Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Magyar–román böllérfesztivál Csanádpalotán

Csanádpalota - A hazaiak mellett ezúttal a román jelentkezők dominálnak a csanádpalotai nemzetközi böllérfesztiválon, ráadásul most egy közös, magyar–román uniós pályázatból finanszírozzák a rendezvényt.
Szombaton immár kilencedik alkalommal tartják meg a megye legfiatalabb városában a sertésfeldolgozás mestereinek találkozóját. A hagyományos helyszínen, a Kelemen László nevét viselő kultúrház udvarán ezúttal 12 csapat méri össze tudását – a sertéseket reggel hétkor ölik le. A program mostanra valóságos turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát – mondta el lapunknak Kovács Sándor polgármester, aki maga is állandó résztvevője a találkozóknak.

Ami a résztvevőket illeti, Szerbiából Padé, Romániából Kőhalom, Lippa, Nagylak, Pécska és Zsombolya képviselteti magát. A hazai színeket azonban nem csak palotai versenyzők képviselik: mint már megszokott, a makói városi tévé nemcsak forgat, hanem süt-főz is a rendezvényen. A csapatok munkáját öttagú zsűri értékeli, az eredményhirdetés 3 óra körül várható, este pedig böllérbál lesz a bácskatopolyai Nosztalgia zenekar közreműködésével. A finomságokból még másnapra is jut: vasárnap tartják a palotai karácsonyt a művelődési házban, ahová ezúttal a város civilszervezeteit hívták meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagymanó és helyi csokoládé - Makón nem emelik az adókat

Most sem emel helyi adót a makói önkormányzat, a buszközlekedés és a szemétszállítás azonban drágulni fog - és bemutatták Hagymanót. Tovább olvasom