Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Makói gyilkosság - István, Noémi és egy szál égő cigaretta

Makó - Az egy hete Makón történt brutális bűncselekmény legfiatalabb áldozatának, Boros Noéminek a barátja rettenetes fájdalommal, őszintén beszél érzelmeiről és a tragédiáról.
Az egy hete Makón történt brutális bűncselekmény legfiatalabb áldozatának, Boros Noéminek a barátja, Kecskeméti Kovács István nem találgat, a rendőrségre bízza, hogy kiderítse, mi történt a Fűtő utcai házban.

– Egy hét alatt átéltem életem legszebb és legszörnyűbb hétvégéjét – mondja Kecskeméti Kovács István, még mielőtt megszólalhattam volna. A fiatal, 24 éves gyógyszerész öt hete járt Boros Noémivel. – Nagyon szerettem, nagyon szerettük egymást – folytatja, vagy inkább befejezi az iménti mondatot.

Boros Noémit és nagymamáját múlt héten szombaton saját házukban ölték meg. A helyszínen egy harmadik holtestet is találtak, a lány volt barátjáét, Siha Norbertét. Azt, hogy a 26 éves férfi hogyan halt meg, még nem lehet tudni, szakértők fogják megállapítani. A hármas gyilkossággal Siha legjobb barátját, Perecz Józsefet gyanúsítja a rendőrség.

Hétfőn és szerdán még csak telefonon beszéltünk egymással, tegnap már személyesen is találkoztunk. Bár sokan vannak az újszegedi Áfonya cukrászdában, a gyász színe miatt mégsem nehéz rájönnöm, hogy ő az. Makóra indult, a szombaton brutálisan meggyilkolt barátnője, Boros Noémi szüleihez.

István nem megy vissza a makói gyógyszertárba, ahol Noémivel együtt dolgoztak. Fotó: Frank Yvette
István nem megy vissza a makói gyógyszertárba, ahol Noémivel együtt dolgoztak.
Fotó: Frank Yvette

Kávét kér habbal. Amikor a pincérnő leteszi elé a csészét, cigarettát vesz elő, meggyújtja, majd nyomban beszorítja a hamutál egyik cigarettatartójába. Rögtön elővesz egy másikat is, azt is meggyújtja, nagyot szippant, maga elé fújja a füstöt, de azt nem teszi le.

– Az a cigaretta Noémié! Itt van, velünk van! – mutat a hamutálban égő Marlboróra. – Azóta – nyomja meg a szót –, ha rágyújtok, neki is meggyújtok egy szálat.

Azt mondja, már hétfőn eldöntötte, hogy találkozni fog velem, mert tudta, hogy egyszer a nyilvánosság előtt beszélnie kell a szombati tragédiáról. Arra várt, hogy kicsit összeszedje magát. Tegnap érezte úgy, hogy ez valamennyire sikerült.

Nem szimpla áldozat

Kecskeméti Kovács István nem ismerte Siha Norbertet, egyszer látta, akkor is messziről, és egyszer beszélt vele telefonon. Siha Norbert akkor azt akarta, hogy szakítson Noémivel. A beszélgetést István megszakította. Azt csak később tudta meg, hogy ő a harmadik halott, a helyszínen nem ismerte fel. Azt viszont sejti, hogy a volt barát nem szimpla áldozat, annál sokkal több. Elárulta, megfordult a fejében, hogy elmegy Siha Norbert temetésére, de lebeszélte magát, mert félt, hogy ott olyat tenne, amit nem szabad.

– Pénteken Noémiéknél aludtam. Reggel megcsókoltam, és elindultam dolgozni. Tudta, hogy este nyolcig dolgozom, mondtam, hogy nagyon sietek hozzá. Másnap mentünk volna a testvérem eljegyzésére. Amikor legközelebb láttam, már halott volt – mondja a 24 éves férfi.

István és Noémi fél ötkor még beszélt egymással, a 21 éves lány akkor nem említette neki, hogy nem sokkal később találkozni fog a volt barátjával. Kecskeméti Kovács István hét órakor ismét hívta Noémit, de akkor a lány telefonja már ki volt kapcsolva.

– Nem gondoltam semmi rosszra. Azt hittem, készülődik, lehet, hogy éppen fürdik. A Tescóban még indulás előtt vettem csomagolópapírt, a testvéremnek szánt eljegyzési ajándékot Noémi előző nap megvásárolta, csak be kellett volna csomagolni. Nyolc óra után értem a házukhoz.

Csöngettem, kopogtattam az ablakokon, de hiába. Felhívtam az anyukáját, de ő sem tudta, hogy miért nem nyitnak ajtót. Kérte, menjek el Noémi édesapjáért. A házhoz már vele együtt tértem vissza... – beszél a tragédia felfedezése előtti egy, másfél óráról.

Temetés kedden és szerdán

Boros Noémit és nagymamáját jövő héten kedden, délelőtt 11 órakor temetik el Makón. Siha Norbert temetése másnap, a kiszombori temetőben lesz.

István hangja egyre halkul. Láthatóan újra és újra, már sokadszor átéli a történteket.

– Noémi édesapjával egyszerre léptem be. Azonnal megláttuk a nagymama holttestét. Mellette, hason egy férfi feküdt mozdulatlanul. Kicsit beljebb pedig Noémi. Felüvöltöttünk! Az édesapa jajveszékelve kirohant az utcára, én előbb megpróbáltam a nagymama és Noémi pulzusát kitapintani, majd hívtam a 107-et. A férfihoz nem nyúltam, nem is ismertem fel. Kértem a rendőrséget, hogy mentőt is küldjenek. Majd én is kirohantam az utcára – eleveníti fel élete legmegrendítőbb pillanatait Kecskeméti Kovács István.

A szerelmét gyászoló férfi azt mondja, nem akar találgatni, hogy pontosan mi és miért történt. Az erre vonatkozó kérdéseimre azt válaszolja, majd a rendőrség kideríti. Csak abban biztos, hogy minden villámgyorsan zajlott le.

– Nagyon nehéz lesz feldolgoznom a tragédiát. Most kiderült, hogy rengeteg barátom van. Az ország különböző térségeiből, sőt még Amerikából is hívtak. Mindnyájan segíteni akarnak. A munkahelyemen, ahol Noémivel együtt dolgoztunk, felmondtam, oda többé nem megyek vissza, de a céget nem hagyom el – mondja Kecskeméti Kovács István, majd kezet nyújtva azzal köszön el, hogy elindul Noémi szüleihez Makóra.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. Blabla 2008. június 10. 12:36
  „Ha egyszerű rablógyilkosság lett volna, már rég nyilvánosságra hozták volna az egészet. Hallgatnak....”
 • 50. Scorpyx 2008. június 04. 15:29
  „Hmmm....Hmmm...
  Én csak egy dolgot nem értek.
  14 évesen mit csinált ezzel a fiúval?
  Ha nekem lenne egy 14 éves lányom, a derekát is "eltörném" ha pasizna.
  Méghogy a 20 éves fiú formálta a 14 éves lány személyiségét???
  Úgy vágtam volna szájba mindkettőt hogy 10 évre elmegy a kedvük a "kapcsolattartástól".

  Itt lehet sokat okoskodni...csak nincs értelme...főleg hogy az igazság sose fog kiderülni,amiről Perecz ügyvédje gondoskodni is fog.

  De egy apró lényeg van ... tartsa az ember kicsitt rövid pórázon a lányát és néha teremtse le a lovagot, csak hogy tudja merre hány méter...hisz inkább én kapjak másfél év felvüggesztettet,csak a lányomnak semmi baja ne essen.

  ... ha meg egyszerű rablógyilkosság volt ,
  akkor nincs tanulság...
  ez van...”
 • 49. sors 2008. június 02. 12:54
  „NEM VOLTAK RENDŐRÖK A TEMETÉSEN!
  Ez az, amikor valaki élvezi, hogy a hazugságaiból pletyka sőt HÍR lehet!
  Éljen! Gratulálok a tisztelt újságíróknak, a megye vezető újságjának, és a sok-sok kreatív élénk fantáziájú hozzászolónak!
  Ja! Persze a tények legtöbb felsoroltnak nem fontos! Minek az! Felesleges sallang!
  Nos, én hiszek a sors igazságosságában:mindenki azt kapja, amit megérdemel! Úgyhogy vissétek az agyatokba, mindezt visszakapjátok, és a sját bőrötökön fogjátok megtapasztalni az igazságot! De az nem lesz kellemes! Mint ahogy a Ti találgatásaitok, hazugságaitok, elferdített igazságaitok sem voltak azok a szerencsétlen családoknak!”
 • 48. Saih 2008. május 30. 08:56
  „46-os, hogy te mit láttál és mit nem, a te dolgod, de rendőrautók a temető bejáratán kívül az odavezető úton is voltak, szóval csak okoskodj, kavarj.!”
 • 47. aga 2008. május 29. 20:02
  „szaros a szar?”
 • 46. #2 2008. május 29. 16:37
  „Saih! (44)

  Nem kell kavarni, 1 db rendőrautó volt ott, 1 rendőr és egy 30kg-os rendészeti szakközepes. Ők kb fél 4kor már ott sem voltak. De azért csak okoskodj, kavarj.”
 • 45. patron 2008. május 29. 12:31
  „Miért volt ott sok rendőr? Ezt nem értem. A lány szülein kívül nem hiszem, hogy más gondolt volna arra, hogy bármit is tegyen. A lány szülei meg úgysem tesznek ilyet szerintem.

  A sok rendőr ne a temetéseken legyen ott, hanem a földeken.”
 • 44. saih 2008. május 29. 08:47
  „Eltemették Siha Norbertet! Rengeteg rendőr volt a temtő körül, de nem volt balhé.
  Más: hat év után szakítás és bepasizást kritizálta valaki. Noémi hónapok óta úgy élt, hogy tulajdonképpen már szakított. Egyébként pedig neked nem volt még olyan kapcsolatod, ami rossz volt, és egy másik kiröpített belőle!”
 • 43. triatlonos 2008. május 28. 18:31
  „Az előttem megnyilatkozó végeredményben megfogta a lényeget, amire az első hirek alapján gondoltam. A 14 éves leány és a 20 éves fiú között kialakul egy kapcsolat. Az egyik gyerek, a másik a felnőtt kor köszöbén. A fiú a saját elképzelése szerint formálja a lány személyiségét. Hat év után a lány is a felnőtt kor közelébe kerül, és kitárul számára a világ, és kezdi elfogadni barátnőinek intelmeit, és váltani próbál. A fiú a történet kulcsfigurája, mert világos lesz számára, hogy ő mindenképpen vesztes lesz, mert egy másik 20 éves lányt már nem tud "átformálni", és egy 14 éveshez meg már nincs ideje. Nem birta elviselni ezt a hatalmas lelki nyomást. A történet bármennyire szomorú, nyugodjanak békében.”
 • 42. patron 2008. május 27. 21:32
  „Kedves !! (Ez is vicces név, nemde?)

  Amióta ember él a földön mindig lesz olyan, hogy olyanba lesz szerelmes, aki nem viszonozza és egy kapcsolatban még szerelmes, de a másik már nem. Az irodalom fele erről szól. Az Anyegint javaslom neked elolvasni és a két levél mindent elmond, ha a többit túl hosszúnak is találnád. (Ismered ugye? "Én Írok levelet...)

  Hat év vagy 60 év. Mindegy. Hat perc után is fájhat az embernek.

  Elismerem, hogy a mai emancipált, női magazinos világban a nők könnyen lépnek tovább. Elismerem, hogy az észt osztó szenylapokra a nők hallgatnak és beveszik az idiotizmust.

  Ám itt egy olyan embert hagytak ott, akinek a baráti köre és a viselkedése finoman szólva igencsak kritizálható volt. Osztálytársak és ismerősök írták le stílusát és tetteit.

  Egy kesztyűtartóban mit keres nagyobb mennyiségü ellopható készpénz? Bezsarolta a csicskát az újszülött gyerekével. Ez nem vall normális ...

  A lány ezeket a hat év alatt megtapasztalta és lépni mert, mert érezte, hogy baj van.


  Szakítani egy szerelmessel nem lehet finoman, ezt gondolom te is tudod. Az a félelmetesen gyökér és buta gondolat, hogy a hat év bárkit is kötelezne bármire rémisztő számomra. Ám mondom, hogy ez mindegy a hosszát illetően. Szerelmes nem akarja, hogy szakítsanak vele. Nem tudsz finom lenni vele. Nincs esélyed sem arra, hogy megkíméld.
  Ami a stílusomat illeti:
  Szándékos és célzott. Vágyam, hogy minden anya építsen ki olyan kapcsolatot a lányával az apját nem kihagyva, hogy ha ilyen atrocitás éri, akkor merje elmondani otthon, és célom, hogy minden figyermeknek hívja fel figyelmét Édes Szülője, hogy ilyen viselkedés nem emberi.
  Ezt a média nyomásának erősödése ellenében kell megtenni, ahol pont ilyenekre buzdítják az embereket. Nem a hírrel van a baj, hanem azokkal a tévéműsorokkal, ahol a másik leverése és megölése a probléma megoldása gyerekrajzfilmekben is.”
 • 41. eagle 2008. május 27. 12:58
  „számtalan példa mutatja sajnos hogy szígorubb törvényekre lenne szükség hazánkba ,az unió elenzi a halál büntetést/én támogatnám/de keretek közt ezzeket az a btk-t szigoritani kénne,és végre tenni is valamit nem csak beszélni róla!hány ember haljon még meg hogy lépjenek az ügyben? utálom a magyar médiát személy szerint ,mivel nem a tárgyilagos ,tényeket közli,hanem kiszinezi még az ilyen szomorú eseteket is hogy a lapok nagyobb példányban fogyonak,és ezek sokszor félreértésre adnak okot.itt már minden üzlet”
 • 40. Triumph 2008. május 26. 16:05
  „Felkiáltójel, forgass gyakrabban cicológia-könyvet, de nyugi a Kiskegyed is megteszi... tudod, általában akkor lép a képbe egy harmadik, ha van helye drágám.. azaz, hogy értsd: baj van a kapcsolattal, és beléphet egy harmadik... ha nagy a szerelem, ami elég valószínűtlen 6 év után, de legalábbis, ha zökkenőmentesen működik a dolog, esélytelen, hogy belépjen bárki. Olvass felkiáltójel, mielőtt az egész fórumot lefideszesezed! :) Köszi!”
 • 39. ! 2008. május 26. 13:41
  „34! Nagyon személyeskedsz! De azért arra gondolt-e már valamelyikötök, hogy az sem mindegy, hogyan szakít valaki! Azért 6 év után elég dúrva, hogy máris jött a másik! Ki szeretett kit, ki nem szeretett kit? EZ PERSZE NEM MENTSÉG! Nehogy valamelyik b.arcú ezt olvassa ki ebből a nagy agyával!
  De az tény: nagyon szemét módon is tudnak zajlani egyes esetekben a szakítások! Kíméletlenül, a másikat lealázva, legyalázva, lesajnálva! Na okos Patron! Hát erre tanítsd majd meg a gyerekeidet, hogy mindig úgy viselkedjenek, hogy a lehető legkevesebb legyen a fájdalom! Bár olvasva azirományaidat, ezt neked sem tanították meg! Vagy csak lepattant rólad!”
 • 38. fattyas sor 2008. május 26. 02:18
  „rohadt fattyú ez a perecz, remélem a sitten szájbabasszák nagyfarkúak! ócska igány!”
 • 37. katák 2008. május 25. 22:52
  „Kedves Patron!Én csak a saját benyomásaimat írtam ,viszont azt nem tudhatom,hogy mi és hol siklott félre.Azokat az embereket akik ilyen szörnyűségekre képesek én is elítélem.Remélem még csak hasonló helyzet sem adódik az életünkben.Hisz nap mint nap azon munkálkodunk,már most mindent megbeszélünk,és remélem ez így marad a jövőben is.Talán ahol most élünk ,ez és más szörnyűségek is elkerülhetőek lesznek.Pedig itt is dolgozni kell,adódnak hétköznapi problémák és mégis nyugodtabb minden.”
 • 36. patron 2008. május 25. 20:55
  „Kedves Katák!

  Köszi az infót. Semmiképp ne történjen meg a lányoddal ugyanez, de elképzellek utána, hogy milyen megértő leszel és hogy fogod szeretni a gyilkost és társát.

  Aki fenyegeti a volt barátnőjét nem tudom se tisztelni, se sajnálni. A szüleiről sem leszek soha jó véleménnyel, mert ezt a magatartást helyes neveléssel ellen lehet súlyozni.

  Remélem, hogy a 3. testvér egészséges mentálisan.


  34 ás 35 szavaival teljesen egyetértek.

  Az osztrák állat is kedves és tündér volt a szomszédok és a kollégék szerint. Közben a saját gyermekét a föld alatt tartotta és rámászott a baromja.”
 • 35. angelamelony 2008. május 25. 20:48
  „Tudjátok, én ismerek olyan embert akiről az ismerősei azt mondják áldott jó ember és a légynek sem tudna ártani.De közben meg otthon verte a feleségét...Szóval nem lehet tudni kiben mi lakozik.És zet általánosságban írom. És tényleg nem kellene találgatni, majd az illetékesek kinyomozzák mi is történt.
  Különben meg felesleges az újságírókat csesztetni, végzik a dolgukat...”
 • 34. NM-nek 2008. május 25. 19:22
  „N. M-nek!
  Nehogy már Noémi és István legyen a hibás, mert, ahogy a lány édesanyja mondta, a két féreg megölte Noémit és a nagymamát. Az a bajod, hogy mindenki elmondhatta fájdalmait, érzelmeit, érzéseit?
  Pereld be te az újságokat és a tévéket.
  Precz miért ment volna Noémiékhez, ha nem a te Norbikád kérésére, utasítására!!!??? Erre mit mondasz?
  Ki fenyegette a lányt? Norbika, a nagyon kedves, aranyos, munkatársai által szeretett Norbika.

  Tudod, hogy a barátnőjét lekaszaboló börtönőr is nagyon udvariias fiú volt a munkahelyén, otthon, és ... Majd ÖLT!!!
  Gondolkozz, mielőtt leírod a gondolataidat!
  Az újságoknak nem az a dolguk, hogy mindenről, minden oldalról, nézőpontból tájékoztassanak?”
 • 33. N.M. 2008. május 25. 15:27
  „Egyre furcsább és elképesztőbb találgatások és feltételezések látnak napvilágot.
  Borzasztó ami történt. MINDKÉT CSALÁDNAK őszinte részvétem.
  Néhány szót a sokak szerint gyilkosnak kikiáltott fiatalemberről, Norbiról. A férjem munkatársa volt. Nagyon szerették. Többen fizikailag -a férjem is- rosszul lettek, mikor kiderült az eset hétfőn. A legközvetlenebb munkatársa/barátja 3 napig nem is volt képes dolgozni. Szabadságot vett ki.
  SEMMI NEM UTALT arra, hogy gyilkosságra, pláne öngyilkosságra készülne. Jó kedvű volt. Tervezgette a jövőt, a nyarat, a munkát... stb.
  A szakításról annyit mondott: ,,Hát, elváltunk. Másba szeretett bele."
  A munkatársai nem hiszik el, hogy ez a fiatalember egy előre megfontolt gyilkos. Nem volt hirtelen természetű sem. Nem volt önző, elkényeztetett sem. Egy normális, átlagos, értelmes 26 éves fiatalember volt. Akik ezt mondják nap-mint nap együtt dolgoztak Vele.
  A cikksorozatot egyébként etikátlannak és elképesztőnek tartom! Az újságíró a legegyszerűbb és legalantasabb módszert választotta arra, hogy népszerűsítse magát és az újságot.
  Aki egy kicsit is ismeri a pszichológiából a gyász jellemzőit, az nagyon jól tudja, hogy miről van szó. Ha valaki, aki fontos volt számomra meghal - főleg ilyen módon!- akkor a gyászreakció kísérte düh, harag egyszerűen muszáj, hogy valakire irányuljon. Persze, hogy a kislány anyja, udvarlója, munkatársai sem Noémira haragudtak, vagy Istvánra. (Pedig ők : István, a gyógyszerészek, maga Noémi tudták, hogy a Norbert állítólag zaklatta a Noémit. Mégsem tettek semmit. Miért is nem ?)
  Undorítónak tartom azt a módot, ahogy az újságírók a megszólaltak véleményét ügyesen összeszerkesztve egy halott ellen hergelik a közvéleményt! BIZONYÍTÉK nincs, feltételezés van!
  Milyen remek elgondolás! Hátha várható majd a temetéseken is valami botrány, amivel megint csak lehet szenzációt kelteni!
  Akár kiderül, hogy Siha Norbert gyilkos, akár nem én a Siha család helyében beperelném az újságot, és kártérítést követelnék!”
 • 32. xyZ 2008. május 25. 14:43
  „Mondja már meg valaki, hogy hogy jön ide a politika??????????????????

  Triatlonos! Ezt kérhetted volna már hamarabb is! ...nincs ezeknek szívük...”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón is van sebességmérő tábla

Makó - A tábla Apátfalván már bevált – mostantól Makón, ugyancsak a 43-as főútvonal mentén is… Tovább olvasom