Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rosszul lett a fűtetlen szobában, összeesett az idős férfi

Magyarcsanád - Aggódott a magyarcsanádi idősnapközi vezetője az egyik idősért, aki szerdán nem ment el a szokásos ebédért – szólt a rendőröknek. Jól tette: a férfi otthon rosszul lett, összeesett, az egyenruhások a fagyhaláltól mentették meg.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– Eddig mindennap jött hozzánk az ebédért, szociális étkeztetésre jogosult, de szerdán nem jelentkezett – mondta el lapunknak Víghné Barát Csilla, a magyarcsanádi idősnapközi vezető gondozónője, miből gondolták, hogy esetleg baj van. Miután egész nap nem jött, nem kaptak hírt felőle, az egyik gondozónő tegnap reggel kiment hozzá.
Hiába kopogott és szólongatta az egyedül, szerény körülmények között élő férfit, az nem felelt. Ekkor már biztosak voltak abban, hogy valami nincs rendben, ezért a vezető telefonált a rendőrségre.

A Dózsa György utcai, igen rossz állapotú házhoz percekkel a riasztás után érkezett meg két rendőr, Bárdos Ferenc és Kakas Árpád zászlós – előbbi a nagylaki, utóbbi a királyhegyesi körzeti megbízott. A ház egyik szobájában ugyan szólt a tévé, kályha is volt, de ott senkit sem találtak. Az épületet átkutatva egy másik, fűtetlen helyiségben, a padlón fekve találták meg a férfit – feltehetőleg rosszullét miatt esett össze, és felkelni már nem tudott. Nem volt eszméleténél. Zihált, fagyási sérülései voltak, ezért ágyra fektették, betakarták, és azonnal hívták a körzeti orvost, illetve a mentőket. – Rutinból, gondolkodás nélkül tettük, amit kellett – ecsetelte a drámai pillanatokat Bárdos Ferenc.

Kakas Árpád és Bárdos Ferenc gyors, határozott fellépése életet mentett. A szerző felvétele
Kakas Árpád és Bárdos Ferenc gyors, határozott fellépése életet mentett. A szerző felvétele

Úgy tudjuk, a 70 év körüli kihűlt férfit a makói kórházba szállították a mentők. Szerettük volna megtudni, sikerült-e stabilizálni az állapotát, de az intézményben nem kaptunk felvilágosítást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungarikum lehet a makói hagyma

Jó esélye van a makói vöröshagymának, illetve fokhagymának arra, hogy jövőre hungarikummá nyilvánítsák. Tovább olvasom