Délmagyar logó

2015. 10. 08. csütörtök - Koppány 12°C | 19°C

Nem fogadták el a makói képviselők a posta tájékoztatását

Makó - Úgy döntött tegnap Makó önkormányzatának képviselő-testülete, hogy a Raiffeisen Bankkal köt szerződést 2,5 milliárdos kötvény felvételéről. A város ezt az összeget a következő évek fejlesztési céljaira használja fel, önerőként. Vitát váltott ki a fürdőberuházással kapcsolatos aláírásgyűjtés is.
Elfogadták tegnap a makói képviselők a város és a Raiffeisen Bank szerződéskötését 2,5 milliárd forintos kötvény kibocsátásáról. Buzás Péter polgármester elmondta: a város eddig mindössze 50 millió forintos beruházási hitelt jegyzett, azonban most nyílik lehetőség a következő évtizedeket meghatározó fejlesztések megkezdésére. Ehhez van szükség az önerőt biztosító hitelformára. A megjelölt összeg a szerződés aláírásától a város rendelkezésére áll, ami a konkrét felhasználásig kamatozik. Az ennek segítségével megvalósuló beruházási lehetőségek közül a polgármester az 1,75 milliárdos önerőt igénylő fürdőkoncepció mellett említette az ipari park fejlesztését, amihez 250 milliós önerőre számítanak, a fennmaradó 500 milliót pedig kamatoztatják, ebből tervezik a csatornázási projekt és a városközpont-rehabilitáció önerejének megfizetését is.

Vita alakult ki a polgármesteri beszámoló kapcsán felvetődött népszavazási kezdeményezésről. Mint azt lapunkban is megírtuk, Németh Pál aláírásgyűjtő akcióba kezdett, annak ellenére, hogy a jegyző a népszavazásra vonatkozó kérelmét elutasította. Siket István képviselő a testület előtt felvetette: szigorúan meg kell vizsgálni az akcióval kapcsolatos adatgyűjtési folyamatot. Ehhez Baranyi Sándor hozzátette: jelezte a jogellenes gyűjtést az adatvédelmi ombudsmannak, aki ígérte, megvizsgálja az ügyet. Többen is említették, hogy az akció résztvevői közölték az aláírást megtagadókkal: feljegyzik szándékukat és lakóhelyüket is. Ezt néhányan fenyegetésnek vették. Buzás Péter javasolta: a jogszerűtlenség miatt senki se nyisson ajtót a fürdőberuházással kapcsolatos aláírásgyűjtőknek. Endes Zsigmond a baloldal aggodalmait politikai hisztériakeltésnek nevezte. Orbán Imre pedig jelezte: mindez elkerülhető lett volna, ha az önkormányzat a koncepció elfogadása előtt szélesebb körben is tájékoztatta volna a lakosságot az 50 százalékos önerőfelvételről, amelynek nagyságrendjét túlzónak tartja.

Nyolc tartózkodás és négy ellenszavazat mellett a városvezetés elutasította a Magyar Posta makói szolgáltatásáról szóló tájékoztatót. Több képviselő, így Kovács Sándor is kritizálta a makói posták munkaszervezését, tárgyi és személyi feltételeit, a sorban állás időtartamát. Szóba került az épületek rossz műszaki állapota is. Rácz Tamásné kelet-magyarországi igazgató nem ígért gyökeres változtatást, de jelezte: dolgozni fognak a helyzet javításán.

További pályázókat várnak

A város fürdővezetői álláspályázatára 14 jelentkező érkezett, ám a testület döntése értelmében további jelentkezőket várnak, és a pályázatot újra meghirdették – immár augusztus 15-éig.

Moderálásra küldöm 4. Flórcsi 2008.07.08. 16:26

Ma délben 2 ablak volt nyitva. Megpróbáltam a rövidebb sorba beállni, de ott közölték velem, hogy bezár az ablak menjek a másik sorba, amelyik már kanyarodott, mert az ajtón is túl ért. Én inkább az ajtót választottam, vagyis kimentem. Valóban az "igény" szerint működtetik az ablakokat!!!

Moderálásra küldöm 3. triatlonos 2008.07.06. 20:22

A Nagy Posta a legkorszerűbb megoldást alkalmazza: az egyablakost! Ami az unióban még nem terjedt el teljesen, csak próbálkoznak vele. Egy ablaknál mindent, és mindenkit, de lehetőleg a reggeli csúcsban. A másik ablaknál a dolgozó hosszasan állva beszélget mobilon megtárgyalva a hétvége eseményeit. Az üres ablakok mögött egy főnök féle keresi a megoldást, keresek egy embert - úgy Sándor György mintájára. A makói ujságiró is a várakozók között, amikor javaslom neki a témát: várakozzunk türelmesen a makói postán cimmel. Ezt úgy hivják, hogy munkaszervezés, amit itt még tanulni kell. Biztos nincs ember, de miért? Valószinű, hogy a többiek a posta beszámolóját fogalmazták a Testület részére, de nem jött össze.

Moderálásra küldöm 2. időzavaros 2008.07.06. 18:07

Végre egy lakosságbarát reakció!
Megfigyeltem, hogy a sor mindig az ajtóig ér. Ha már rövidülhetne, akkor gyorsan bezárnak egy ablakot. Kivéve.....
Ha kitelepítik a sorszámosztót. Nos akkor minden ablak nyitva van. Még az is előfordult velem, hogy másodiknak beálltam a sorba és az üres ablakból kiszólt a kedves póstás, hogy menjek át oda, ott is kiszolgálnak.
Mostanában alig veszett el küldeményünk, ez jó.
Ha jóba vagy a kihordóssal, akkor még be is csenget a küldeménnyel. Ehhez kell néhány emberi szó, megértés, ha hidag, ha meleg, ha eső van.
Szerintem, a nagy postai sorbanálláson tudnának javítani. Ez már nem is olyan nehéz.
Általában az a véleményem, hogy másnak nincs joga az én időmmel gazdálkodni.

Moderálásra küldöm 1. Németh Pál nyugalmazott mérnök, Makó 2008.07.03. 19:48

Tisztelt Olvasók!

Az engedélyem:

http://abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=adved_kereses

S azoknak, akik egy másik peticiót inditani szeretnének:

Adatvédelmi Biztos Irodája
1051 Budapest, Nádor u. 22.
Postacím: 1387 Budapest Pf. 40
Telefon: (+36 1) 475 7186, 475 7100 (9-15 óra között)
Telefax: (+36 1) 269 3541
E-mail: adatved@obh.hu


Elintézési idő póstai úton:
2-4 hét

Személyesen:
2-3 óra

Üdvözlettelhirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Nyolcezer liter török likőrt foglaltak le Nagylakon

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!