Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Októbertől egy orvos ügyel Makón

Makó - A jövő hónaptól a mostani kettő helyett csak egy ügyeletes orvosa lesz Makónak és kistérségének. A mentőszolgálat regionális orvosigazgatója szerint ez azért indokolt, mert voltak olyan napok, hogy mindössze három pácienst látott el a két orvos.
Kettő helyett egy ügyeletes orvosa lesz október elsejétől Makónak és kistérségének. Az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének orvosigazgatója, dr. Cserjés Andrea kiadott ez ügyben egy nyilatkozatot, amely szerint szakmailag megalapozott döntés született a makói orvosi ügyelet átalakítását illetően.

– Az ellátott feladatok napra és órára vetítve több hónapra visszamenőleg azt mutatták, hogy egy orvos is el tudja látni az ügyeleti munkát, hiszen volt olyan nap, amikor mindössze három eset jutott a két orvosra – olvasható a közleményben.

A csökkentést a szentesi példa is alátámasztja. Hiszen a Kurca-parti városban 1996 óta működik hasonló módon az ügyelet, ráadásul ott még hétvégén is csak egy orvos áll a betegek rendelkezésére. A két ügyelet ellátási területe, lakosságszáma pedig hasonló.

Az orvosigazgató szerint az ellátás színvonalát nem a mennyiségi mutatók határozzák meg. Az Országos Mentőszolgálattal együttműködő orvosi ügyeletek előnye éppen abban rejlik, hogy egymást kiegészítik, tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 3. Nap 2009. szeptember 28. 17:32
  „Valaki elhiszi, hogy három embert látnak el egy ügyelet alatt (napra és órára vetítve több hónapra visszamenőleg)?
  Hogy lehet ezt leírni anélkül, hogy ezt bárki is ellenőrizné?
  Összesen hány beteget látnak el egy év alatt?
  Makó és kistérsége 53000 fő, 15 község és ezen kívül 1 város Csanádpalota.
  Sok két ügyeletes orvos?
  A szakma és a lelkiismeret mit szól ehhez?
  Szép munka! Köszönet azoknak, akik ezt megvalósították!!!”
 • 2. correct 2009. szeptember 27. 11:05
  „Az orvosigazgató elfeledkezik néhány fontos dologról amikor ilyen kijelentést és megállapítást tesz.
  a napi feladatok nem attól függenek,hogy a statisztika mit mutat.
  ennyi erővel Ő is felesleges személy az OMSZ-nál hiszen nem minden napja telik el folyamatos munkavégzéssel,és hivatalos ügyekkel.Csökkentsük a munkaidejét 1/3-ra,persze fizetését is ez mellett.
  Nem kell rohamkocsi sem Szegedre,hiszen van nap amikopr ki sem mennek ,vagy csak 1x.De van nap amikor 6-7 kivonulásuk is van.Akkor mit is ér a statisztika?
  Minden egyes csökkentés egy bizonyos körben magával vonzza a silányabb ellátást is.
  Érdekes módon megint nem vezetői körben történt a csökkentés.Egyszer élnénk meg,hogy az ingyenélőkből zavarnának el egy pár ezret.
  Egyebekben a statisztikai adatokat figyelembe véve,Makó és vonzáskörzetének ügyelete látta el a legtöbb beteget Szeged után.
  Megelőzve a jóval nagyobb lélékszámú Hódmezővásárhelyt.
  Nem lesz jó vége!
  Figyelje meg mindenki!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. zolcsi44 2009. szeptember 24. 16:33
  „Mindenki előbb-utobb beadja a derekát, a regionális igazgato is. Teszi ezt miért is???? talán félti a pozicioját, havi jövedelmét, netalán tán van valami "jattttttt" ami leesik???. Sajnos nem gondol arra, hogy beteg emberek élete mulhat az ő döntésén. A fontos számára, hogy másoknak megfeleljen!!!!!
  Jobb ha tőlem halja - ha eddig nem tudta Ő IS HALANDO.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repesztik a kőzetet Óföldeák alatt

Óföldeák alatt több ezer méteres mélységben repesztik a kőzetet a gázkutatók - ettől függ, beigazolódnak-e az eddigi várakozások. Tovább olvasom