Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Szegedről és Vásárhelyről is érkeztek operabarátok Makóra

Makó - Hatalmas sikert aratott tegnap este Miklósa Erika, Szegedi Csaba és Wiedemann Bernadett koncertje, ami egyben az idei Makói Muzsika nyitóelőadása volt. A jó idő is kedvezett a koncertnek, az előző években tapasztaltnál jóval többen voltak kíváncsiak az operaestre.
Az ismert magyar operacsillag, Miklósa Erika, valamint a mezzoszoprán Wiedemann Bernadett és a bariton Szegedi Csaba előadásával nyitott a 2008-as Makói Muzsika a Hagymaház szabadtéri színpadán. A neves művészekre az előző években tapasztaltnál láthatóan jóval többen voltak kíváncsiak, a környékbeli házak erkélyeiről sem nézték kevesebben az előadást, mint ami a népszerű operetteken, musicaleken megszokott.
– Nagyon kedveljük az operát, semmiképpen sem hagyhattuk ki Miklósa Erikát, nagyon szeretjük a hangját – mondta az előadást megelőzően a makói Nagy Antalné, akit két gyermeke is elkísért a koncertre.

Zömmel azért a középkorú és idősebb korosztály volt kíváncsi a legnépszerűbb operák áriáira, duettjeire, de sok kisgyermekes család is belépőt váltott a nyitóelőadásra.

Miklósa Erika mindenkit elvarázsolt Fotó: Karnok Csaba
Miklósa Erika mindenkit elvarázsolt
Fotó: Karnok Csaba

A korábbi években tapasztaltnál többen jöttek a környező városokból, Szegedről és Hódmezővásárhelyről is az operaestre. A szegedi Nagymihály család Miklósa Erika koncertjét a megyeszékhelyen is megtekintette, most pedig Makóra is ellátogattak kedvencük miatt.
Az egyes darabokat Harazdy Miklós zongoraművész kísérte. Az est folyamán az egyes áriák között a művészek egy kicsit egymást is bemutatták, a közönséggel megosztották személyes élményeiket, tapasztalataikat is. Miklósa Erika például betekintést engedett némi szakmai titokba is: hogyan érik teljessé egy koloratúr szoprán hangja.
Az igazi sikert azonban az ismert darabok aratták: Mozart, Verdi és Puccini legnépszerűbb dallamai kapták a legnagyobb tapsot.

Olvasóink írták

 • 10. greencat 2008. augusztus 10. 00:15
  „Mivel a cikk írója arra nem volt képes ezidáig, hogy annyit leírjon, hogy bocsi a fals infóért, így hát kénytelen vagyok Én megírni, hogy kik is voltak Miklósa Erika vendégei!
  Bogáti István tenor
  Szegedi Csaba bariton
  Egyházi Géza bariton

  És aki "levezényelte" az egész műsort az nem más, mint Miklósa Erika férje, Lóránth Zoltán, aki egyben a menedzsere is!

  Csak ennyi kellett volna!”
 • 9. zozo77 2008. augusztus 08. 18:54
  „Büszkék lehetünk "magas szintű" újságíróinkra! Rendszeresen jól tájékozottak, szavahihetőek! Szerencséjükre a "létra alsó fokáról" nem tudnak nagyot zuhanni! További sok sikert NEKIK!”
 • 8. Kovács Józsefné 2008. augusztus 05. 13:29
  „Néző!Nekem csodálatos élmény volt a koncert.Erika mentes volt mindenféle stárallürtől,olyan dalokat énekelt amelyek ismertek,avendégei is tetszettek.Köszönet a szép estéért.”
 • 7. Rikka 2008. augusztus 04. 22:35
  „Döbbenetes, hogy valaki úgy ír cikket, hogy meg sem nézi a koncertet. De lagalább annyi esze lenne, hogy megkérdez valakit, hogy mégis kik a vendégek!?
  Vajon a többi cikke is ilyen hiteles?

  izééé:
  A koncert szép volt, ha aki a nézőtérről hallgatta volna, biztosan elégedett lett voolna...”
 • 6. néző 2008. augusztus 04. 20:57
  „Az újságban megjelent egyik fénykép nem a duettet, hanem Miklósa Erikát és férjét ábrázolja.”
 • 5. realista 2008. augusztus 04. 20:08
  „+Wiedemann Bernadett""" Hümmmm....
  Írtották a szúnyogokat !!!Nemcsak a Főtéren és nemcsak autóról,hanem repülőről is !!!!”
 • 4. izééé 2008. augusztus 04. 17:05
  „Tévedés, a szúnyogokat rendszeresen irtják. Legalábbis hetente 1-2szer jön az a büdös-fúvós autó. :-)
  A koncert pedig szörnyű volt, én a lakásból nagyon nem élveztem a hangfoszlányokat :-)”
 • 3. triatlonos 2008. augusztus 04. 15:43
  „T. Greencat!
  Jó, jó, de azért lehetetlent ne kivánjon!”
 • 2. greencat 2008. augusztus 04. 12:26
  „Illyés Szabolcs! Jó lenne ha utána nézne, hogy kik is voltak Miklósa Erika vendégei!! Merthogy három férfi vendége volt és szerintem egyik sem a Bernadett volt:) Egyáltalán ott volt Ön a koncerten??? Mert akkor láthatta volna, hogy kik a vendégek!! Na nyomozzon egy kicsit, és írjon egy normális és hiteles cikket!!


  Amúgy a koncert tényleg jó volt! Csak az elején voltam egy kissé megijedve, mert azt hittem, hogy végig olaszul énekelnek majd! De szerencsére énekeltek magyarul is:)”
 • 1. laliland 2008. augusztus 04. 10:32
  „Lehetne sürűbben,mert csak előtte irtják a szúnyogot akkor is csak a főtér környékét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1000 palacsinta sült Nagylakon

Nagylak - Közel ezer palacsintát osztottak szét a hétvégi falunapon Nagylakon. A székkutasiak is… Tovább olvasom