Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Lelkészi szeretetszolgálat – önerőből

Több millió forint értékű adományt juttat el évente a rászorulóknak egy egyházi alapítvány, amely valójában egyetlen személy, a magyarcsanádi származású Murányi József munkálkodását jelenti Csongrád megyében. Szülőfalujában harminc család karácsonyát segítette jótékonykodásával.
Egyszemélyes szeretetszolgálatként is felfogható Murányi József nyugalmazott adventista lelkipásztor tevékenysége, hiszen évente több millió forint értékű adomány összegyűjtését, majd szétosztását vállalja a Dél-Alföld három megyéjének rászorulói között. Tavaly összesen 14 millió forint értékű adományt gyűjtött. Szülőfaluja, Magyarcsanád szegényei számára karácsonykor is bőven jutott ruhanemű és tartós élelmiszer. A jótékonysági munka hivatalosan az ADRA nemzetközi alapítvány keretei között folyik, ám a dél-alföldi régióért felelős szervezet számos nehézséggel küzd.

– Tavaly összesen több mint ötezer 500 rászorulónak segítettünk, nagy feladatot jelentett az adományozók felkeresése is. Szerencsére több élelmiszer-ipari nagyvállalat nagy mennyiségben adományoz tartós élelmiszert, és a külföldről, valamint itthonról származó ruhaadományok is folyamatosan érkeznek, problémát csak a tárolásuk jelent – fogalmazott a lelkipásztor. Elmondta: évek óta harcol azért, hogy egy nagyobb raktárhoz jusson, de a piaci bérleti díjnál kedvezőbb ajánlatot eddig nem sokszor kapott. Murányi József az adományokkal rendszeresen járja a megye településeit, így Magyarcsanád mellett Csanádpalotán, Sándorfalván és Ásotthalmon is rendszeresen jótékonykodik.

Persze segítség is akad az adományosztásokhoz, ha pakolni kell, gyülekezetének „hadra fogható" férfijait kéri meg – munkaidő után, de a települések iskoláiban is vannak támogatói a jó ügynek. Mint azt megtudtuk: karácsony előtt két alkalommal is magyarcsanádi szegényekhez jutottak el a konzervek és a ruhaneműk, a település harminc családjának ünnepét tette szebbé az ADRA. Rendkívüli segélyt is intéz a szükséget szenvedőknek a lelkipásztor, a rászorulók általában ismerősökön keresztül, vagy közvetlenül az alapítványhoz fordulva kaphatnak csomagot. Emellett nagyobb akciók szervezését is vállalja Murányi, hiszen a makói kórház számára külföldi felajánlások eredményeként juttatott el több nagy értékű ágyat. A hajléktalanoknak is gyakran oszt élelmiszert és ruhaneműt, s elmondta: tavaly csaknem hatszáz otthontalant segített, és karácsony előtt a börtönbe is eljuttatott 25 csomagot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Síoktató filmet forgatott Almási

Bárki letöltheti az internetről a makói Almási Utcai Általános Iskola komplett síoktató tananyagát,… Tovább olvasom