Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Még várják az utak javítását a marosleleiek

Maroslele - A hónap végén jár le a végső határidő a térségi szennyvízberuházást követő úthelyreállítások befejezésére. Maroslelén már nagyon készülnek az ellenőrző bejárásra.
Május 31-én jár le a kivitelezőnek szabott határidő a garanciális javítások elvégzésére. Akkor a faluban bejárást tartanak, számba veszik a bejelentett hibákat – tájékoztatta lapunkat Vállas Csaba, az úthelyreállítások ellenőrzését végző mérnökszervezet, az Utiber-Uniber mérnökkonzorcium részéről.

Mint lapunkban többször megírtuk, a marosleleiek háborognak amiatt, hogy a szennyvízberuházás utáni úthelyreállítás kívánnivalókat hagy maga után. A hivatalosan 2014 őszén lezárult beruházás öt települést – Apátfalva, Földeák, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele – érintett. A leginkább talán Maroslelén volt probléma, hogy gyenge minőségűek, néhol egyenesen balesetveszélyesek lettek a burkolatok.

A bejárásra a maroslelei önkormányzat is készül. Dóka Tímea jegyző tegnap azt mondta, munkatársai rendszeresen járják a falut, fotókat, feljegyzéseket készítenek a hibákról. Hozzátette, a kivitelezőnek eddig is rendszeresen jelezték a problémákat, csekély eredménnyel. Az egyik önkormányzati képviselő, Kurusa Tibor pedig arról tájékoztatta lapunkat, hogy a helyi képviselő-testület az ő javaslatára úgy döntött, csak azzal a feltétellel fogadja el a térségi szennnyvízcsatornázási társulás éves beszámolóját, ha a kivitelező a vállalt határidőig kijavítja az észlelt hibákat. Ennek azonban csak formális jelentősége van.

Ha május 31-én is áldatlan állapotokkal találkozik a szemlebizottság, információink szerint a beruházó – azaz az öt érintett település társasága – két dolgot tehet: vagy póthatáridőt szab, vagy érvényesíti a garanciából eredő jogait, és az e célra fenntartott összegből más kivitelezővel végezteti el az elmaradt munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját készítésű levessel repetáztak: udvaron talált gombák miatt vitték kórházba a makói ovisokat

Saját készítésű levessel repetáztak: udvaron talált gombák miatt vitték kórházba a makói ovisokat
Négy makói óvodás gyomrát kellett kimosni hétfőn a helyi kórházban, mert a gyerekek azt állították, ettek abból a gombalevesből, amit egyik társuk ,,főzött" a sziklakertben nőtt apró gombákból. Tovább olvasom