Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Nem szabad mindenen felhúzni az orrunkat – mondják a 60 éve egybekelt Tóthék

Csanádalberti - Hatvan éve kötött házasságot Csanádalbertin Fazekas Judit és Tóth Benő – a napokban ünneplik gyémántlakodalmukat. Azt mondják, a hosszú boldogságuk titka, hogy nem szabad az első veszekedés után elválni.
Kétévi udvarlást követően, hatvan esztendeje vette feleségül Csanádalbertin Tóth Benő Fazekas Juditot – a napokban gyémántlakodalmat ülnek két fiuk, menyük, két unokájuk és a többi rokon, barát, ismerős társaságában.

Mint elmesélték, a helyi ifjúsági klubban ismerkedtek meg, ahová mindketten táncolni, szórakozni jártak. Nagyon szegények voltak, ráadásul igen nehéz időben találtak egymásra. Az ötvenes évekkel kapcsolatban Benő bácsi többször is felidézte a padlássöpréseket, meg hogy meghurcolták, amiért nem akart belépni a téeszbe – pedig még földje sem volt.

A közös életet nem tudták önálló otthonban kezdeni, saját házba csak bő egy évtizeddel a házasságkötés után tudtak költözni. Ráadásul az ifjú férjet mindjárt el is vitték katonának, élete párjának pedig beteg nagyanyját kellett ápolnia, aki őt nevelte fel, miután árván maradt. Aztán Benő bácsi napszámba járt, gyárban dolgozott, majd sofőr lett, Jutka néni meg eladó a helyi boltban, aztán a szövetkezetben dolgozott.

Tóth Benő és felesége, Judit néni gyakran nézegetik nosztalgiával az esküvőjük után készült, mára megfakult fényképet. A szerző felvétele
Tóth Benő és felesége, Judit néni gyakran nézegetik nosztalgiával az esküvőjük után készült, mára megfakult fényképet.
A szerző felvétele

Első fiuk, Zoltán 1954-ben született, a második, Tibor 6 évvel később. Házasságuk legszebb, legemlékezetesebb pillanatainak is az ő születésüket tartják.

A gyémántlakodalomra készülő pár ma már nem örvend a legjobb egészségnek, de azért, mint láttuk, a kertjüket szépen rendben tartják, még szárnyasokat is nevelnek. Boldogok, hogy gyerekeikkel, unokáikkal sűrűn találkozhatnak.

Mi a hosszú házasság titka szerintük? Mindenekelőtt az – mondják –, hogy meg kell becsülni egymást. A mai fiatalok sokszor az első veszekedés után beadják a válópert. Nem szabad mindenen felhúzni az orrunkat, és folyton arra gondolni, hogy mi nincs – tanácsolják. Ami nincs és igazán fontos, az majd idővel úgyis lesz, ha a szeretet megvan – tették hozzá.

Olvasóink írták

 • 5. Öcsisajt 2011. március 08. 11:27
  „Sokáig éljen az ifjú pár!”
 • 4. makai2010 2010. augusztus 17. 18:51
  „Gatulálok ehhez a hosszú és szép közös életúthoz! REmélem, hogy példájuk előbb-utóbb "ragadós" lesz, s a mai generációk is belátják, hogy mi a hosszú élet(kapcsolat) titka!
  Isten éltesse Tóthékat!
  makai”
 • 3. dek 2010. augusztus 12. 21:54
  „Mi is gratulálunk kedvenc nagybátyáméknak, Béni bácsiéknak!!!!!”
 • 2. 3évesférfi 2010. augusztus 12. 21:10
  „Gratulálok!”
 • 1. mosómasa 2010. augusztus 12. 17:46
  „Jó egészséget az "ifjú" párnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen sem kel el Lajos bácsi hizlaldája

Mivel 83 évesen már nehezen mozog, régóta szeretné eladni Makó melletti, lakással, magtárral bővített, fűthető sertéstelepét Kiss Lajos nyugdíjas állatorvos. Tovább olvasom