Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Magyarcsanádon is polgárőrség alakult

Magyarcsanád - Egyenruhájuk, jelvényük, igazolványuk még nincs, de irodájuk az önkormányzat jóvoltából már van – nemrégiben 24 fővel megalakult a magyarcsanádi polgárőrség.
Az elnökké választott Hustiák Mátyás – civilben nyugdíjas és nemzetőr – lapunknak elmondta: terveik szerint, miután hivatalossá válik a bejegyzésük, mindennap járőrözni fognak négyes csoportokban, délután és estefelé, mert a faluban nagyon rossz a közbiztonság. Az elnök egy használt kocsit is vett. 8 CB-rádiót adományként kaptak Amerikában élő öccsétől.

A magyarcsanádi polgárőrök több idős, korábban kifosztott, bántalmazott embert már fel is kerestek, hogy lelket öntsenek beléjük, erősítsék biztonságtudatukat. Addig sem tétlenkednek, amíg nem kapják meg a járőrözéshez a hivatalos jóváhagyást: segédkeznek a rendkívüli időjárás miatti munkákban – ha kell, havat lapátolnak vagy fát hordanak. Az elnök továbbra is várja a belépni szándékozók jelentkezését, feltétel a büntetlen előélet és a tizennyolcadik életév betöltése.

Olvasóink írták

  • 1. szentmiki 2012. február 09. 12:52
    „erőt és kitartást áldozatos munkátokhoz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süssünk otthon kenyeret!

Az otthoni kenyérsütés manapság egyre divatosabb jelenség. A makói Tóthné Libor Mária internetes blogot is vezet a házi kenyérsütésről, nekünk néhány fortélyt is elárult. Tovább olvasom