Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Kitiltották a bringázókat a szökőkút környékéről

Makó - Nem lehet biciklizni a makói főtéren a szökőkút körül. Egy parkőr már figyelmezteti a kerekezőket, és készülnek a tiltó táblák is. A kerékpározókat a padokon pihenők, a szökőkútnál játszó gyerekek biztonsága érdekében tiltották ki nemrég. Az intézkedés fogadtatása vegyes.
– Lányok, legyetek szívesek leszállni, itt tilos biciklizni! – kiáltott oda két tinilánynak tegnap délelőtt a makói szökőkútnál a parkőr. A lányok ügyet sem vetettek rá, nevetgélve tekertek tovább.

– Ez még a jobbik eset. Vannak, akik melegebb éghajlatra is elküldenek – panaszolta a piros karszalagos asszony, miközben azt figyeltük, hányan tesznek eleget a kérésnek. Tapasztaltuk: nagyon kevesen. A makói főtér központi területén, a szökőkút mellett, a padok közvetlen közelében néha csak úgy cikáznak a kétkerekűek – az elektromos biciklik is.

A szökőkút körül továbbra is sokan kerekeznek. A szerző felvétele
A szökőkút körül továbbra is sokan kerekeznek. A szerző felvétele

 A Csanád vezér téren sem örültek a kerekezők

Tavaly a Csanád vezér tér gimnáziummal szembeni oldalán kerültek biciklizést tiltó táblák a járdákhoz. Itt a KRESZ szerint egyébként sem volt szabad hajtani – a nyomatékosítást az ottani üzletek, vendéglők tulajdonosai kérték, mert a járda keskeny, így a biciklisek veszélyeztetik az ajtókon kilépőket. A táblák ellenére a mai napig is sokan kerekeznek itt, pedig a túloldalon járdával közös kerékpárút van.

– Én helyeslem, hogy nem jöhetnek be a bringások – mondta egy háromgyermekes fiatal anyuka, Beatrix. Mint fogalmazott, a kisebb gyerekek a szökőkút körül szeretnek szaladgálni, balesetveszélyes a helyzet, de a nehezebben mozgó, rosszul látó-halló idősek sincsenek itt biztonságban. Egy kerékpáros ugyanakkor megjegyezte: az nincs rendben, hogy néhány száguldozó miatt azok is rosszul járnak, akik körültekintően, lassan közlekednek. – Itt emberemlékezet óta mindig biciklivel jár mindenki, hiszen a csipkeházak felől a zebra mellett még biciklis átvezető sáv is fel van festve, a kerekezést pedig semmilyen tábla nem tiltja – tette hozzá.

Ez utóbbiban egyébként a kerékpárosnak – még – igaza van. A városházán ugyanis megtudtuk: az új táblák már készülnek, a kerékpárosok kitiltására pedig lakossági panaszok nyomán került sor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott BMW Kiszomboron

Lefoglalták a kiszombori rendőrök a francia hatóságok által körözött autót. Tovább olvasom