Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Színész vagy szerelő lesz Utasi Árpiból

Makó - Bár havonta 3-4 alkalommal most is fellép, első lemeze pedig óriási siker volt, úgy él, mint a többi kamasz: ha kell, bevásárol a boltban, hogy édesanyjának segítsen. A Csillag születik 2007-es győztese, a csantavéri Utasi Árpi (16) nemrégiben makói gyerekeknek mesélt.
Ugyan 2007-ben megnyerte az első Csillag születik című tehetségkutató műsort, ráadásul azóta megjelent lemeze platinalemez lett, Utasi Árpi a tizenévesek megszokott életét éli vajdasági kis falujában, Csantavéren. Bár havonta van 3-4 fellépése szerte az országban, ha kell, segít a ház körül, például megeteti a jószágokat, vagy bevásárol. Édesanyjával lakik együtt, családja gazdálkodik.

A tanulásban most épp szünetet tart, mert szakképző iskolába fog jelentkezni – háztartásigép-szerelőnek készül. Az álma persze az, hogy ennek elvégzése után a színművészetire jelentkezzen. A színészmesterséget már ki is próbálta: Veszprémben az Indul a bakterházban játszott. Szívesen fogadta a közönség, neki is tetszett a színészélet.

Árpi a makói gyerekeket is elrepítette mesevilágába. A szerző felvétele
Árpi a makói gyerekeket is elrepítette mesevilágába.
A szerző felvétele

Árpi – vagy ahogy otthon hívják, Csantavér csillaga – egyébként mindig is szerette a meséket. Alsó tagozatos tanárnője, Zélity Edit fedezte fel 9 éves korában. Ahogy a különböző versenyeken indult, a Vajdaságban nagy sikert aratott. Azt mondja, kedvenc meséje nincs, de ha mégis választania kellene közülük, hát olyat választana, ami humoros, van csattanója, és egyúttal tanulságos is. Egyébként minden mesét átformál egy kicsit, saját szájíze szerint mondja el őket.

Azon még nem gondolkozott, hogy lehetne-e mesét írni a saját történetéből – pedig tényleg mesébe illő, ha egy aprócska falu szegény sorsú kisfiúja a saját eszével, tehetségével képes elnyerni milliók rokonszenvét, szeretetét. „Egy biztos: az én mesém vége vidám volna, hiszen boldog vagyok, amikor kiállhatok a színpadra" – mondja büszkén a kis mesemondó.

Olvasóink írták

 • 18. Filctoll 2010. április 02. 12:02
  „"Csantavér csillaga" - Ez a nap vicce?”
 • 17. 140 2010. március 24. 09:31
  „Ez a gyerek buta és műveletlen. Még csak eszébe sem jut, hogy ezen változtasson.
  Én is paraszt vagyok, de ez a magam döntése volt, örökölt és vásárolt kárpótlási jegyen vettem a földjeimet, nem nyertem.
  Sokat dolgozom, és több embernek is adok munkát. Mondhatnám, a községben az egyik legnagyobb munkáltató vagyok.
  De ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy caros gumicsizmában álldogálok a kocsmában. Járok színházba, főleg szegedre, de néha Pestre is. Szeretem a zenét (könnyű, komoly, bármi) és szeretek olvasni is.
  Így is lehet parasztnak lenni.”
 • 16. Zeppelin 2010. március 23. 15:43
  „Mitől lenne művelt, ha a szóbáját szó szerint feltúrják a disznók. Egyébként igenis óriási dolog ennek ellenére, hogy eddig vitte. Normális háttérrel lehetne még belőle valaki.”
 • 15. varadipal 2010. március 23. 15:37
  „Ennek a fiúnak tanítani kellene. A primitívitást. Elég lenne, hogy kiálljon a katedrára, meg sem kellene szólalnia.
  A "Fábryk úr" meg menjen a francba a szponzorációjával együtt. Szarból akart várat építeni, pedíg vén fejjel tudhatná, hogy nem lehet. A nyereményösszeg töredéke elég lett volna egyetemre is.”
 • 14. pillecukor 2010. március 23. 11:08
  „most vagy én emlékszem rosszul, vagy már tavaly is lefutott egy ilyen hír, miszerint a tanulmányait szünetelteti...”
 • 13. dodó 2010. március 22. 17:52
  „Talán előbb - utóbb a nyolc osztályt is kijárja.”
 • 12. nikyke 2010. március 22. 17:31
  „Nyusszancs-al teljesen egyetértek. Sajnos a csillag születik győztesének egy kicsit illene műveltebbnek lenni, valahogy ez a fiatalember nem képernyőre való. Ennyi! :))”
 • 11. igazságkereső 2010. március 22. 15:48
  „Mennyivel "izgalmasabb" lenne a Magyarországon, de ugyan ilyen nehéz sorsú és hasonló korú gyermek, gyermekek sorsának figyelemmel kísérése! Miért nem gondolt még eddig erre az általa egyébként kedvelt napilapnak tartott Délmagyarország??!!”
 • 10. allegro 2010. március 22. 13:17
  „Én személyesen ismerek olyan humoros gépész embert, aki a helyi színtársulat oszlopos tagja Mórahalmon. De ez csak helyi szintű érdekesség, Ördög Nóri főszerepeivel és Dálnoky Zsóka rendezésében a Budapesti Nemzeti Színházban is megállnák helyüket darabjaik. A gépész emberrel együtt.

  Nem mindegy hova születik valaki. Vidéken könnyebben lesz gépszerelő a gyerekből, mert ezt a mintát látja, ha nem karolta fel senki annak idején, akkor hobbiból űzi később. Egy nagyvárosi értelmiségi családba születve esetleg a gépszerelés fel sem merül a gyerek pályaválasztásánál, minimum gépészmérnök lesz.
  Ismerek olyan valaha kitűnő tanulót, aki a balástyai tanyavilágba születve csak a vonatot látta, mint a mezőgazdaságon túli alternatívát, és valamikor a nyolcvanas években a Bebrits Vasútforgalmi Szakközépbe jelentkezett, és mozdonyvezető a Szeged - Bp. vonalon. Hihetetlen volt amikor ez hallottam tőle. Jobb helyre születve az álmai is mások lesznek. Az álmokat a meglévő ismeretanyagából meríti minden gyerek. Nagyon más álmai csak akkor lesznek, ha valaki közelebb hozza hozzá.”
 • 9. KolompárRómeó 2010. március 22. 13:13
  „8. hozzászólás SzMgabi 2010.03.22. 11:11

  "Kár, hogy nincs olyan, aki komolyan a kezébe venné ennek a gyermeknek a sorsát .!"

  Erre a legalkalmasabb pl. a család lenne. Normális helyeken ez így működik.”
 • 8. SzMgabi 2010. március 22. 11:11
  „Hát elég szélsőséges a pályaválasztása. Kár, hogy nincs olyan, aki komolyan a kezébe venné ennek a gyermeknek a sorsát .!”
 • 7. linda83 2010. március 22. 10:43
  „Aranyos volt, és tetszett ami előadott, de a bulvárhírekből nem fog tudni megélni. Jobban járna, ha egy rendes szakmát tanulna előbb. A nagy szponzora Fábri nem támogatja már???
  Amúgy meg nem szeretem azokat a fiatalokat, akik csak a rivaldafényben tudják elképzelni életüket, mert csak azt tartják értéknek és értékes embernek. Itt lenne a média felelőssége is!”
 • 6. Nyusszancs 2010. március 22. 10:33
  „Ú, hát a két foglalkozás azért nem alternatívái egymásnak...
  Szünetet tart a tanulásban??? Vajon miért...?
  Aki az általános iskolát sem tudja befejezni, nem valószínű, hogy a színészmesterség elsajátítására képes lesz, hiszen ehhez azért szükség van "némi" alaptudásra, képességekre és készségekre, amit jellemzően az általános iskolában alapoznak meg.
  Kitartásra meg főleg, ám ha valaki az általános iskola elvégzéséhez szükséges kitartással sem rendelkezik...
  Nem szimpatizálok a fiatalemberrel, hiszen én magam is találkoztam már sokkal tehetségesebb gyerekekkel is, akik mellesleg nem voltak elszállva maguktól.
  Ja, és természetesen mélységesen sajnálom, hogy ilyen nehéz körülmények között nőtt fel, de adott esetben nem elég a tehetség (???), a saját sorsunk jobbra fordításáért TENNI is kell valamit. Például tanulni, ha ez a feladatunk...”
 • 5. szegedil 2010. március 22. 10:00
  „én vártam, hogy hírt kapjak róla. remélem nem tűnik el.”
 • 4. flexsnake 2010. március 22. 09:21
  „éppen kérdezni akartam mikor írtok róla. Mint a hajléktalan, még a tegnapi húst is megnézi, a csonton maradt-e még szopogatni való. Az író ezúttal is talált.... szopogatnivalót.”
 • 3. emgé 2010. március 22. 08:32
  „De így biztos jobban hangzik,a tények nem érdekesek itt(.DM-ben)”
 • 2. gróf 2010. március 22. 08:20
  „1! :)

  Mélykúton kevesebben laknak mint Csantavéren, Sándorfalván kb ugyanannyian...Sándorfalva és Mélykút város...Csantavér kis falu.”
 • 1. emgé 2010. március 22. 07:43
  „Aprócska falu??Ennek azért utána lehetne nézni.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E-könyvtár-fejlesztés

Makó - Három térség – a makói, a szentesi és a csongrádi – könyvtárai fogtak össze egy… Tovább olvasom