Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Lázár elítélte a makói vandálokat, konzultációra hívta a tanárokat

Lázár János a makói lakossági fórumon elmondta, párbeszédet szeretne a tanárokkal, felháborítónak nevezte, hogy betörtek a Jobb Makóért Egyesület székházába, és szóba került Farkas Éva Erzsébet polgármester parkolási ügye is.
 – Van itt valaki az iskola pedagógusai közül? – kérdezte hétfő esti makói fórumán Lázár János honatya, kancelláriaminiszter rögtön az üdvözlés után a József Attila Gimnáziumban. Azért kérdezte, mert a JAG tanári kara egységesen aláírta a pedagógusok ismert tiltakozó levelét. Lázár azt mondta, párbeszédet szeretne, Rója István igazgató pedig jelentkezett, és elmondta, sokallják a tanárokra háruló adminisztratív terheket, bonyolultnak tartják a minősítési rendszert, egyúttal úgy érzik, a diákok is túlterheltek – ezekkel együtt magyarázható a teljesítményromlás.

Lázár azt mondta, elfogadja, hogy csökkenteni kell a bürokratikus terheket, és kérte a makói tanárokat, vegyenek részt a Balog Zoltán miniszter által indított konzultáción. Rója István azt ígérte, a gondjaikat összefoglaló feljegyzést Lázárnak is el fogja juttatni, amit a honatya megköszönt.
Lakossági fórum Lázár Jánossal a makói József Attila Gimnáziumban. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Helyi ügyekre térve Lázár felháborítónak nevezte, hogy betörtek a Jobb Makóért Egyesület székházába. Szerinte akár volt a tetteseknek politikai szándéka, akár nem, megengedhetetlen, hogy egy polgári közösség szerény otthonát ilyen támadás érje. Felszólított minden helyben működő pártot, határolódjanak el ettől.

Szóba került Farkas Éva Erzsébet polgármester parkolási ügye is. Lázár azt mondta, a város vezetője hibázott, de helyesen tette, hogy elnézést kért és vállalja a büntetés kifizetését. Ugyanakkor gyerekesnek és szánalmasnak nevezte, hogy van, aki a polgármester után koslat, és a parkoló kocsiját fotózza. Szerinte a jobb- és baloldali ellenzékről sokat elmond, hogy ezzel foglalkozik és nem az emberek problémáival. Ha ennél nincs nagyobb baj Makón, akkor az irigylésre méltó – tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feldúlták a Jobb Makóért Egyesület székházát

Feldúlták a Jobb Makóért Egyesület székházát
Vandálok törtek-zúztak a hétvégén a Jobb Makóért Egyesület Deák Ferenc utcai székházában. A kár 400 ezer forint. Tovább olvasom