Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Makón forgatott a Paprika Tv stábja

Makó - Két makói ételkülönlegességet is bemutat az októberben induló Tájföld című műsorában a Paprika Tv. A gasztronómiai csatornának a lapunkban is bemutatott szakács és borász, Sarró Mihály ajánlott helyi specialitásokat.
Hagymás marharagu és sajtos-hagymás pogácsa – ez lesz az a két helyi specialitás, amelyet a Paprika Tv októberben induló, Tájföld című, hazai gasztronómiai különlegességekkel foglalkozó műsorában Makóról bemutat. Jancsik Zita főszerkesztőtől megtudtuk: a stáb díszesen kidekorált busza az ország minden megyéjét felkeresi, és mindenütt két településre látogat el, ahol interjúkat készít és útifilmet is forgat. Csongrád megyében Ópusztaszert és Makót választották. A Maros-parti városban Fekete János hagymatermesztőt és Sarró Mihály borászt, szakácsot keresték fel – ő addigra el is készítette a két, általa ajánlott ételt, amelyhez saját borait és pálinkáját kínálta. A busz, amelyben egy apró konyhát is berendeztek, ezt követően a Korona parkolójában állt meg. Itt Serényi Zsolt nekilátott, hogy kamera előtt maga is megfőzze, megsüsse a két makói specialitást, műsorvezető kollégája, Milkovics Pál pedig felfedezőútra indult a makói belvárosban.

Serényi Zsolt, a Paprika Tv szakácsa szerint a Sarró Mihály által javasolt két makói étel finom és könnyen elkészíthető. A szerző felvétele
Serényi Zsolt, a Paprika Tv szakácsa szerint a Sarró Mihály által javasolt két makói étel finom és könnyen elkészíthető. A szerző felvétele

Mire jutottak? Milkovics Pál a rövid séta után azt mondta lapunknak, nagyon kedves, rokonszenves város Makó. A főtéren gördeszkás fiatalokkal is beszélgetett, s közben megnézte a szökőkutat, a városházát, valamint a mindent elborító, pompás virágokat. Serényi Zsoltnak ízlett a Sarró Mihály által ajánlott két makói étel, és úgy vélte, elkészítésük nem nehéz. – Mindenütt olyan kevésbé közismert ételeket próbálunk felkutatni, amelyek őrzik a hagyományokat, ugyanakkor a hozzájuk szükséges alapanyagok bárhol könnyen beszerezhetők, és elkészítésükhöz nem kell mesterszakácsi végzettség – fogalmazott. A műsorral arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az éttermek mégoly gazdag étlapja is szegényes ahhoz képest, mint amilyen ínycsiklandó izgalmakat kínálnak a tájjellegű magyar ételek.

A gasztrocsatorna nézői a Csongrád megyei filmetűd végén megismerhetik a két makói étel receptjét, így aki kedvet kap hozzá, elkészítheti.

Olvasóink írták

  • 1. FINESZ-es 2010. július 29. 21:39
    „Gratulálok Sarró Mihály úrnak! Kívánok neki erőt és egészséget, hogy sokáig vigye hírünket a világban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz-színekben térne vissza Sánta

Fidesz-színekben indul az októberi önkormányzati választásokon Makó rendszerváltás utáni első polgármestere, Sánta Sándor. Tovább olvasom