Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Limara péksége a világhálón

Makó - Tóthné Libor Mária péksütemény- és kenyérreceptjeire naponta 2000-en kíváncsiak a világhálón. A 41 éves makói nő 3. lett egy internetes versenyen.
Az ország harmadik legjobb, világhálón elérhető gasztronómiai témájú internetes naplóját, azaz blogját vezeti egy makói fiatalasszony – legalábbis az egyik legrangosabb ilyen témájú versengés, az idei Golden-blog szerint. A 41 éves Tóthné Libor Mária nem maga jelentkezett az egyik gazdasági hetilap által szervezett versenyre, hanem receptjeinek egyik rajongója nevezte be. A több mint 500, sütéssel-főzéssel foglalkozó blog közül előbb bekerült a legjobb 80-ba, majd az internetes szavazás és a szakmai zsűri ítélete alapján harmadik lett. A dobogós helyezéssel nem járt díj, de nem is bánja – számára a legnagyobb elismerés az, hogy naponta mintegy 2000-en kattintanak rá a http://limarapeksege.blogspot.com oldalon elérhető internetes naplójára.

Tóthné Libor Mária péksütemény- és kenyérreceptjeire naponta 2000-en kíváncsiak a világhálón
Tóthné Libor Mária péksütemény- és kenyérreceptjeire naponta 2000-en kíváncsiak a világhálón.

Libor Mária fél évvel ezelőtt indította a blogot azt követően, hogy a neten megismert barátai közül sokan noszogatták: receptjeit ne egy ilyen témájú ötletbörzeoldalra írja, hanem a sajátjára. Fél év alatt több mint 200 recept került fel a blogjára.

Ami igazán különlegessé teszi ezeket, hogy Mária mindent meg is süt, mielőtt bármit feljegyezne, és ezt a feltöltött fotók is igazolják. Minden receptet maga talál ki, bár ötleteket sok helyről merít. A kenyérsütés egyébként 4 éve hobbija – akkor kapott karácsonyra egy kenyérsütőt az édesanyjától. Minderre úgy van ideje, hogy otthon van két gyermekével, bár hozzáteszi: egy kenyér elkészítése ugyan átlag 4 óra, de abból igazán csak fél óra telik munkával.

Legnépszerűbb receptje a minden különösebb hozzávaló nélkül készülő hagyományos fehér kenyér volt, de készített már sült padlizsánosat, sőt kesudiós-aszalt áfonyás bagettet is. Persze a makói ízekről sem feledkezik meg: oldalán az is olvasható, hogyan készül a vöröshagymás kenyér.

Olvasóink írták

  • 2. cumbuj 2009. július 17. 17:15
    „Kérnénk szépen a Tóthné Libor Mária elérhetőségét recept miatt.
    Köszi”
  • 1. Rappen 2009. július 12. 19:41
    „Gratulálok és további sok sikert kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábla jelzi a lámpát a 43-as főúton

Makó - Figyelmeztető táblával próbálnak meg javítani Makón azon a helyzeten, amit a 43-as főútvonal… Tovább olvasom