozimasiniszta Apátfalván a góré is kotárka! :-)”
  • 1. Mozimasiniszta 2012. március 20. 20:39
    „Nem szőlő , villany ! és oszlop ! Mög kéne mán végtire tanúni !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a hulladéktolvajt

Rendőrkézre került az a férfi, aki több mint egy hete szelektív hulladékot tartalmazó zsákokat vitt egy üresen álló Aradi utcai ház hátsó kertjébe. Tovább olvasom