Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Program a drog, a cigi és a szesz ellen

Makó - Az országos médiába is bekerült nemrégiben Makó azzal, hogy a városban civil ellenőrzést tartottak tanítási időben a kocsmákban. Nem voltak ittasak a diákok, de az iskolából lógtak. Az önkormányzat úgy döntött: programot indít pedagógusok, szülők, diákok bevonásával a dohányzás, az alkohol- és drogfogyasztás, az internetfüggőség vagy például a fiatalok közötti erőszak megelőzésére.
A közoktatási osztály vezető helyettese, Sipos Márta elmondta, neves előadók részvételével akadémiát szerveznek a szülőknek, hogy felismerjék, ha gyerekük veszélyben van. Segítenek a tanároknak is hagyományos pedagógiai konferenciákkal. A fiatalokat pedig meg akarják hökkenteni sokkoló, figyelemfelkeltő rendezvényekkel, sőt akár a közösségi oldalakon terjedő kisfilmek segítségével is. A város a diák-önkormányzati képviselők közreműködésére is számít, és várja a szülők ötleteit, javaslatait – a közelmúltban például fórumot rendezett a Kálvin téri iskolában.

A polgármester, Buzás Péter a program finanszírozásáról elmondta: ha kell, az önkormányzat a saját zsebébe nyúl, de megpróbál pályázati pénzeket is elnyerni erre a célra. Emlékeztetett: a térfigyelő kamerák vagy például a belépésjelzők beszerzésére is áldozott a város – ez a program jóval kisebb, néhány milliós kiadást jelent.

Olvasóink írták

  • 3. 80sFan 2011. november 28. 14:02
    „Mer´ az olyan kúúúl!”
  • 2. Egyolvasó 2011. november 28. 11:02
    „Reggelente a gimnázium mögött is jókat dohányoznak a fiatalok a járdán, ezzel még nem is volna semmi baj, DE MIÉRT KELL TELEKÖPKÖDNI A JÁRDÁT? Erre nem tudtam még rájönni, ha meg annyira rossz a cigaretta íze, hogy köpködni kell tőle, akkor miért dohányoznak?”
  • 1. papika56 2011. november 28. 10:41
    „A gyerek ellenőrzése elsősorban a szülő feladata ! Ne mindent a tanároktól várjunk el ! Igen is a szülő figyeljen jobban oda mit csinál a kisgyereke ! ne csak cirkuszolni járjon be a suliba--elsősorban otthon tegyen rendet a saját portáján !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistérségi kedvezmény a makói fürdőben

Makó - A makói kistérségben élőknek is kész díjkedvezményt adni a Makovecz-fürdő, még ha nem is 50… Tovább olvasom