Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szivárvány lesz a református bölcsőde

Makó - Bölcsődét épít a makói Kálvin téren a belvárosi református egyházközség. Szivárvány lesz a neve, 130 milliós uniós támogatásból épül, 20 férőhellyel – a tervek szerint jövő szeptemberben nyit.
Egyelőre csak az alapozás van kész, de ha minden a tervek szerint alakul, jövő szeptemberben a makói Kálvin téren – pár lépésnyire az önkormányzati intézménytől – megnyílik a belvárosi református egyházközség 20 férőhelyes bölcsődéje, a Szivárvány. A 130 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházást pénteken a helyszínen mutatták be. Az alapkő letétele előtt Kondrát Zoltán lelkész hirdetett igét, majd Marosvári Attila alpolgármester és Gál Sándor önkormányzati képviselő mondott köszöntőt, a beruházást pedig Kanász-Nagy Gábor projektmenedzser mutatta be.

Mint megtudtuk, az épület, amelynek kivitelezéséhez a Tiszántúli Református Egyházkerület 15, az Egyházügyi Államtitkárság pedig további 6 milliós önerőt biztosított, egyszintes, tetőtér-beépítéses lesz 400 négyzetméteren. A munkálatokat Domonkos László szegedi vállalkozó csapata végzi el – augusztus 30-án kezdtek dolgozni a területen. Az intézmény megnyitása 7 új munkahelyet is jelent majd egyben. Az elképzelések szerint a klasszikus bölcsődei funkciókon túl itt nevelési és pszichológiai tanácsadást is nyújtanak majd, lesz mód könyvek és játékok kölcsönzésére, tartanak majd családterápiás és más foglalkozásokat, közösségi programokat is.

A belvárosi református egyházközségnek egyébként régi törekvése, hogy bővítse saját oktatási rendszerét. Először egy volt önkormányzati óvodaépületben a Bárka óvodát nyitották meg, később átvették a Juhász Gyula nevét viselő középiskolát – a palettáról már csak az általános iskola hiányzik.

Olvasóink írták

 • 6. őrgróf 2011. október 16. 18:57
  „Bocsi, de ha jól tudom a magyarcsanádi általános iskola fenntartója a belvárosi ref. egyházközség, így a palettáról nem hiányzik semmi.”
 • 5. dédi8 2011. október 16. 16:48
  „Kedves 3évesférfi!
  Pontosan azt teszem, nem én kezdtem hülyeségeket írogatni a gyermeket vállaló nőkről.
  Egyébként a szívvel, lélekkel és ésszel élő férfiak is hozzátartoznak a nagy családhoz.”
 • 4. 3évesférfi 2011. október 16. 15:17
  „2. dédi8: Azt bízd az ésszel, szívvel és lélekkel élő nőkre.”
 • 3. jha 2011. október 15. 21:42
  „A bölcsi azért kell, mert a gyerek 2 és 3 éves kora között a GYES 26 ezer Ft, ezért nem maradhat otthon az anyuka, amíg ovis lesz a gyerkőc... én szülőként nagyon örülök annak, hogy bővül a bölcsis ellátás. Így tovább!”
 • 2. dédi8 2011. október 15. 19:13
  „Kedves Papika56!
  <moderálva> gondold meg, hogy mit írsz.
  Szerintem meg pontosan az ésszel, szívvel és lélekkel élő nő szüljön sok gyereket.”
 • 1. papika56 2011. október 15. 11:57
  „MIÉRT nem MAKÓI építi ???? Nem a helyi vállalkozókat kellene inkább segíteni ?????
  Épül másik bölcsöde is a város túlsó részén. Miből gondolják, hogy születik ennyi gyerek ???? Amikor a fiatalok elvándorólnak ???
  MUNKAHELY meg NINCS !!!!!! Ki szül ma már ??? <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális lerakó a makói saroktelken

Néhol már a gyom is benőtte a szeméttel megtöltött nejlonzsákokat a makói Eötvös és Vásárhelyi utca sarkán évek óta üresen álló telken. Tovább olvasom