Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Szentpéteri Csilla az ünnepen nem zongorázott

Makó - A makói születésű, világszerte ismert zongoraművész, Szentpéteri Csilla hazajött augusztus 20-ára, de ezúttal nem muzsikálni, hanem beszédet mondani - ő volt a városi ünnepség szónoka.
A Csanád vezér téri Szent István-szobornál megtartott rendezvényen a Magán Zeneiskola fúvósai muzsikáltak Csikota József karnagy vezetésével, a Városi Vegyeskar énekelte a Himnuszt és a Szózatot, az új kenyeret pedig Janka György görögkatolikus parókus és Kondrát Zoltán református lelkész szentelte, illetve áldotta meg. A Makó arcaként is ismert művésznő Buzás Péter polgármester köszöntője után mondott aktuálpolitikai felhangoktól mentes, igazi, művészhez illő beszédet. Többek között arról, hogy amint egy zenekarban is sokféle hangszer szól és minden muzsikus más felfogásban játszik, az életben is hasonlóképp van, de nagyon fontos a harmónia, a nyitottság és egymás tisztelete, no meg arról: szeretné, ha a fiának úgy adhatná át a jövőt, hogy megtalálja benne az útját és a hitét, s büszke legyen a magyarságára.

Szentpéteri Csilla az ünnepen nem zongorázott. Fotó: Szabó Imre (galéria)

Az ilyenkor átadandó kitüntetések közül a Makó Város Közművelődéséért járó elismerést Szilágyi Sándorné pedagógus, a Marosvidék című kulturális folyóirat alapítója, Makó Város Egészségügyéért Tordai Lászlóné Lóczi Rozália gyermekorvos, míg Makó Város Nevelésügyéért Sarró Ferencné óvodaigazgató és a felzárkóztatással, tehetséggondozással kiemelten foglalkozó Fazekas Jánosné általános iskolai tanár kapta meg. A Makó Város Sportjáért díjat Tóth István kapta. A város közbiztonságáért végzett munkát Neparáczki László rendőr alezredesnek, a rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetőjének köszönte meg Buzás Péter polgármester, a közszolgálatért adható kitüntető címmel pedig Debrey Attilát, a közoktatási osztály vezetőjét díjazták.

Az ünnepi ülés nagy sikerű fúvós koncerttel zárult - a Magán Zeneiskola Koncert- és Ifjúsági Fúvószenekarát ezúttal Bert Alders, a Fúvószenei Világszövetség holland elnöke vezényelte. A programsorozat hétfőn is folytatódik. Reggeltől a hagyományos kirakodóvásár fogadja az érdeklődőket a Deák Ferenc utcában, napközben sportversenyeket tartanak és a Natura Marosmenti Művésztelep záró kiállítását nyitják meg, este 7-től pedig a nemzetközi fúvóstalálkozó résztvevői adnak koncertet. A hangversenyt a Csanád vezér téren rendezik, ahol este 9-kor a tűzijátékot is.

Olvasóink írták

  • 3. bo 2012. augusztus 22. 07:11
    „Azért a nyomtatott verzióban úgy maradt! :-)”
  • 2. Egyolvasó 2012. augusztus 20. 16:27
    „Gratulálok a díjazottaknak, ők legyenek mindenki előtt a példák, hogy aki keményen dolgozik azt elismeri, díjazza a város, és a város vezetése.”
  • 1. makovaros 2012. augusztus 20. 16:22
    „Gratulálok adíjazottaknak. :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionban megbújva akartak Nyugat-Európába jutni

Újabb öt, kamionban megbújt embert fogtak el a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Tovább olvasom