Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Most befejezik a félbeszakadt műsort

Makó - A Hagymafesztiválon fejezi be a Maros Táncegyüttes a Citorabál című előadást, amelyet a vihar július 15-én este félbeszakított. A 30 éves csoport 3. díjat nyert egy nemzetközi folklórtalálkozón.
Július 15-én este félórás vihar zúdult Makóra, félbeszakítva a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Maros Táncegyüttes egyik legfontosabb előadását, a kétrészes Citorabált. A 165 felnőttet és gyereket felvonultató táncjáték első epizódja még gond nélkül lement a Hagymaház szabadtéri színpadán, a vihar a szünetben jött, a közönség pedig hazament. Az együttes művészeti vezetője, Tóthné Döme Mária most bejelentette, hogy a második részt a Hagymafesztiválon, szeptember 10-én, szombaton adják elő, várhatóan délután 5 és 7 óra között, de nem a szabadtéri színpadon, hanem a biztonság kedvéért odabenn, a Hagymaházban.

„Sikeres és nagyon strapás" – így értékelte az együttes idei, jubileumi nyarát a művészeti vezető. Az ünnepi alkalomra szervezett többi előadás – a régi, visszatért táncosok estéje, az amatőr felnőttek találkozója, valamint az állami népi együttes zenekarának koncertje és Szalonnáék táncházas vacsorája – nagyon jól sikerült. A négy, egész estét betöltő produkció után sem pihentek, előbb Lengyelországban, Zakopane nemzetközi fesztiválján vettek részt, ahol minden helyszínen ezrek nézték a műsorokat, és a gála díszvendége a köztársasági elnök volt. Később Romániában, a Duna-deltánál fekvő Tulca folklórfesztiváljára hívták meg a makóiakat, és 3. díjat, valamint aranyhalat nyertek előadásukkal. Tóthné Döme Máriát itthon augusztus 20-a alkalmából a Makó Város Közművelődéséért díjjal tüntették ki. Jó néhány táncost felvettek egyetemre, főiskolára, emiatt ők csak kéthetente tudnak majd próbára járni, de jönnek a fiatalok, egyre többen. Az új gyerekek között pedig már nincsenek sokkal többen a lányok, mint a fiúk.

Olvasóink írták

  • 1. Öcsisajt 2011. szeptember 01. 22:34
    „Sokáig éljen Döme Mária és a Maros Táncegyüttes!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királyhegyes nem felejti a két csapást

Tavaly nyáron jég tarolta, aztán belvíz mosta el a termést Királyhegyes környékén, ahol a védekezés legtöbb nehézsége, akadálya megmutatkozott. Tovább olvasom