Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Óföldeák régen és ma – a neten

Óföldeák régen és ma – ezzel a mottóval indított nemrégiben csoportot a legismertebb közösségi oldalon a faluhoz ezer szállal kötődő, jelenleg Budapesten élő, többek között szállítással és gasztronómiával foglalkozó Tóth-Nacsa Ágnes.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Mint mondta, az oldalt azért hívta életre, mert a fővárosban mindig honvágy gyötri szeretett kis faluja után. Édesapja, illetve apai nagyszülei éltek itt, s bár Földeákon nevelkedett, gyermekkorának számtalan szép emléke fűzi az erődtemplomáról híres községhez. Ezek olyan erősek, hogy férjével sokat ingáznak Budapest és Óföldeák között, és azt tervezik, hamarosan hazatelepülnek.

A múltidéző, de a jelennek is szóló oldal hamar népszerűvé vált. Alig néhány hét alatt több mint százan csatlakoztak hozzá; többségükben a faluból elszármazottak, illetve jelenleg is ott élők. Tóth-Nacsa Ágnes azt mondja, a falu virtuális képeskönyvét szerette volna megalkotni, amelyet persze érdekességekkel, aktuális információkkal is fűszerez. Olykor naponta több újdonságot is talál rajta, aki figyelemmel kíséri.

A Budapesten élő Tóth-Nacsa Ágnes honvágya miatt hozta létre az internetes oldalt.
A Budapesten élő Tóth-Nacsa Ágnes honvágya miatt hozta létre az internetes oldalt.

Máris nagyon sok fotó, köztük jó néhány régi, fekete-fehér látható itt, valamint több hagyományos ételrecept, egy, a falu hangulatát megidéző videoklip vagy például Vass József helytörténeti kutató egyik munkájának ajánlója. A Facebook-oldal szerkesztője azt kéri, akinek Óföldeákkal kapcsolatos fényképe, története van, ossza itt meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Limara a legjobb női blogger

Megnyerte a Nők Lapja Café országos blogversenyét a makói gasztroblogger: Limara. Tovább olvasom