Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Netnagyikat képeznek a makói Galambban

Makó - 40 makói nyugdíjast ismertet meg mostantól az informatika alapjaival a Galamb József nevét viselő helyi szakközépiskola néhány diákja – önkéntesként, szabadidejében.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– Tavaly vállaltam először önkéntes munkát, akkor az iskola az árvízi gátépítéshez keresett embereket. Jó érzés volt Bajánál segíteni, azóta minden hasonló lehetőséget megragadok – mondta a Galamb József nevét viselő makói szakközépiskola végzős diákja, Szekeres Máté. Ő az egyik azok közül a tanulók közül, akik vállalták, hogy a szabadidejükben, minden ellenszolgáltatás nélkül segítenek az idősebbeknek megbarátkozni a számítógéppel, az internettel. Az amúgy érettségire készülő, géplakatos végzettséggel rendelkező fiatalember mosolyogva jegyezte meg: egyébként is szereti az informatikát.

A középiskola a helyi újvárosi nyugdíjasklub tagjait fogadja 5 héten át heti egy alkalommal, kétórás oktatásra, de mint az igazgatóhelyettes, Sipos Márta hangsúlyozta, ez nem hivatalosan elismert képzés. Ezt az iskola saját ötlet alapján, önerőből kezdte el, a kezdőknek és haladóknak szóló tanmenetet is önszorgalomból írta meg az egyik informatikával foglalkozó pedagógus. 40 szépkorú jelentkezett, akikkel 3 csapatra bontva foglalkoznak a középiskolások. Az első órát a napokban tartották meg. A középiskolások közül 8-an jelentkeztek a feladatra, többségük olyan, akinek a végzettséghez önkéntes munkavégzést is igazolniuk kell – de Szekeres Máténak például nincs ilyesmire szüksége.

Szekeres Máté türelmesen, kedvesen tanítja Szegedi Miklósnét. A szerző felvétele
Szekeres Máté türelmesen, kedvesen tanítja Szegedi Miklósnét. A szerző felvétele

– Nagyon kedves és türelmes a fiatalember – mondta róla a 8 esztendeje nyugdíjas kereskedő, Szegedi Miklósné. A tanfolyamra azért jelentkezett, mert bár otthon van laptop, azt a lánya használja, s bár a fiatalok többször ígérték, végül sosem jutott idő arra, hogy őt is megtanítsák netezni. Pedig nagyon szeretné használni – mint mondja, tájékozódni a világban, vagy akár recepteket letölteni, e-mailezni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parkoló biztos, az imahely nem

A parkolóhelyek már készülnek a most épülő M43-as kövegyi pihenőhelyénél, az ide elképzelt emlékhely vagy ökumenikus imahely azonban nem része az állami beruházásnak. Tovább olvasom