Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Lézerrel mérték fel a fekáliás területet

Makó - A tulajdonos által hozott lézeres távmérővel mérték föl a szennyezett területet a makói portán, amelyet fekáliával szennyezett be a szippantós autó.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

A lapunk május 15-i, csütörtöki számában már ismertetett esetről még zajlik az egyeztetés a házigazda, Börcsök Róbert és a szippantást végző cég biztosítója, a Generali Providencia között.

A szennyezés úgy történt, hogy a tulajdonos szippantást rendelt, a tartályautóból azonban a máshol fölszívott anyag fröccsent szét, beterítve a gyepet, a gyerekek játszóházát, mintegy 60 négyzetméteren. Az igazi gondot az okozta, hogy a biztosítótársaság írásbeli szakvéleményt kért a tulajdonostól a terület mentesítésére vonatkozóan, az azonban csak később, kéthetes utánajárás végén derült ki, hogy a tisztiorvosi szolgálat csak pénzért ad ilyen nyilatkozatot, mivel az eset magánterületen történt.

Azóta a biztosító visszavonta azt az álláspontját, hogy csak írásbeli szakvélemény alapján téríti meg a kárt. A szennyezett terület pontos nagyságáról azonban hiteles adatot kért. Mivel a területre senki sem lép be szívesen, a tulajdonos a következő közös helyszíni szemlére lézeres távmérőt hozott, és ezzel megállapították: a szennyezett felület 57 négyzetméter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott csónakmotorokat találtak Nagylakon

A lopott csónakmotorokat a német hatóságok köröziték, ezért az egyenruhások lefoglalták az… Tovább olvasom