Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Tehetséges diák: Dóra mindene a sport

Makó - Tehetséges diák rovatunkban ezúttal Háló Dórát, a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium végzősét mutatjuk be. A diák korábban versenyszinten aerobicozott, talajtornázott, manapság már csak hobbiból sportol; fut és teniszezik.
Háló Dóra élete a sport körül forog. Kisgyermekkorában, szülői bíztatásra kezdett el talajtornázni, ami sok évig közel állt szívéhez, de idő közben kipróbálta az aerobicot. Ma már egyik sportággal sem foglalkozik komolyabban, de korábban mindkettőt versenyszinten művelte. Az aerobic csoporttal még Diákolimpián is jártak, ahonnan ezüstéremmel tértek haza.

Dórát a sport nemcsak egészségtudatosságra nevelte, hanem megtanította küzdeni, kitartóbbá formálta.
Dórát a sport nemcsak egészségtudatosságra nevelte, hanem megtanította küzdeni, kitartóbbá formálta.

Tehetséges diák

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, egyéb szabadidős tevékenységükben is kiválóak. 

 
Mostanra már felhagyott a versenyzéssel, csupán hobbiból sportol. Ha ideje engedi, futni, úszni jár, nyaranta a Tiszán kajakozik. Tavaly nyáron pedig egy régi vágya is megvalósult: elkezdett teniszezni, amit télen a fallabdázásra váltott. – A sport kikapcsol, megnyugtat, és kiváló feszültségoldó, nem beszélve arról, hogy jó kondícióban tart – meséli Dóra, akinek az egészségmegőrzés is fontos. Tudatosan táplálkozik, megválogatja, hogy mikor, mit eszik, odafigyel a kalóriákra. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget fogyaszt és igyekszik minél kevesebb édességet enni. Továbbá nagy rajongója egy népszerű fitneszedzőnek, akinek egy törökországi edzőtáborában is részt vett. Ott a mozgáson kívül életvezetési tanácsokat is kapott. Ahogy fogalmaz, sokak szerint már-már az egészséges életmód a rögeszméje, de számára az a fontos, hogy jól érezze magát bőrében, mottója: Ép testben, ép lélek.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Dórát a sport nemcsak egészségtudatosságra nevelte, hanem megtanította küzdeni, kitartóbbá formálta. Nagy akaraterejének köszönhetően mindig eléri céljait. Bizonyára ennek és a nyelvek iránti érdeklődésének tudható be, hogy tizenegyedik év végén angolból tett előre hozott érettségit, kiváló eredménnyel. A sportot a tanulmányaiban is kamatoztatta, hiszen testnevelésből ugyancsak ötösre maturált. A most végzős diáklányt a történelem érdekli még nagyon, és mivel mindig is meghatározó momentum volt számára az igazság, jogi szakra adja be jelentkezését. A későbbiekben amerikai szakfordító jogász pályára szeretne lépni. Akár még külföldön is kipróbálná magát, már csak azért is, mert szeret utazni. Iskolai keretek között járt Lengyelországban és Bulgáriában, ahol idegennyelv-tudását is fejlesztette.

Napjait az érettségire való felkészülésen túl táncpróbák teszik ki. Osztálytársaival ősz óta tanulják a keringő koreográfiáját, és lázasan készülődnek a jövő hétvégén tartandó szalagavató bálra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Timiért jönnek a férfiak

Csütörtök délután tartották Turi Tímea Makóról elszármazott költőnő, író, kritikus és szerkesztő hivatalos könyvbemutatóját a fővárosi Írok Boltjában. Tovább olvasom