Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Konténerekbe tehetjük használt ruháinkat Makón

Makó - Speciálisan ruhagyűjtési célra kialakított konténerekbe helyezhetjük el már nem használt, de még jó állapotú ruháinkat. Cselekedetünkkel jó célt szolgálunk, ugyanis használt ruháink rászorulókhoz kerülnek.
A városban több helyen találkozunk azokkal a sárga színű használtruhagyűjtő-konténerekkel, amelyek jótékonykodási célból állnak a boltok közelében. Ide dobhatjuk be azokat a megunt, de jó állapotban lévő ruhaneműket, cipőket, amelyektől ugyan szeretnék megszabadulni, de szívesen adnánk tovább rászorulóknak. A konténert az értelmi sérülteket szolgáló alapítványok fő támogatója a Szüma Kft. gyártja, és ez a cég végzi a ruhagyűjtést is. A Szüma Kft. munkatársától megtudtuk, az általunk lerakott ruhák előzetes válogatás után kerülnek a rászorulókhoz.

A szerző felvétele
A szerző felvétele

A városban úgy tűnik még nem sokan tudnak a konténerekről, ugyanis akármelyiknél jártunk, egyiknél sem találkoztunk olyanokkal, akik akkor ilyen módon szabadultak volna meg régi ruháiktól. Ellenben a Munkás utcai bolt eladói többször tapasztalták már, hogy az üzlet közelében található konténerbe ruhákat visznek a lakosok. Itt tavaly november óta áll a ruhagyűjtő, amit eddig csak egyszer ürítettek. Volt, hogy több szatyornyi ruhát helyeztek el, ám nem a konténerbe, hanem mellé. A Munkás utcain kívül a Csanád-vezér téri szupermarket parkolójában is találunk ilyen konténert. Ott jártunkkor szintén nem volt senki, aki ide helyezte volna megunt ruháit, viszont eldobott szeméttel a konténer környékén annál többel találkoztunk.

Olvasóink írták

 • 9. honorus 2013. július 02. 08:21
  „Ne legyenek illúzióik olvassák el majd a táblát a gyűjtőkonténereken, egy "xy" kft. gyűjti a ruhákat. A mai világban én nem bízom abban, hogy nem egy használt ruha kereskedő fogja majd eladni a használhatóbb ruhadarabokat. Aki valóban a rászorulóknak akarja adni az vigye be közvetlenül annak a szervezetnek amelyik ezeket az embereket segíti. Azt nem mondom hogy nincs meg az esélye annak, hogy is szemezgetnek belőle az ott dolgozók de talán mégis többet kaphatnak a rászorulók.”
 • 8. Qllancs 2013. június 30. 21:11
  „Tegnap jártam arra. a parkoló végében van, senki nem tudja mi az .
  Valami tábla..v. ami fehívná a figyelmet . Messziről papírgyűjtőnek látszik.”
 • 7. birkasouce 2013. június 27. 08:59
  „Jó tudni, hogy létezik ilyen konténer.”
 • 6. mszp 2013. június 25. 16:06
  „4. dmonlájn 2013.06.25. 12:22 Nyugodj meg , én is sok infót viszek Ferencünknek. Itt már bukott a hatalom! Sose tudhatod ki kivel van jóban....... előre kell gondolkozni.........”
 • 5. Francois 2013. június 25. 14:52
  „Kedves aranyos 4. dmonlájn 2013.06.25. 12:22 ! Megtisztelsz sokadik nick neveddel! :) "2. Francois: lusta vagy eltekerni vagy elsétálni a Csanád vezér térre? Esetleg vehetnéd a fáradtságot és sétálhatnál egy kicsit! Egészségesebb, mint otthon verni a ... számítógépet!" Hát tudod "ÉN" ezt munkaidőben csinálom mint te, bár én veled szemben nem kapok pénzt a beírásokért! :) Jut eszembe, én oda adom a rászurulóknak, mivel akkor tudom hová kerül! :) Azért örülök, hogy bármely nick néven megtaláltok itt! Ebből is látszik népszerű vagyok, ha akarod fel is hívhatsz, ingyen hívható a számom! :) Bár ha annyit sétálgatnál mint "ÉN" te akkor valóban egészséges ember lennél! :)”
 • 4. dmonlájn 2013. június 25. 12:22
  „Qlqlncs: "A Munkás utcain kívül a Csanád-vezér téri szupermarket parkolójában is találunk ilyen konténert." < ebből nincs csak egy a városban!!!!
  2. Francois: lusta vagy eltekerni vagy elsétálni a Csanád vezér térre? Esetleg vehetnéd a fáradtságot és sétálhatnál egy kicsit! Egészségesebb, mint otthon verni a ... számítógépet!”
 • 3. Qllancs 2013. június 25. 08:51
  „HOL vannak kitéve ?? címet kérünk ! Miért NINCS reklámozva ????”
 • 2. Francois 2013. június 25. 07:32
  „Egyébként jobb lenne ha idetennék , szoktam nézni a lakótelepen kidobott ruhák vándorolnak a guberálókhoz, onnan a piacra igazi körforgás! :) :) :D :D Mellékesen a cég lakótelepeken mért nem helyez el?! Just Gyula téren láttam, meg állítólag a munkás utcán van.”
 • 1. Poslabény 2013. június 25. 07:09
  „Hogy lehet az, hogy még nem lopták el a fém konténert a lomizók?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motoros ütközött Makón

Motoros baleset volt Makón. Pirosra váltott a közlekedési lámpa a Lidlnél, az arra haladó külföldi rendszámú autó hatalmasat fékezett. Tovább olvasom