Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Kínálják, de senkinek nem kell a Korzó

Makó - Kétszer hirdették meg, ám senki nem jelentkezett az egykori Korzó kaszinó azon részéért, amelyben tavaly még kínai ruházati bolt működött. Már előre megszabott bérleti díja sincs.
A makói önkormányzat először pontosan egy éve, tavaly szeptemberben hirdette meg, hogy új bérlőt keres a makói Korzó épületének azon részére, amelyben a Kínai Mandarin nevű ázsiai ruházati bolt üzemelt. Akkor az eredeti bérlő még úgy gondolta, maga pályázik a jogviszony fenntartására. Alig telt el azonban néhány hét, bezárt, majd az év elején kérelmet nyújtott be a szerződés felbontására. Ezt a képviselő-testület – igaz, nem az eredetileg javasolt január 31-i, hanem március végi határidővel – elfogadta. Az ingatlan 309 négyzetméteres, bérleti díja havi 309 ezer forint volt.

Bérlőre vár a Korzó. A szerző felvétele
Bérlőre vár a Korzó. A szerző felvétele

A Fénylő Euró Kft. a forgalom jelentős csökkenése miatt bontott szerződést, ennek oka viszont aligha az épület elhelyezkedésében keresendő. Makó belvárosának talán legjobb helyén, a városházával szemben van – ezért is különös, hogy máig nem nyitott ki benne semmilyen üzlet. Ráadásul maga az épület, bár némi felújítás ráférne, pompás küllemű. Ezért is remélték a makóiak, hogy ehhez méltó üzletnek ad majd otthont – cukrászda és kaszinó is működött benne –, és ezért okozott kisebb felzúdulást, amikor homlokzatán megjelent a kínai üzlet erősen elütő stílusú molinója.

A városházán megtudtuk: az üzletet eddig kétszer hirdették meg, érdeklődő azonban nem jelentkezett. Most már pályázat nélkül is szerződést kötne az önkormányzat. Előre megszabott bérleti díja sincs, de eddig így sem látott fantáziát benne senki.

Olvasóink írták

 • 15. gabiota 2012. szeptember 19. 06:00
  „Az a lényeg hogy a fürdö és körülötte az az egy utca csodálatosan meg lett csinálva! Na de nézzétek meg az önk.hivatalt milyen szép látványt nyujt az omladozó falaivel! Ezt nem szégyellik a drágalátos hivatalnokok? Nevetséges mit akarna a korzoval? Mi legyen belöle? Ki venné ki? Miböl? Mikor sokszor az ember kenyeret se tud venni! Jol irják már rég a koronábol kellett volna piros lámpás negyedet csinálni a szomszédos államporgároknak,akkor lehet nem lenne csödbe a konyha,mint sok más üzlet itt Makón. Nem baj az a lényeg tele vagyunk virágokkal....”
 • 14. jakka 2012. szeptember 18. 22:07
  „Buldozerek már elindúltak a város szélén. lerombolták az egyik Tsz csarnokaikat nem egyet sokat. mert akkora adot kért Búzás úr hogy a Tsz nemtudta fizetni.dúrva látvány volt ott, látam. elég baj ez !!”
 • 13. 80sFan 2012. szeptember 18. 20:05
  „Bulldózer kell ide meg só, aztán Makó város menni Amerika... :)”
 • 12. makovaros 2012. szeptember 18. 19:11
  „amúgy szerintetek aki még esetleg megvenné /bérelné ezeket az épületeket az előtte nem nézi meg ezt a delmagyar.hu tik meg itt ilyeneket írtok így hogy lenne ide bárki is?????”
 • 11. Francois 2012. szeptember 18. 18:53
  „Irgum burgum, itt kánaán van! Nyereséges fürdő, több száz friss munkahely , mi kell még nektek! A vezér megmondta, akkor meg úgy van! :) :D”
 • 10. Silvio_Dante 2012. szeptember 18. 17:51
  „A kép azért ilyen sötét, mert a jövő is hasonlóan sötét.....”
 • 9. grafika88 2012. szeptember 18. 17:33
  „T. 6.
  Tájékozódj haver ! Ott a pénz a futtatásba , milliókat kaszálnak .Nem makói fog oda járni --hanem az átmenő forgalom! meg a vendég a fürdőből !!!”
 • 8. Francois 2012. szeptember 18. 16:54
  „7. 3évesférfi 2012.09.18. 16:00
  Wazze , nem mindegy neked milyen a kép?! Ha élesebb lenne akkor egy romos épületet látnál, lukas lenti fa ablakokkal! Direkt homályos!”
 • 7. 3évesférfi 2012. szeptember 18. 16:00
  „De milyen egy igénytelen fotográfia ez? Ferde, sötét, teteje, alja hiányzik. Vannak a városban fotósok, akiknek nem ilyen zsebrevágható turistagépük van, mint amivel ezek a makói fotók készülnek, és tudják is kezelni. Nem lehetne a színvonalat növelni? A mostani katasztofális.”
 • 6. 3évesférfi 2012. szeptember 18. 15:51
  „4. grafika88: Prostira lenne pénze a polgárnak? Aligha. Az is csak csőd lenne.”
 • 5. Francois 2012. szeptember 18. 15:09
  „Hihetetlen, itt ez a sikeres nyereséges fürdő, és senki nem csap rá egy ilyen lehetőségre?! Pedig már annyi a turista hogy szinte Makói embert se lehet látni az utcán! :) :D”
 • 4. grafika88 2012. szeptember 18. 13:18
  „Sajnos Makó főterén NEM ez az egyettlen üres üzlet . A Csipkesoron is üresek , v. a régi cuki a Bérpalota alatt. Nem kell már kínai-gagyibolt, van elég !
  Ez az épület kivülről elhanyagolt, lerobbant ! nem látják a polg.hívatalból ???
  309 ezer ft / hó bérleti díj ???? 1 évre is sok !!! Mit lehet ott árulni --ami ennyi hasznot hozna ???
  Nincs munkahely !!!NINCS pénz !!!nincs vásárlóerő !!!Makó ..öregedő város, egy haldokló kisváros !
  Mivel nincs semmi értelmes ötlet , én pl javasolnám : mivel úgy is sarkon van, Makón még nincs 1 se ???? piroslámpás , sarki ház !
  Mert nagy pénzek ma : kábítószerben, prostikban van ! Az önkorm. alapítson egy KHT, és üzemeltesse !”
 • 3. pog 2012. szeptember 18. 10:56
  „nem csak a hely számít,hanem a megközelítése,parkolási lehetősége...nagyon nagyra tartja az önk. a kereskedelmi ingatlanjait(irreális a bérleti díj, vagy akár az eladási ár)amikor több éve, hogy új bérlő nem vesz ki onk.bérleményt..ok egyszerű magas költségek...(elfelejtették a régi mondást"sűrű fillér,ritka forint")...Sajnos a vállalkozások is egyre nehezebb helyzetbe kerülnek..látszik, hogy a város vezetés kevésbé kis vállalkozás centrikus..”
 • 2. HunyadiMan 2012. szeptember 18. 09:31
  „Így van. Lehet itt kérni 1000 Ft-ot négyzetméterenként, d még az 500 is sok. Egyszerűen Makón nem termel ki ennyit semmi, ami itt helyet kaphatna. Vagy ha ki is termeli, akkor éppen csak a bérleti díjra elég a bevétel.”
 • 1. KamuNeni 2012. szeptember 18. 09:10
  „Nem megy el mert makon egy uzleti bere se er tobbet mint 50 ezer forint. Nincs meg a hatter a magasabb berleti osszeghez. Nincs penz, nincs munka=nincs vasarlo.

  Ha az uzlet nem csinal hasznot akkor vesztessges es az mar nem eri meg senkinek. Nagyon rizikos uzleti szempontbol akarmelyik uzlethelyiseget kiberelni makon.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzás Anna: nagyon nagy a baj

A Demokratikus Koalíció alternatív tanévnyitóján mondott beszédet Buzás Anna. A makói polgármester lánya az ELTE jogi karán tanul. Tovább olvasom