Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

PénzSztár: ezerből 28 maradt – középdöntőben a makói návaysok

Makó - Kialakult a középiskolás pénzügyi-gazdasági verseny 28-as regionális középdöntőjének mezőnye, a csütörtöki szegedi megmérettetésen a megyéből a makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium PénzBarát csapata jutott tovább.
A takarékszövetkezetek szervezte Első Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny megyei döntőiből az előselejtezőkön túljutott 100 közül 28 négyfős csapat biztosította a helyét a november 21-ei regionális középdöntőbe.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Megyénkből a Makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium PénzBarát elnevezésű csapata jutott tovább. Érdekesség, hogy a középdöntősök mezőnyébe bekerült egyetlen határon túli „szomszéd", a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium - nevük: BolyaiSokk.

Az októberi internetes előselejtezőre regisztrált 1120 csapatból végül 895 indult el, majd a továbbjutott száznak november 7-én délután egy időben, ugyanazokat az írásbeli és szóbeli feladatokat kellett megoldaniuk.

Ha a makóiak, vagy a zentaiak megnyerik a regionális középdöntőt, december 5-én, már Budapesten küzdhetnek. Innen a 4 legjobb jut be a december 19-i döntőben, és száll harcba a dicsőségen túl a fejenként 100-100 ezer forintból és egy-egy okostelefonból álló fődíjért.

Pénzügyekben versenyeztek a diákok. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németországba tartottak, Kiszomborig jutottak

Két határsértőt és az őket segítő két embercsempészt fogták el csütörtökön Makón. Tovább olvasom