Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Nyárra kinyit a makói Korona

Makó - Makón nem restek a képviselők: a csütörtöki soros testületi ülés után pénteken tartottak egy rendkívülit is - igaz, a két napirendi pont közül egyet már előző nap is tárgyaltak.
 Elmarad az óvodaátszervezés

A makói önkormányzat szerette volna visszavenni a Szeged–Csanádi Egyházmegyétől a Tulipán utcai óvodát, mert Honvéd városrész rehabilitációjával együtt ezt is szerette volna megújítani. Ezzel együtt, ugyancsak az egyházmegyétől a Szent István Egyházi Iskolát fenntartó Boldogasszony Iskolanővérekhez került volna a Zrínyi utcai óvoda. Az átszervezés azért hiúsult meg, mert pénteken Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony hiába utazott el Szegedre aláírni a megállapodást – így kicsúsztak a törvény szabta határidőből, idén már nem lehet elindítani a folyamatot. A város azonban nem tett le eredeti szándékáról – hangzott el a tegnapi ülésen.

Az eredeti elképzelésekkel szemben mégsem a városgazdálkodási, hanem a városfejlesztő nkft. – egy ugyancsak önkormányzati cég – nyitja ki a nyári szezonra, azaz a jövő héttől a makói Korona földszinti részét.

Megírtuk: a népszerű vendéglő korábbi bérlője tavaly novemberben, a szerződés lejártával, jelentős hátralékot felhalmozva távozott a városból. Ezt követően csak alkalmanként, rendezvényekre nyitotta meg az önkormányzat – a bezárást követően kétszer is meghirdették, de nem kellett senkinek.

A péntek délelőtti rendkívüli ülés előterjesztésében is az olvasható, indokolt ezt a helyiség rendeltetésének megfelelően hasznosítani. A városi cég térítésmentesen kapta meg a 826 négyzetméter alapterületű konyhát és éttermet, amelyben kávézó nyílik.

A Korona kinyitásáról a testület már csütörtökön is tárgyalt, és döntést hozott. A tegnapi ülést követően a városházán megtudtuk: azért kellett újra napirendre tűzni az ügyet, és visszavonni az egy nappal korábbi határozatot, mert a városfejlesztő nkft., amely kifejezetten pályázati projektcég, alkalmasabb a kávézó üzemeltetésére – többek között azért, mert pályázni kell majd a vendéglátóhely személyzetének foglalkoztatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biofűnyírók a Csanádi pusztákon

A Körös–Maros Nemzeti Park Montág-pusztai telepének szürkemarhái két gulyában legelnek, a Csanádi puszták három pusztafoltján folyamatosan vándorolnak. Tovább olvasom