Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Megújul a Petőfi park

A napokban megkezdődik a valaha közkedvelt makói pihenőhely, a Petőfi park felújítása. A harminchét és fél milliós beruházásra helyi vállalkozás kapott megbízást.
A lepusztult parkszínpadot le fogják bontani. Fotó: Schmidt Andrea
A Petőfi park közel százesztendős múltra tekinthet vissza: valaha temető volt a helyén, később a püspöki palota zárt kertjeként funkcionált – a nagyközönség előtt a múlt század húszas éveiben nyílt meg, miután egy magánember megvásárolta a püspökségtől, aztán tőle a város. A valaha hangulatos parkot ma legnagyobbrészt elhanyagolt növényzet, tönkrement sétálóutak és padok jellemzik. Különösen elszomorító képet nyújt a játszótér, illetve a lepusztult parkszínpad, mely egykor szabadtéri mozielőadásoknak, koncerteknek és színielőadásoknak adott otthont. A felújításra most kapott lehetőséget az önkormányzat, miután a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács kedvezően bírálta el a tavasszal benyújtott pályázatot.

Az összesen harminchét és fél milliós beruházás munkálatainak elvégzésére – négy jelentkező közül – a makói Szabókert Kft. kapott megbízást, melynek ügyvezető igazgatója, Szabó István már a szerződést is aláírta a városházán Buzás Péter polgármesterrel. Mint megtudtuk, a felújítás keretében az összesen kétezer négyzetméteres parkban hatszáz négyzetmétert füvesítenek újra. A szabadtéri színpadot lebontják, a helyén szánkódomb épül, a Kisbagoly vendéglő melletti, évek óta üresen álló betonmedencéből pedig élő dísztavat alakítanak ki. Az óvodával szemben új, tizenötmilliós játszótér létesül. Szebbre cserélik a térburkolóköveket, ám a sétálóutak nyomvonala nagyjából megmarad és ugyancsak kicserélik, illetve kijavítják a padokat, lámpatesteket. Új fákat viszont nem ültetnek, csak a meglévő állományt ritkítják meg a városi főkertésszel egyeztetve.

A munka a napokban kezdődik el, és a kivitelező reményei szerint jövő tavaszra fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogytak a lakatok a szemetesekről

Az önkormányzat felszólítására lezárták a közös képviselők a szeméttároló konténereket a makói… Tovább olvasom