Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Sportcipőfa a makói piacon

Makó - A süttőlapockai fúrótoronynál a szokásos gázömlést követően nem kőolaj, hanem töméntelen mennyiségű teniszcipő lövellt az ég felé.
Örkény István egyik népszerű egypercesében a Dél-dunántúli Mélyfúró Vállalat tapasztalt olajkutatóit nagy meglepetés érte, a süttőlapockai fúrótoronynál ugyanis a szokásos gázömlést követően nem kőolaj, hanem töméntelen mennyiségű teniszcipő lövellt az ég felé. Annyi, hogy abból nemcsak a hazai, hanem az afgán piacot is el lehet látni.

Tornacipők a piaci fa ágai között. A szerző felvétele
Tornacipők a piaci fa ágai között.
A szerző felvétele

Ehhez hasonló, ugyancsak az abszurd honi nagymesterének tollára kívánkozó helyzettel találkoztunk a minap a makói piacon. Itt – úgy tűnik – nem a földből tör elő a sportcipő, hanem fán terem. Az egyik padsor előtt ugyanis a cipőfűzőknél fogva 4-5 pár lábbeli lógott az ágak között a magasban. A makói cipőárusoknak tehát még egyszerűbb a dolguk, mint az egykori olajbányászoknak: elég időnként leszüretelni a bőven termő cipőfát, még le sem kell érte fúrniuk.

A szenzációs felfedezésről persze hamar kiderült, hogy megdöbbentő természeti jelenség helyett egyszerű tréfával magyarázható. A piacra zárás után időnként gördeszkázó fiatalok járnak, közülük viccelhette meg valaki társait azzal, hogy tornacipőket dobott az ágak közé – hallottuk az árusoktól. Ilyen egyébként már korábban is előfordult. Bőven termő cipőfa tehát Makón sincs, és így nyilván az afgán export lehetősége is ugrott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Disznótorna a disznótorban

Ma már falun sem túl gyakori a disznóvágás. Hogy a fiatalok is megismerjék a hagyományt, ezért rendezi meg évről évre a falusi disznótort a pitvarosi Erdei Ferenc Művelődési Ház és Könyvtár. Tovább olvasom