Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Sikeres a Best of Makó

Makó - Hasznos, valóban vendégcsalogató elismerésnek tartják a Best of Makó díjat azok a vállalkozások, amelyek idén elnyerték a védjegy viselésének jogát.
A város egy hónappal ezelőtt adta át első alkalommal a vendéglátásban jeleskedő vállalkozásoknak a Best of Makó védjegyet. Az egyik kitüntetett, a 10 férőhelyes Borka Apartman fiatal társtulajdonosa, Borka Péter annyira büszke a sikerre, hogy elhatározta: az oklevél másolatát minden szobában kiteszi. Vendégei többsége külföldi, ezért különösen jónak tartja az angol elnevezést. Tapasztalatai szerint a vendégek még nem ismerik a díjat, de egy ilyen embléma jól mutat a vállalkozás honlapján, reklámanyagain. A díj rangját az fogja megadni, kik nyerik el. Jövőre is pályáznak, és a siker érdekében fejlesztenek is.

Borka Péter az apartmanja minden szobájába kiteszi az oklevél másolatát. A szerző felvétele
Borka Péter az apartmanja minden szobájába kiteszi az oklevél másolatát.
A szerző felvétele

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Most, első alkalommal 10-en kaptak elismerést: szálláshelyek, vendéglők, cukrászdák és szépségipari szolgáltatók. Utóbbiak közé tartozik a Zita Szépségszalon is, amelynek ajtaján ott a kirakatüvegre ragasztható, 12 centi átmérőjű, kör alakú Best of Makó-matrica. A névadó tulajdonos, Kovácsné Király Zita elsősorban színvonalbeli garanciának tekinti a védjegyet. Nála eddig nem jelentkezett olyan vendég, aki kifejezetten a díj miatt jött volna, de az előjegyzésre tekintettel ez még nem is csoda – törzsvendégei közül viszont sokan gratuláltak neki.

Egy különdíj is gazdára talált. Papp Róbert, a Papp cukrászda tulajdonosa azt mondja, az ilyen elismerés egy régi családi vállalkozásnak is jól jön – a szülei 1981-ben alapították. A több évtizedes hírnév ellenére is volt olyan vevőjük, aki a díj miatt lett kíváncsi rájuk. Azért jó ötlet ez az önkormányzattól, mert versenyre sarkallja a makói vállalkozásokat. Azért különdíjat kaptak, mert ugyan nem tudtak az utóbbi időben olyan komoly beruházással előállni, mint a többi kitüntetett, de vendégeik nagyon elégedettek finomságaikkal. Papp Róbert arról is ismert, hogy a Makoládé nevű makói édesség az ő cukrászati alkotása.

Olvasóink írták

 • 4. pog 2013. június 10. 08:59
  „sajnos a címmel vendég kör nem jár...ha valamerre elmegyek esetleg nyaralni a a szállás és környéke sokat számít..”
 • 3. Egyolvasó 2013. június 08. 21:40
  „Már volt róla cikk, itt megtalálhatod.

  http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/best_of_mako_8211_a_legjobb_vendeglatok/2332746/

  "...A jelentkezők közül az első évben 10-en kaptak elismerést: az Autós csárda és panzió, a Borka és a Maros apartman, a Família és az Oázis panzió, a Gyarmati cukrászda, a Krisztina és a Zita szépségszalon, illetve a Rocco étterem. A Givaudan különdíját a Papp cukrászda kapta...."”
 • 2. kelemenyke 2013. június 08. 12:41
  „Gratula a díjazottaknak!!!”
 • 1. kelemenyke 2013. június 08. 12:41
  „Egy felsorolást, hogy kik is kaptak Best of díjat, igazán elvárhattunk volna!!!
  A teljesség igényével!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péter lelki útja: gyógymasszőrből festő

Utálta a rajzórákat, most mégis festészettel foglalkozik a kiszombori Szekeres Péter. A fiatalember egyfajta belső utazásként tekint a művészetre. Tovább olvasom