Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

P. Bodzsár Erzsébet négy évről – négy év után

Négy évvel ezelőtt írt, Az Úr legyen veletek! című naplójával jelentkezett a Szegeden és Makón újságíróként, az utóbbi városban önkormányzati képviselőként is ismert P. Bodzsár Erzsébet. A kötet a közélet műhelytitkaiba enged bepillantást és elsősorban a képviselő-testület, az önkormányzat működéséről ad szubjektív képet.
P. Bodzsár Erzsébet makói képviselő új kötete négy esztendőt várt a megjelenésre. Fotó: Segesvári Csaba
Bár négy évvel ezelőtt nyomtatta ki, csak most lépett a közönség elé P. Bodzsár Erzsébet legújabb, nyolcadik könyvével. A kötet napló: az előző, 1998–2002 közötti ciklusban íródott, és az derül ki belőle, miként látta ezt az időszakot ő – mint fogalmaz, egyszerű mezítlábas képviselőként – az önkormányzatnál és a közgyűlésben. Címe azért Az Úr legyen veletek!, mert egyrészt igyekszik tükrözni szerzőjének keresztényi világlátását, másrészt utal mindarra, ami a liturgikus mondatban megfogalmazódik: aggódás, a békesség óhajtása és reménykedés. Politikai pályafutása során egyébként saját bevallása szerint mindig is a kompromisszum híve volt, ezzel azonban gyakran egyedül maradt.

Négy évvel ezelőtt éppen azért nem állt elő a könyvvel, mert sokan azt jósolták neki, óriási vihart fog vele kavarni. Most viszont – vélekedik – már lehet bizonyos távlatból olvasni a naplót, ráadásul a közélet is nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá vált a városban. Azzal, hogy most kiadta, mindenekelőtt azt a célt szeretné szolgálni, hogy olvasói bepillantást nyerjenek az önkormányzati, képviselő-testületi kulisszák mögé. – Jó lenne, ha mindez elgondolkoztatná őket, esetleg akkor is, amikor októberben a szavazóurnához járulnak – jegyzi meg. A választásokon egyébként most is indul, és természetesen örülne, ha ismét bizalmat kapna választókerületében, de könnyű szívvel áll a megmérettetés elé. Az sem zavarja, ha lesznek, akik a könyv megjelentetését kampányfogásként minősítik.

A könyv beleillik abba a vonulatba, ami P. Bodzsár Erzsébetet lapunk egykori munkatársaként, tényfeltáró újságíróként jellemezte, de rokonítható néhány korábbi kötetével is. Bár sokan biztatták, azt mondja: a hamarosan véget érő mostani ciklusról nem fog írni, nem lesz folytatása a könyvnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Annus József lett a köz neve Maroslelén

Tegnap óta utca viseli Annus József egykori író, szerkesztő és politikus nevét szülőfalujában,… Tovább olvasom